tirsdag den 20. juli 2010

STRANDVEJR .....

Dagens vejr;

SOOOOL

27 grader...

svag vind fra syd

Dagens aktivitet(-er) ;

  • Indkøb til hele ugen - skal overståes af to pers. på ingen tid - og før kl. 10.00
  • Bagning af det glutenfrie og kager samt godt brød til aftensmaden
  • Badning i havebassin samt kolde drikke
  • Hviletid i middagsheden, for nedrullede gardiner og med stille aktiviteter
  • Nedpakning til strandophold
  • Kørsel 10 minutter til stranden ved Louns Bredning - (familiens yndlings-strand!) med aftensmaden pakket ned, lidt brænde til lille aftenbål og alskens hygge og legeting til fælles fornøjelse... og et par cykler - for vi er for mange til at kunne være i bussen så nogle tager turen på cykel...

Dagens forplejning;

morgengrutning;
havregrød, råkost, tykmælk, hj.bagt brød

frokosten;
- den helt ordinær - dog i dag med hjemmerørt æggesalat og marinerede yndlingssild

aftensmaden;
Strandmad i form af marinerede kold kylling, havens salater, rørt yogurtsauce, modne tomater, minimajskolber, fed feta, godt hj.bagt brød - og melon eller anden frugt til efterret!

mellemmåltider;
hjemmebagte sandkage(!) med grov rismel, æblernødde-roulade, glutenfrie hjemmebagte fladkager a la tyttebøvsere... tror jeg!7 kommentarer:

Maria sagde ...

Ej hold op det lyder lækkert! Kan man komme med i en lomme? :-)

hanne sagde ...

Lyder som en perfekt sommerdag :)

Rørt yogurtsauce..............kunne man få opskriften, måske er jeg heldig at det lige er den vi kan li i familien............den er nemlig ikke fundet endnu ;)

Losarinas mor sagde ...

Lyder som en ret ok og rimlig herlig dag !!

hjemmemortil9 sagde ...

MARIA;
Jow jow da - hvis du havde været hurtigere...;0)
HANNE;
Uh ha - jo det kan du - men jeg tror ikke at den falder i smag for vores erfaring er at kan man ikke li smagen med drænet youghurt så er det nærmest ligemeget hvad man putter i den - ka man ikke så kan man bare ikke med den slags "sovs". Hos os er det ca. 1 L youghurt naturel (eller græsk youghurt fra spand)der drænes gennem et kaffefilter i nogle timer. Så røres ca. 1-2 tsk. god sennep i, flage salt, grov peber, en stor håndfuld dild, tre store håndfulde hakket bredbladet persille, evt. et nip chilli, citronsaft af ca ½ citron, 4-5 fed presset hvidløg og evt. lidt paprika .... røres og står på køl nogle timer. Måske er det for andre mere en slags urtedip - men hos os gør den det ofte ud for sovs - fordi det går fantastisk til det meste!
LOSARINAS MOR;
Og det blev det nemlig...;0)

unikarina sagde ...

Mmmm en dejlig dag - ville da gerne have været med på turen for det lød hyggeligt og med lækkert mad.
Tænkte faktisk på dig her til morgen - kom i tanke om mandelis, som du nogle gange laver. Nu kan jeg ikkke finde opskriften - kan du hjælpe?
Også tak for de skønne kommentarer... Og du overskred bestemt ikke en grænse. Blot dejligt med feed back.

Ha' en dejlig dag...

Gitte sagde ...

Det lyder vildt hyggeligt.
Jeg bliver så imponeret, når jeg læser din blog. Sikke en logistik, leder, administrator og meget mere, der gemmer sig bag dit forklæde.
Jeg selv er totalt uorganiseret på hjemmefronten. Vi er jo også kun to voksne og en sjælden gang i mellem min voksne søn - så vores spisning bliver ofte - nå, nu er vi sultne, hvad mon gemmer sig i køleskabet - nå, ingenting, så bliver det øhhh Sushi idag :-)Vildt uøkonomisk og ofte vildt usundt.
Så hatten af for dig - og så tror jeg for øvrigt også lige, at jeg kopierer din yoghur sauce - den lyder som en, jeg kan lide :-)

hjemmemortil9 sagde ...

UNIKARINA;

Phyyyy ha - godt at jeg ikke kom for tæt på da jeg kommenterede hos dig - tak for tilbagemeldingen! Jeg laver ikke tit mandelis længere - for vi kan godt tåle mælk nu - men opskriften på isen findes på vores hjemmeside her; http://www.123hjemmeside.dk/HeleHerligheden/6421662
Go fornøjelse...

GITTE; Tak for din kommentar - hm tja, det ER ret struktureret mht. fx spisning, indkøb, pakning og så videre - og det frigir en del energi for mig ( og de øvrige) at vi ved der er en plan - og på mærkværdig vis gør det også, at vi kan være utrolig omstillingsparate og fleksible... der er PLADS til det, så at sige!! Vi har vist altid været sådan sammen - min eneste en og jeg - allerede før vi fik vores første barn - men tro mig - det er så også kun dér vi har styr på det! ;0) Resten af livet og vores hverdage er temmelig...øh, lystbetonede !