lørdag den 7. juli 2012

RIG... NU OGSÅ PÅ SAFT!

Kan man mon forestille sig, hvordan jeg lød i morges, da jeg
kl. 05.30 var igang med at hælde de mange - som i virkelig
M A N G E - liter hyldeblomstsaft på glas, flasker og deslige
- OG væltede ca. 2 liter af det SØDE stads ud over mig selv,
4 køkkenskuffer og halvdelen af køkkengulvet!
Jeg lød......højt!
Sjovt nok hidkaldte det IKKE resten af huset?
Mon de kender mig og mine udråb så godt, at de bare vidste, de ikke skulle komme i nærheden af mig, FØR misseren var overstået?! Jeg tror det...


Stakkels Lauritz stod dog op lige da alt var allermest kritisk, og blev vredladent næbbet af og sendt tilbage til sengevarmen og farmands favn, efter først at have tisset af!
Og ja, det var lidt synd til ham, og det er så bare een af flere grunde til, at jeg så aldrig skulle være skolelærer; mit temperament er i sådanne situationer stort og lettere utilregneligt!

Lidt af høsten....

Nu er roen for længst genoprettet, køkkengulvet vasket og skinnede, mine bare tæer fik extra fodbad og min gamle storskjorte er nu så sukkerstivet som et krinolineskørt!
OG SAFTEN, der ikke mødte gulv osv. er nu behørigt overført på sterile, atamon-skyllede flasker og glas - og et par liter er i isterningposer! For dét sku bare prøves!


Der var stadig en stor mængde saft der ikke havde "mødt" gulvet, så hvis ikke det lige var fordi jeg, i mit selvfede "konen-med-æggene"-øjeblik havde gået og tænkt på HVOR rigt det er med så meget lækker saft i forråd OG overvejet HVOR mange gange det vil blive til gode veninde- og værtindegaver i sommeren, så havde jeg nok heller ikke været SÅ ærgerlig over alt mit spild i morges! For vist var det træls, og megaklistret at gøre rent efter - men helt ærligt; så var det helle ikke værre!

NU fylder de mange glas og flasker i fryser og køleskab - og det er rent og rigt!Første flaske bruges i aften - til een af mange lotteri-gevinster ved den årlige sommerfest i vores lille landsby!
Go' lørdag i dag!

2 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Jeg forstår dit udråb :-) For det er noget klister stads at hælde ud over sig selv og køkkenet. Og jeg forstår din følelse af rigdom- kender den nemlig fra mig selv :-)
God fest !

unikarina sagde ...

Hyldeblomstsaft er MEGET klistret - men smager rigtig godt.
Dejligt at dit temperament fladt igen - for det var jo ikke værre end at en gang rengøring kunne klare det. Men jeg kender godt at stå midt i det - så føles det rigtig æv.
Jeg fryser altid vores saft ned. Så har jeg kun det saft fremme, som drikkes - og frisk kan hentes i fryseren.