søndag den 31. juli 2011

SOMMER I DANMARK

Strand, sand og vand


Nogen var trætte efter Roskilde...
Søstre
Med hilsen fra de store døtre....
Sund sommeraftensmad!Skeptisk puplikum


Spillefugle


Vores helt egen NoaNoa-model...I løb


GyngeturBadeture


Koncentration


Fejl på linsen

Hængekøje

Sommerkrøller


Badenymfe


Sommerhilsner i hjemmelavede "egns-kuverter"


StrandmadStrand frugt!


Tegnehygge i aftenstunden


Flere er trætte efter Roskilde...Mor-alene-hygge-tid


Fangeleg i aftensolen


På vej...Bryllup


BLÅ HIMMEL


Batminton turnering ved aftentideAftendyp


Spis ude...

Så er den om-sig-gribende ferietid så småt ved at lakke mod enden her hos os.
Flere her i huset har nu haft ferie i 6 uger – en enkelt har haft fri i 8 uger!
Men den ægte fælles familieferie var i ugerne 26 og 27.
Der var vi i ”bedste-mosterens” dejlige sommerhus i Liseleje – præcis som vi har været det utallige gange i de seneste 18-19 år.
Og vi var fuldtallige det meste af tiden – altså 12 personer

i et 6 personers sommerhus!

Vi var velsignede med dejligt sommervejr – masser af sol og varme og først den dag vi pakkede sammen og tog tilbage til det jyske kom regnen dertil!
Inden da havde vi et par smådruknede mus i form af to af de ældste der var taget i forvejen for at være til Roskildefestival - men dem fik vi nu hurtigt frisket op og tørre da de først kom op til alle os andre i sommerhuset! - midt nat for det var dér de besluttede sig for at NU ville de "hjem", den ene efter aftale og den anden var på mobilen fra en fremmede telefon klokken 01 om natten, for egen mobil var løbet tom for strøm og så tog man bare nærmeste tog der gik nordpå - og stod så der midt nat på en lille nordsjællandsk trinbrætstation!

Og nej, jeg forstår bare ikke det der festivalræs; jeg mener, man betaler uhørt mange penge for?? … at lytte til en anelse musik, stå som sild i tønde, være møgbeskidte og fuld i flere dage, lade sit telt overpisse af fremnmede og sit gods tyvstjæle, være træt som et ondt år og….tja…
Nå, den MÅ være mere og noget bedre at hente sig der - noget jeg aldrig har kunnet få øje på! Men faktum er, at når vores unge fylder 18, så har de naturligvis frit lejde til at deltage ved den slags….hm…fællesskab!
I år var dog første gang det var en søn vi skulle sende af sted – og tænk, det gjorde en forskel! Jeg var langt mere forbeholden end jeg har været med vores 3 ældste døtre!!!!

Så i et kort panikslagent øjeblik annoncerede jeg, at der nu var nye og skærpede regler

for deltagelse ved festivaler!
Man skulle – som barn i vores klan - fra nu ikke længere kun være fyldt 18,

man skal også være…flyttet hjemmefra!


De ældste døtre var ved at falde ned af stolen af grin!

Normalt, mener de, at forældre slækker på regler og krav efterhånden som man arbejder sig ned gennem flokken af børn – så de syntes det var helt morsomt at lytte til,

at der hos os kom skærpelser i stedet!!!


(- og med hensyn til køn på de unge der drager af sted, så står det naturligvis enhver frit for at gætte på om det var søn eller datter der havde klare aftaler om hvonår og hvordan vedkommende kom op til os i sommerhuset - og hvem det var der satte hele huset på den anden ende ved at stå in the middel of nowhere midt nat!!!)

Men tilbage i sommerhuset var der hygge i megamængde, timesvis af slap a’ tid, hygge og god mad, intet at ræse efter – andet end stranden – der var vidunderlig!kryds og tværs, kortspil, snak og gæstebud af den helt afslappede slags MED mad – massevis af mad! Der var extralur, batminton-turnering alle dagene, der var hængekøje lur i skyggen, ribs at hyggespise af, skønne vilde blomsterbuketter, kram og kys i en uendelighed og en hel masse andet at nyde døgnet rundt!
Det var ferie.

8 kommentarer:

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Det lyder som en rigtig god ferie..og kan egentlig godt forstå at døtrene grinede af skærpelsen, men kender det meget godt nu da det er tid for de sidste 2 til at lære at stå på egne ben...

unikarina sagde ...

Det lyder som én af de bedste af slagsen... Skønne billeder fra jeres sommer.

Nanna sagde ...

Lyder som en dejlig sommer. Dejlige billeder af din dejlige familie.

Anonym sagde ...

Vidunderlige billeder, der for mig synes som indbegrebet af sommer...

KH Trine/Tante T

Hyldemor sagde ...

Åh hvor har I været heldige med vejret! :-) Skønne billeder...
Kram Maria

HANNE sagde ...

Vidunderligt og Roskilde er ikke for mødre ;O) (Sidsel var afsted for første gang i år). Skønne feriebilleder, dine børn er så smukke og naturlige at kigge på alle sammen. Du kan godt være stolt Sussannemor :O)

Tina Ehlert sagde ...

vidunderlige stemningsbilleder af en ferie, som ikke fås bedre!!

Det virker bare så fantastisk på mig, når jeg læser om jeres familie, jeres værdier og jeres liv.... Det gør en forskel!!

*kram* og tanker herfra!

Jette sagde ...

SÅ smukke børn, sikke en rigdom I har der. :)