mandag den 1. marts 2010

STRIK


Ja, strik - det er der en del af hos mig for tiden. For pludselig er vi flere der strikker herhjemme!!! Vildt... min to ældste er begyndt at strikke.

Den 2. ældste har strikket sådan ganske lidt i ny og næ - mest næ - gennem de sidste år, men nu har hun for alvor taget fat og gjort en del ved det!
I julen 2008 strikkede hun jo "kæreste-halstørklæder" - og de bliver brugt flittigt! Og er stadig flotte - og dermed al besværet værd, tror jeg hun synes!

Men ældstebarnet har ikke strikket tidligere.
Og ej heller virket interesseret eller spor nysgerrig efter at få fingre i garn og pinde... nogensinde!

Så S T O O O R var min overraskelse, da hun for et par uger siden, trak et sæt strikkepinde op af rygsækken, da hun var hjemme hos os - og alt mens hun berettede om hvordan hun fik lyst til at strikke, så sad det smukke barn bare lige dér for næsen af mig - og strikkede...sokker sør'me!!!

WOW... i fine grønne farver og på tynde tynde pinde...Mit moderhjerte var da liiige ved at briste...af stolthed og glæde...
Men så var det jo, at mine øre pludselig hørte den historie barnet sad der og fortalte, som årsag til, at hun nu var godt igang med sin første strømpe;
En medstuderende strikkede sokker en dag på studiet - datteren min spurgte til det og den strikkende medstuderende svarede, at hendes mor strikkede - meget og alt muligt.
- Ligeså gør min, svarede mit ældste barn.
Den anden unge kvinde fortalte så, at hun nu var gået igang med at strikke selv - fordi hendes mor jo ALDRIG får det færdigt til hende, som hun egentlig har sagt hun ville strikke!!!

Og H V A D svarede mit søde barn så på det?

Jow såmænd, at sådan var det også med hendes mor!!!!!!!
- og derfor, mor, tænkte jeg, at så måtte jeg jo også hellere selv til at strikke dét, jeg gerne vil ha'!!!

Sokkerstrik er vist god pausestrik ...når man læser hebraisk

Nå, men efter at ha fordøjet dén bemærkning, har jeg nu vendt den positivet og i mit stille sind, besluttet mig for, at det da simpelthen var helt bevidst fra min side - for kærligt at tvinge hende til at lære det selv!
Og hun er sej - og hendes nærmeste lillesøster ligeså.
I weekenden var de begge hjemme nogle dage og vi nød alt det bedste der findes; samvær, snak, sjov og ballade, strikketøj, musik, hygge, mere snak, et par film, masser af lækker mad, hjemmegjorte kager og desserter! Ih, det har været hyggeligt! Stor nydelse....

Og da sokkepar nummer to så småt skulle startes op, blev mors beholdning af strømepgarn taget i øjesyn. Ældstebarnet fik en hæklenål (til at samle de tabte masker op med!) og et gammelt sæt strømpepinde fra mors rigelige beholdning - og søster fik afsluttet sin nye baskerhue - og lærte at sy den den sammen.
Hun prøvede den på - og så kanon godt ud! (desværre ikke noget foto - æv!) - ja, vi fik endda alle prøvet denne søde model - og det blev tydeligt for enhver, at jeg absolut er nødt til at strikke sådan een til både den ene og den anden af de mindste søstre!!!

9 kommentarer:

Rikke sagde ...

Hvor er det en dejlig anekdote. Jeg læser med på din blog, og lader mig hele tiden inspirere. Jeg håber meget på at vi på sammen måde bliver i stand til at give grundlæggende værdier og interesser videre til vores børn.

Tænk at starte sin karriere som strikker, med et par strømper tynde pinde! Det er sejt.

Ulla sagde ...

Hvor skønt med to strikkende døtre... Hehehe den med, at det aldrig bliver færdig er vist udbredt. Min mor var flere år om at strikke en sort cardigan til mig.

Tris sagde ...

Ih - hvor skønt at tøserne har opdaget strikningens glæder. Det er da bare super hyggeligt at I nu kan nørkle sammen :o)

Britt sagde ...

Fantastisk historie - som endda viser at hun i den grad et i stand til at tage vare på eget liv og tage initiativ. Så er man lykkedes som forældre!
Og tillykke med at du nu har din helt egen strikkecafe - fantastisk!

unikarina sagde ...

Skøn historie... Hvor er det dejligt at det har fundet fornøjelsen i strik - og I nu kan dele den. De kan måske hjælpe dig med at nedbringe dit garnlager ;o)

Lisbeth K sagde ...

Ih, hvor dejligt! Det er da en drøm, at de også nyder at strikke - det lyder til at I har haft en rigtig skøn weekend.

Og selvfølgelig har du da bevidst og kærligt tvunget dem til at gribe pindene selv.

hjemmemortil9 sagde ...

Rikke..... ja, altså bortset fra at jeg troede det var ældstebarnet selv der have kommenteret - for I deler fornavn! ;0) - så er det dejligt med din søde kommentar - tak og jahhh "min" Rikke ER sej!;0)

Ulla - ok - så er jeg ikke den eneste "dårlige" mor i den henseende... godt at vide!!!

Tris - Jahh det er da så! Jeg nød også HELE weekenden!!

Britt - Åh ja, dejligt! Tak for din positive anskuelse...

UniKarina - jamen dét var da en herlig tanke... altså bortset fra at de nu nok kunne finde på at nuppe lige dét jeg havde planer med.... ;0)

Lisbeth K -
tjaaaa...jow, så'en lidt,ikk'?!

Nanna sagde ...

Sikken et dejligt indlæg, jeg blev helt glad indeni. Tillykke med de strikkende døtre ;-)

Kh Nanna

hjemmemortil9 sagde ...

Nanna - TAAAK skal du ha' - ih det gør da extra godt at andre der slet ikke kender mine tøzer så godt også kan blive glad af at "ungdommen" vil strikke... ;0)