onsdag den 21. juli 2010

SPILLE-FUGLE

Der BLEV spillet igennem igår herhjemme... på pc, på gameboy, på playstation - og med kort; Canasta, Fisk, 500 og vist også Bedstemor med slaw i! Der blev spillet Vendespil/Memory og billedlotteri - og så var der jo lagt op til en stor aftenturnering!(Endnu FØR vi var igang med spillet, havde vi en rigtig "vinder" - Lauritz har ikke spor fornemmelse af hvad det betyder at vinde... han kan bare de attituder der følger med når man vinder - han kan misse et spil totalt på computeren og alligevel udbryde "Yes - jeg klarede det" - sikke en gejst og sikke et positivt sindelag... Dog er det tydeligt at han nu er så gammel, at han mødes med mere og mere irritation og næsten afsky fra uvidende jævnaldrende, når han sådan lader hånt om virkeligheden!!)

Det blev til først en ultra kort crocketturnering med 3 på hvert hold - sjovt, men en smule for langsommeligt for de yngste!


Så spillede vi et par omgange med "æg" og siden blev det til stikbold en halv times tid - to og to var man par - stor og lille sat sammen - og de vilde mellemstore børn sat sammen - og man måtte ikke slippe hinandens hænder undervejs - hverken når man løb for livet eller når man havde bolden...
Dén del var det nu så som så med; vi er alle højrehåndede såååå.....


Til slut var aftenen nok for de tre små - der fik serveret en hurtig omgang chips og cola zero - i størrelsesordenen 40 g og 1 dl. til hver! Men når man ikke er vant til at få "aftenskaffe" så er den slags STORT og nok til at der er noget særligt ved det!
Meeen mer' vil ha' mer' - så naturligvis var der noget skræmydsel over at det nu - igen - var slut på en dejlig dag og aften... Og de var trætte..Mens vi forældre puttede de små, fortsatte turneringen undefor i aftenen - og nu blev det anderledes a-l-v-o-r-l-i-g-t ......
Man kan undres over at flok af samme biologisk materiale (svigersønnen naturligvis undtaget), er født med helt forskellige konkurrencegener og med en stor forskel i vindermentalitet - og ikke mindst tabersind!!!!

De blev ved længe derude - med grin og råb og masser af lyd på...
Faderen havde slået græsset lige umiddelbart inden turneringen gik igang - så alle vendte ind med M E G E T grønne fødder - så en omgang fodvask var særdeles påkrævet!
Vi sluttede aftenen med at alle dalede ned i stuens bløde(ere!) stuemøblement - der altså IKKE er gearet til at flokken nu er så langbenede og talrige...dét må vi bare sande!

Efter en gang narchos i anseelig volumen og lidt film kiggeri blev der henad midnat stille opbrud af folket - og vi gamle kunne finde tandbørsten og dynen og få en velfortjent nattesøvn i familiesengen med de tre sovende småbørn .....

(Og nogen - måske de der tabte turneringen? - havde udforsket mor og fars nye kameralinses funktioner - og makromulighederne...
her med flue på tørresnor klokken 22.20 i Kvosted Hill!)

2 kommentarer:

Linda sagde ...

Sikke nogle dejlige sommerdage og aftner. Tror de alle med glæde vil tænke tilbage på sådanne aftner. Når jeg læser her hos dig, tænker jeg i hver fald tilbage, på de dejlige sommerdage jeg havde som barn. Og håber, at jeg på samme måde kan skabe minder for mine børn.

Ps. Smilede indvendigt da jeg læste om de mindstes "aftenkaffe". Det lyder bare så kendt. Især fordi de bare er så trætte efter sådan en lang og dejlig dag.

hjemmemortil9 sagde ...

Linda - tusinde tak for dine dejlige kommentar her på bloggen - dejligt at du kan bekræfte at der ER sådanne sommerminder selv mange år senere. Og godt at vide der er andre der kender til den der trætte-aftenskaffe bande... ja, de var så trætte og ville så nødigt gå glip af noget... ;0) Heldigvis elsker de deres senge - så det gik endda!