fredag den 14. december 2007

Dejlige hverdags-løkker....


Ih, er der noget bedre end den der varme fornemmelse i maveregionen af... tja, vel nærmest LYKKE!?! Nej, det er helt bestemt en fornemmelse som man kun kan sidder og være så glad så glad for indfinder sig - for det er jo netop lige præcis dét den gør; indfinder sig!! den kan man nemlgi ikek selv beslutte OM man vil ha' - man kan ikke fremmane den lykkefølelse, kan ikke bestemme over den eller købe sig til den... den kommer uforvarende, ikke på bestilling.....

JEG har haft den fornemmelse her og nu - og masser af gange i den sidste times tid, hvor jeg har lagt billeder fra årest julefest på Friskolen ind på computeren... og dér kom følelsen - da jeg så billederen fra igår aftes.
Billeder af et fælleskab, en tradition, et hverdagsbroderi af mennesker omkring mig og mine - glade, trætte og helt igennem tilstede - fejende, slæbende og i det hele taget løftende i flok... for at rydde op efter et kanonflot juleskuespil(- uden en eneste nisse eller hyrde!), rydde op så der blev plads til de 160 børn, deres søskende og voksne samt alle de ansatte på skolen, der fortsatte med at feste - se Luciaoptog og spise æbleskiver og drikke kaffe og fortære en velsmurt ostemad - gå på opdagelse i alle klasserne og se og prøve de forskellige aktiviteter der var overalt...
Det var en kanonfest der kun kunne gøre enhver forældre, ansat og hvert et barn; fyldt af glæde og lykke...

Og så er der mine personlige glæder; min egen lille lykkeakse var snurrende ....vildt ogvoldsomt igår aftes... vores næstældste søn var på scenen, som skuespiller og sanger. Ham, der for bare små 7 år siden ikke kunne gå i en almindelig klasse, havde støttepædagog og en psykiater der mente at en gang medicin var et must for ham og for os! Som blev kanonfornærmet da vi valgte at satse på vores og støttepædagogens indsats og indsigt, vores fælles forståelse og nænsom tillempelse af metoder så vores søn kunne tilegne sig verden i små bidder og lærer sig at agerer i den! Dengang kunne han ikke lege med andre børn - og i hele hans lille forknytte væsen var han så meget anderledes, at det var FOR svært at være ham.
I går aftes var det en lang, ranglet, charmerende ung mand, der viste sig at indholde et talent for skuespil, og allermest et talent for rytme og sang, der overgår almindeligheder, men mest af alt; han var med i et fællesskab på scenen, og han gjorde sin indsats gældene - og han nød det - i fulde drag - uden på nogen måde at stikke sine talenter under stolen, og med stort, stort overskud og venskab sørgede han for sin del af den forestilling der bare var ... superb!
Jeg fyder mig, glædes og får den der varme følelse indeni - det lykkedes!

Ingen kommentarer: