onsdag den 30. januar 2008

Lys over land.....

Ja, så gik man lige her og troede at vi var så kloge at spare en masse energi ved at have udskiftet alle el-pærer til el-SPARE-pærer… og at jeg nok skal ha justeret mine briller!
Men måske er det alene fordi vi har være for heftige med de der spare-pærer at jeg ser dobbelt op og hele tiden synes der er grus i mine øjne..!! I magasinet ”NATURLI SUND” fandt ældste datter en artikel om at det simpelthen kan skyldes at der er for mange spare-pærer i brug – eller rettere for lidt glødepærerlys – i et rum. I en sparepærer er der 8-9 farver i lyset mens der i en klassisk glødepærer er 1200 forskellige farver. Derfor bliver øjet forvirret over, hvor resten af farverne er, når man bruger el-sparepærer. Og man bliver træt og ukoncentreret – ja, nogle bliver endda vinterdeprimeret fordi kroppen mangler farverne fra glødelamperne da disse minder mere om naturligt dagslys end el-sparepærerne! Men der er råd for det – for hvis blot man bevist kombinerer både glødepærer-lys og sparepærerlys med hinanden så skulle det kunne gå an – omkring 20-25 % glødelampelys i vores blikfang lysner el-sparepærerlyset på en tilfredsstillende måde.
Jeg er klar til kampen med min elskelige men også meget ihærdige el-sparepærer-mand – for jeg ER træt og bliver let ukoncentreret når jeg sidder ved mit arbejdsbord eller laver håndarbejde i el-sparepærernes farveløse lys!! Så jeg lister én enkelt almindelig glødepærer med ind på mit kontor i morgen… og så én i den der standerlampe, hvor jeg sidder med mit håndarbejde!
Mon ikke jeg kan komme til det, uden de helt store sværdslag?? Ham min hjertenskær er ikke til fals for sådanne ”populære” artikler –meeen den der med naturligt lys og hans egen mere vinter-trælse-humør som han helt klart selv mener skyldes den mindre mængde dagslys i mellem vintersolhverv og Sct.Hans…

For andre tvivlere er her et par links:
www.indeklimaportalen.dk/indeklima/lys.aspx
http://www.lyssyn.dk/

1 kommentar:

Vivian sagde ...

Jeg kunne af en eller anden grund ikke kommentere i din blog i går, men nu ser det ud til at virke fint igen.

Tak for informativ opLYSning (hø-hø), linksene er gemt, for jeg kan ikke DØJE for meget elspare-lys omkring mig, og nu har jeg da fået bekræftet at det så ikke er mig der er bims i..... PÆREN ;-))))