lørdag den 28. februar 2009

"Og så stemmer du edde'rådme....."


Ja, altså der ER nok ikke helt så væsentligt som et folketingsvalg eller lign. - men det er faktisk nææææsten lige så vigtigt! bare på et lidt andet ...plan!

Det handler om at vi skal lære vores børn at blive læsere...vi skal huske dem på og vise dem at det er en verden at møde, at tage for sig i og vi skal sørge for at give dem mulighed og lejlighed til at blive drevne læsere. Lade dem få lært at bruge bøger og at finde rundt på nærmeste bibliotek og måske spare op til, ønske sig og glædes over at eje bøger!
Helst ved at foregå med det gode eksempel; altså SELV at nyde bøger, læse højt for dem og lade bøger af forskellig slags fylde op i tid og rum....

Det er for mig at se ret vigtigt og væsentligt for vores børn og unge, at de er med på, at det er godt at kunne læse, væsentligt at vide at man kan læse og at der åbner sig en verden så stor og underfundig at man skal ha prøvet det for at vide og forstå det...
Man skal kort sagt ha' forelagt muligheden for at blive læser...

Så når Orlaprisen bede os om "edderådme" at afgive stemmer på de forskellige nominerede bøger for småbørn, børn og unge, så synes jeg man som forældre sammen med sine børn - små, store og lidt større - skal skynde sig at gøre som ham Orla siger...ikk'?!

Har I stemt?? Der kan stemme her

Kom så i gang, stump!

Ingen kommentarer: