torsdag den 1. januar 2009

Rent bord...

Ja, altså ikke mit SKRIVEBORD - ak ja og suk og klage - dét ku' ellers - som altid - sagtens trænge til at blive ryddet af og gjort rent - men, men, men jeg har engang hørt, at hvis der er for meget orden i omgivelserne, så er det fordi det roder indeni - og omvendt!
Og at ægte kreative mennesker, har rodede borde på deres arbejde - så jep, dét er da liiige mig! (Godt der aldrig er sagt noget om dovne rodehoveder i MIn nærhed!!! Det ville nemlig nok passe særdeles godt på undertegnede ....MEN dét er der ikke sagt nogte om, og lad det venligst blive ved dét, tak!)
Men med overskriften "rent bord" antyder jeg jo, at der er noget jeg har fået styr på...
MIT GARN!!! MIT GARN!!! MIT GARN!!!!

Jeg har jo den der ting med at stå vanvittigt tidligt op - sådan af mig selv og bare fordi jeg vågner - og det er den aboslut bedste og mest konkret udnyttede tid i mine dage!!
I dag fik jeg den tanke, at det kunne være skønt at få set alt mit garn og mine pinde igennem... på een gang og få sorteret og skrevet ned hvad mine gemmer egentlig indeholder....

Som tænkt så gjort; jeg slæbte alle kasser, poser og diverse opbevaringsmuligheder med garn frem på vores 5,6 m lange bord i spisestuen. Frem med papir og blyant (Nej, jeg bruger ikke en bærbar - har en der er permanent udlånt til gymnasie-datteren, og jeg kan endnu ikke gebærde mig fornuftigt på den - og så elsker jeg jo mine skriveredskaber med spidse blyanter og fint papir - og at skrive i hånden! OG min store computer står jo på det føromtalte arbejdsbord - MED rod)

Så et par pinde på brændeovnen, god the i koppen og så gik det løs......

Jeg er overrasket - helt vildt overrasket!
Både til den positive side OG til den mere...hm...negative er forkert at sige , men så til den meget forbavsede side!!!

Det positive er, at jeg kun har 5 UFO'er - det er da helt vildt og ganske acceptabelt...
I min fantasi har jeg mere end 10 - men det hjælper nok, at jeg jævnligt gennem de sidste 2 år har trævlet dårlige projekter op, eller konverteret garnet til andre ting - det er godt nok en god ide!
Ud af de 5 UFO'er er der to-tre af dem der kun er et spørgsmål om montering - noget jeg ikke finder spor træls - men som jeg alligevel ikke har gjort helt færdigt på de to!
Den ene er en Claudia til mig selv - men sidste år måtte jeg sande, at den - trods megen god vejledning i at lave den op i en større størrelse - ikke helt sidder som jeg synes, at en så tyk kone som jeg, gør mig særligt godt i!
Så sidste ærme er kun halvt monteret på trøjen... må finde ud af hvad jeg stiller op med den... kommer tid, kommer råd!
Det andet er en pigebluse - en sød model, en dejlig farverig og yndig model... med hæklede blomster strøet ud over hele trøjen. Den ER stadig yndig - men jeg kan ikke lide garnet!
Det er Lanett...hm... og bare ikke lige mig! Og så er der lidt med monteringen af det ene ærme ved skuldersømmen - men dét ku jeg nu nok rette - hvis ellers jeg var vild efter at få den færdig og på een af mine småpiger - men det er jeg tydeligvis ikke!
NU venter min veninde en datter - efter 5 drenge! - og mon hun vil kunne tænke sig den bluse?? For så vil jeg gøre den færdig, når det bliver aktuelt, at hendes kommende datter kan passe en str. 4-5 år! (Ahhh, dét giver mig dejligt lang tid til at få det gjort!)

Ellers er der et par knæstrømper til mig selv, i Hundertwasser, hvor kun tåen venter - og den skal strax blive lavet, for jeg glæder mig sådan til de vilde sokker...

Et "lille tørklæde med blondekant" fra Filcolana - mangler kun montering - og så endelig den tykke grå kæmpe cardigan jeg selv regner ud!! Dén skal også nok blive færdig...

