mandag den 4. april 2011

HVAD er livet? Et pust i sivet! (NU MED BILLEDER)

Hvad er livet?

Et pust i sivet!

Og hvad er døden?

Et gok i nøden!


(OBS! parentesen her er indsat tirsdag; Før man læser videre se så lige denne you tube video!)


I Information i dag, mandag er følgende at læse;

"Når en kvinde vælger en abort efter 12. uge skal hun fremover tilbydes at man nedgraver fosteret i en lille urne efter afbrædningen. (...) senere i artiklen udtaler forsker og psykiater Birgit Petterson ; " Hvorfor skal vi alle tvinges til at tage stilling til fosteret som et menneske? Det er det ikke - det er ikke et lille menneske, det er en abort, og det er ikke samfundets job at tillægge kvinderne nogle bestemte følelser eller dårlig samvittighed".





(Et 12 uger gammelt foster - foto fra bogen Et barn bliver til)


Boink...boink .. boink... halloooo - vågn op og tag ansvar! Jeg synes ellers at BP plejer at ha nogle menneskekærlige og empatiske følelser og hun har virket klog og nærværende førhen! Men hun har da tydeligvis forsket for meget .... i vævsprøver og petri-skåle, så hun nu tror, at et foster ikke er et menneske!



( 12 uger gammelt foster - ikke et menneske?? foto lånt her)


Jeg er rystet og ked af det - på egne og på alle kvinders vegne!


"Når man ovehovedet spørger, siger man jo nærmest at "godt nok fik du lov at fjerne det, men det er jo et barn. Og det er noget du skal tage stilling til",

siger en kvindelig adjunk fra KU.


JA, fandeme er det noget vi skal tage stilling til... hvad ellers???


JEG kan simpelthen ikke begribe, at det, selv at vælge et foster fra ,skal sættes frem som værende en hverdagsforteelse, en lille biting i menneskets liv og en ting der skal omgærdes af en slags fælles forsigtigheds-tabu!!

Af hensyn til kvindes følelser og hendes frie valg....



.


(11 uger gammelt foster - fra bogen af Lennart Nielsson; Et barn bliver til.)



Gysss og gruuu - lad os i fællesskab bakke helt og aldeles op omkring Etisk Råds anbefalinger! Til hver en tid er dét noget mennesker, der jo vil have retten til at vælge selv, skal kunne stå ved at have gjort.



Kan vi ikke tåle det, så skal vi enten undlade at lave børn eller også skal vi helt holde op med at lege Vorherre og tro vi kan skalte og valte med livet....

før, nu og i fremtiden!


Heldigvis bliver der fra jordemoderforeningens formand sluttet op om anbefalingen gfra Etisk Råd - og Lillian Bondo har BÅDE ben i næsen OG hjertet på rette sted, når hun til slut i artiklen udtaler;


"Vi skal ikke moraliserer. Vi skal ikke vælge hvad kvinden skal føle, men kvinden skal heller ikke bestemme at samfundet ikke må føle noget overhovedet. (...) Vi har et ansvar for at sige at også et fosterliv har værdi og potentiale. Det overtrumfer ikke kvindens ret til selvbestemmelse. Men det at have respekt for kvindesn valg, er ikke det samme som, at vi ikke må have respekt for det liv der kunne have været. "Selv i 12. uge har fosteret konturer af et menneske, og vi lyver for os selv, hvis vi trækker den grænse mellem foster og menneske".



Og NEJ, naturligvis ønsker jeg ikke at retten til fri abort fjernes.

Tag og læs hele artiklen..... her!

4 kommentarer:

Elisabeth sagde ...

Helt enig med deg!!!
Og det er så forferdelig at noen ikke får barn, mens andre tar abort... Jeg hadde et ønske om en hel flokk... og fikk en...

Så urettferdig kan livet være...

June Rothmann sagde ...

Hej Susanne :-)

Jeg startede på et svar her, der blev meget langt, da jeg havde en del på sinde ;-)

Derfor har jeg istedet valgt at skrive mit svar, som et indlæg:

http://rothmanns.blogspot.com/2011/04/om-et-brandfarligt-emne.html

K.H June

Mette sagde ...

jeg er helt enig, men ved at mange er uenige og helt klart ikke opfatter provokeret abort som "at man afslutter et liv", men at man jo "bare stopper en graviditet". Blander mig af samme årsag også sjældent i debatten om det med at børn som bliver senaborteret nogen gange er i live og må ligge og dø alene i skyllerum. For jeg mener at hvis man virkeligt ikke kan se andre udveje end at stoppe en graviditet så sent, så bør man i det mindste tage ansvar for at man har valgt at ens barn ikke skal leve længere, og give det en værdig død! Og at det etiske ansvar squ må veje tungere end at det er hårdt for kvinden at se det lille væsen dø i sine arme! Nå, egentligt OT - og så ikke helt alligevel, for det handler også om det med at det er blevet ok at vedtage hvornår nogen er - eller ikke er - et menneske.

Godt at Lilian er så klar i mælet! Den der "alt er lige godt og ok" holdning er ikke til at holde ud!

/Mette :o)

Vestjyden sagde ...

I flere dage har jeg nu gået og tænkt, og kommer lige med en kommentar.

Denne debat er ikke ny, den var fremme for næsten 10 år siden og tænk jeg troede at alle aborter - både frivillige og ufrivillige - i dag blev kremeret og nedsat på de ukendtes grav. Jeg ved i hvert fald at flere sygehuse her i regionen har denne praksis. Også for fostre før 12. uge.

Og selvfølgelig skal vi tage stilling, men det skal sygehusene da også; for de kunne jo nemt ændre praksis hvis de ville...

Mht. abort så tror jeg, det er de færreste, der vælger den løsning uden at have tænkt alt igennem. Jeg tror simpelthen ikke på, at det bare er en hverdagsforteelse. Men hele denne debat er bred og har mange aspekter; den kan ikke bare generaliseres. Den er ikke sort/hvid, for eller imod. Der er alt det ind i mellem, og hvor er grænsen, for hvad der skal tillades. Det er også ting der skal tages stilling til.
Og sådan er livet. Man bliver konfronteret med nogle ting og det skal man forholde sig til. Hele livet består af valg.