mandag den 21. februar 2011

Aaaahhhh, sådan en helt almindelig mandag morgen - efter en hel uges dejlig dejlig vinterferie - hvor alle var hjemme! Ja, sådan en morgen finder lille Gudrun og jeg helt af os selv ind i vores egen stille hverdagstrummerum. Med sen formiddagsmad, hygge under tæpper, en god bog, en masse barbiedukker, en mobil med sms-beskeder, en smule fælles computertid og lige en enkelt skrællet gulerod - eller to! Og så endnu en kop af den gode the. Strikketøj, en opringning fra en kær veninde, et pixilinespil der trænger til at blibve rørt lidt .. jo, jo vi forstår at komme stille tilbage fra en lang uge med masser af nattøjsfræs op ad formiddagen og med højr belagt frokostbord og masser af gode folk at lave ting sammen med!
Og ihhh som vi nød sidste uge - og ihhh, som vi to nyder denne stille mandag hverdagsmorgen.
Nå ja, altså JEG var så liiige tidligt oppe - som jeg altid er og som jeg heltst vil hvad enten det er fridag eller hverdag! - så før klokken var ret meget mere end 04.30 vågnede jeg og stod op.
I det stille månelys lagde jeg mere brænde på brændeovnen, for UF det var koldt!!
Mens thevandet kogte fik jeg gjort klar til skoletid for alle børn; fik skrevet i Lauritz' kontaktbog, om feriens gang og om at hans overtræksbuxer med seler ikke var kommet med hjem før ferien! Jeg fik smurt en del madpakker og pakket Dagmars glutenfrie box, fik lagt tøjet parat og kunne så stadig nå at hygge mig med mit strikketøj, mens jeg sippede af min skoldhede the ... og kl. 06.20 kunne jeg sætte havregryn, mælk og tallerken frem og gå ned og vække lille Lauritz - der naturligvis har sin mors milde morgensind og derfor nyder vi to vores tidlige morgenstunder sammen! Da han så var klædt på, havde spist og var sendt med taxa til sin skole var det tid for at vække resten af banden og i løbet af en lille timestid var alle i ro og mag klædt på og havde spist den gode morgenmad og jeg kunne køre til skole med bilen fuld af afslappede og glade børn. hjemme havde storbror på 18 lovet at se efter Gudrun mens jeg kørte til skole. Han skulle nemlig ikke møde før kl 12 i dag! Så de to slap for morgenkulde og gnavne morgentrafikanter!
Om lidt er formiddagen gået og Gudrun, Niels og jeg tager af sted mod byen igen for at hente Dagmar kl 13 hvor hun har fri. Før jeg går i bilen har sønnike taget tjansen med at skovle sne udenfor så både skraldemanden og postbud kan komme frem til at nå hhv. affaldscontainer og postkasse. herligt at han ordnede det - så kan jeg nøjes med at lave en klap-sammen mad til Gudrun som hun kan få med på turen... man sku jo nødig gå sukkerkold sådan en dag ;0)
God eftermiddag!

4 kommentarer:

Sarah sagde ...

Ej, hvor lyder det hyggeligt! Jeg savner bare så meget de stille morgener hvor alle bliver sendt afsted med godt humør og der er tid og ro til at hygge, læse og strikke undervejs.

Linda sagde ...

Bliver helt varm inden i, når jeg læser sådanne fortælliinger. For jeg har det lige som dig. Elsker ferierne hvor alle er hjemme og vi bare hygger i nattøj. Og nyder på samme måde når ferien er forbi og der atter bliver ro i huset.
Bliver så glad når jeg læser om andre, der også sætter pris på hverdagen.

Else Marie sagde ...

Sikke en dejlig morgen!

Anne sagde ...

Ahhhhh ja sådan en helt almindelig og rigtig rigtig dejlig mandag morgen.

Du er god til at få en masse dejligt ud af hverdage, de herlige hverdage, og det er heldigt, for dem er der rigtigt mange af.

Ha' en god efter-ferie-uge, søde Susanne...