(og så snakker vi ikke længere om den røde FLS (hvor jeg kun har nået bærestykket!) for den er så træls at se på og dur slet slet ikke til mig, lige nu! Så jeg samlede al garnet fra den og et par andre fra samme sted og går derned og bytter det til en mængde af det grå jeg strikker den tykke cardigan af - for rød FLS skal jeg altså bare ikke ha' .. alligevel!)

Og så det der forbavsede mig ....
Hold da k.... hvor jeg har meget mere garn i gemmerne, end jeg egentlig var klar over!
Dét er knagme pinligt!
Ja, jeg ved godt, at flere ude i blogverdenen har megamegetmere garn end dét jeg fik åbenbaret i morges kl. 04.15 - men for mig er dette her så meget mere end jeg bryder mig om at vide, at jeg ikke vidste!!!
Så der blev skrevet ned, og vejet og skrevet ned igen.
Der blev i alt smidt 1,2 kg ud - af garn der enten var så gammelt at det simpelthen var ubrugeligt, af sammenfilterede garn jeg ikke har tålmodighed til at sidde og filte op og vinde fint op igen - og af garn der var strikket og hæklet af så mange gange at det er en ynk...og af garn der var for meget kunstigt i!


Så samlede jeg en kæmpepose af ok garn i alle mulige afskygninger, farver, typer og mængder - den kommer med på skolen for at høre om det er noget for dem at have at bruge af?!

Tilbage er en hel del - alt sammen nogte lækkert garn, noget jeg gerne vil lave noget af og en del af det i mængder hvor det faktisk kan svare sig at gå igang med projekterne. Dejligt - og en god fornemmelse at ha en oversigt over hvad det egentlig er jeg har i garnboxene!
Og hele tre af de små plastikboxe forblev tomme, da jeg havde haft alt ude, sorteret, pakket igen og smidt ud. Ih, det er en dejlig fornemmelse!

Så var der enndu en omgang at sorterer i; mine pinde og andet tilbehør til håndarbejdet.
Jeg har længe gerne villet lave en oversigt over min pindebeholdning. Jeg har alle størrelser, i både tykkelser og længder, men kun i de gammeldags rundpinde med enten bambus eller metal. I ADDI har jeg ikke alle længder, men ved at få dem pakket fint i dertil indrettede beholdere og poser kunne jeg se, at hvad angår tykkelser, så har jeg faktisk alle hele og halve numre -fra 2mm og op til 8 mm - undtagen 4,5 mm.
Men kigger jeg på længderne, så har jeg en hel del i både 80 og 60 cm - men ikke alle tykkelser i 40 cm.
Kan ikke huske om alle tykkelser findes op i 100 cm - for gør de det, så har jeg heller ikke dem! Men, men, men - det var dejligt at se, at jeg faktisk ikke mangler så mange, før jeg har fuldt hus - i hvert tilfælde indenfor det jeg strikker af og med!
Strømepinde og handskepinde har jeg også en del af - nogle få i lækkert metariale og en del i bambus og så helt vildt mange i metal!
Ingen af delene vil jeg gemme væk som jeg gør med metal- og bambus-rundpindene - for der er altid brug for en metal strømpepind hist og her - selv om jeg nu er så vild med at strikke på de små korte i ibenholt..... jeg må bare ønske mig flere af dem også!

Hækle gør jeg sjældent - så de 4 superhurtige turbo hælkenåle jeg har i hhv. 2,5 - 3, 3,5 og 4 mm er nok - når jeg satdig har et halvt hundrede af alle mulige mm-tykkelser i metal.
Det fornægter sig ikke, at jeg har arvet fra både min svigermors og min eneste enes farmors syskabe! Det er jeg taknemmelig for...Med ildhu gik jeg videre til næste morgenprojekt - som heldigvis ikke kunne overraske og forbavse i samme grad; den ugentlige rengøring og en findsortering af køleskabets indhold!

Men også dét gør mig godt tilpas, for så er vi klar til at starte på en frisk - også dér!

Igår fik vi for alvor ryddet ud i vores famøse slik-skab! Vi havde vores traditionelle
1. januarsmøde med et hold af vores allerbedste venner - det var 17. gang vi mødtes til frokost og aftensmad den 1. januar. Vi plejer at skiftes til enten at lægge hus til og lave maden - eller være gæster og sørge for guf, kage, slik og sodavand!
Vi var gæster igår - hos Tinne og Hans og deres drenge - og Tinne havde lavet alt maden glutenfri - dét imponerede os! Og som sagt havde vi tømt hele vores slikskab og købt lidt extra, lavet citronfromage, bagt muffins og købt gode sodavand ..... sikke en fest vi havde igår - sikke et sukkerchock og oj, hvor var vi alle trætte da vi kom hjem i aftes!
Jeg fik en fornemmelse af at den slags traditioner betyder en del for vores børn... for de tre ældste kom kørende fra hver deres del af landet, hvor de havde holdt nytårsfester, samlede farmand op i byen, hvor han havde haft vagten i beredskabet fra kl. 07 - og selv vores svigersøn skulle igår med og opleve det kaos det kan være når 22 mennesker skal hygge, spille og affodres en hel dag! Det var med garanti en helt ny oplevelse ....og som med alt andet vi har udsat ham for, så klarede han det i fantastisk humør - og med alt dét der er ham! Herligt!

Nu har jeg sørme også sorteret de sidste dages vasketøj, båret i vaskekælderen og sat maskinen igang - forude venter at få lagt alt det rene på de rigtige pladser... og så et bad til mig og morgenmad til den vågnende familie...... hm, hvad kan jeg så begynde at sorterer i derefter???

Åh jow..... der står et 3,5 m højt træ nede i min stue...dét skal tændes for sidste gang, så de sidste cm af hvert lys kan blive brændt ned og de små kan sidde og kigge på. Men SÅ er der vist et par ting derpå der skal afmonters og sorteres fint i julekasserne og pakkes væk .....til om godt 11 måneder, hvor det går løs igen.....

(Nå ja, også ER der jo også stadig det der arbejdsbord her på kontoret!!Meeeen ... det får vente til en anden dag! Engang... måske... om ikke så længe...!)5 kommentarer:

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg tænker der er vist en der gør "rent bord" - status eller..... Jeg selv har også fået får meget garn hjem i rækkehytten og nu vil jeg bruge af det før jeg kaster mig over nye køb. Sådan tænker jeg.... Og så skal jeg have ryddet ud/op i mit klædeskab - det bugner og skriger på hjælp.... og du gav mig lige sparket til at komme igang :-)

Anonym sagde ...

Oj oj oj... for en arbeidslyst så tidlig på morgenen! Jeg er imponert!!! ;) Godt nytt år til deg og hele herligheter forresten! :) Her skal også ryddes... men jeg starter med juletreet og pynten. TRrå og klevask må nok vente til en annen dag:)

Gode hilsener fra Elisabeth

britt sagde ...

Det lyder som en pragtfuld dag, hvor du har fået sat en masse i system - det gør så godt med den slags dage.
Mht pinde, så behøver du ikke 40 cm alle størrelser - kun dem du bruger allermest - ellers kommer du meget langt med en 80 cm pind og magic loop metoden.
KH Britt

Linda sagde ...

Ej for en masse energi der lige kom ud af skærmen! Dejligt at læse om, nu fik jeg lige lyst til at rydde min egen syplads! Jeg var startet på kælderen, men det er jo de andres ting, der skal sorteres og smides ud og det er slet, slet ikke et problem, haha!
jeg har i øvrigt givet dig en award :o)

Ellen sagde ...

Indledningen til dit dejlige indlæg fik mig til at tænke på et skilt, jeg for mange år siden forærede min chef, da hun kommenterede de mange bunker på mit skrivebord:
"Hvis et rodet skrivebord er tegn på et rodehoved, hvad er et tomt skrivebord så tegn på?"
Hun kommenterede aldrig mere mit skrivebord. Som jeg havde helt check på :o)