mandag den 17. marts 2008

En glædessprederMan kan have børn på mange måder – præcis lige som man kan vælge at have bil på mange måder… Og hvis nu jeg var en bil – hvilken én ville jeg så vælge at være?

Ingen tvivl i mit sind, det er let nok; en dobbeltdækker bus - en gammel, engelsk, aflagt dobbeltdækker bus. Én med utallige sæder, en knap så fin lak og en opmærksomhedssluger og glædesspreder blandt sine egne passagerer og de forbikørende biler.

En dobbeltdækker har det heller ikke alt for godt, når omgivelserne har det lavt til loftet, for i den er der udsyn langt ud over det sædvanlige – sådan har jeg det.

Når jeg med eller uden mine børn kommer omkring og ser, hvor mange forældre i Danmark, der ikke rigtig kan glædes over, at det at være forældre også inkluderer, at man ofte stiller sine egne krav og behov lidt i bero; at alting tager sin tid, og at intet er stationært, når man har med børn at gøre; at alt er foranderligt og af og til endda uforudsigeligt, så får jeg umådelig meget lyst til at køre af sted i en stor rød dobbeltdækker og give eksempler på, hvor dejligt og hvor fuld af liv og lyst og kærlighed, det er at være forældre.

At det jo på mange måder er præcis som med biler… man ønsker sig dén der model helt vildt, få fundet muligheden for at erhverve den, og så lever den ikke altid op til alle de forventninger man havde… måske stiger benzinprisen, måske skal der skiftes tændrør og bagklap, før man får set sig om. Den rumler måske, og nærlyset er ikke så godt som på den tidligere model… og den har en enkelt rids i lakken, og så ligner den til forveksling naboens – og naboen til den anden side har været langt mere heldig med sin erhvervelse af bil!

Så er det at dobbeltdækkeren kommer skrumlende som et eksempel på livslyst og glæde over, at det er os beskåret at opleve så dejlige mennesker vokse op og udvikle sig. Bussen har masser af plads indvortes, og den ikke-polerede facade til trods er den tilpas og svulstig i glæden over det liv, der er med børn om hjulene … øh, benene!

Og så er det bare godt at være en gammel, falmet, rød dobbeltdækker bus, med stort udsyn og masser af indhold!


5 kommentarer:

Kristine sagde ...

Jeg har læst dit indlæg et par gange og for hver gang jeg læser deet nikke jeg endnu mere. Jeg må sige at jeg er meget enig med dig i din holdning til det at få børn.

Helle - Hjemmeliv sagde ...

Åh - jeg er nødt til at sige tak - tak, fordi du kørte din dobbeldækker ud i blogland, hvor jeg kunne se den.
Jeg har lige for en halv time siden sukkende set mig om i vores gamle hus, der i den grad trænger til en renovering og som i dag, bærer aldeles meget præg af, at vi har børn hjemme på fuld tid altid. Et kig ud af vinduet viste mig at ikke alle lever sådan - genboen, havde netop afleveret børnene i instution...og jeg var et øjeblik misundelig, men kun et øjeblik, for jeg ved, at jeg aldrig ville kunne skifte min gamle skramlede og til tider overfyldte "bil" ud med en ligesom naboens - det er her hos mig vores "bil" hører til med alle de skavanker den nu har :-) Rigtig god påske til dig og dine!
Kh Helle

Losarinas mor sagde ...

HØRT ! Det er bare så dejligt beskrevet.

Jette H sagde ...

Så sandt, som sagt... :)

Fru Thorsted sagde ...

Hvor er det godt skrevet. Fik mig til lige at tage en ekstra tur omkring børneværelserne i aftes, da de sov sødt alle tre, og give dem et tryk under næsen. Fordi de er mine og fordi de er som de er!!
kh.
Marlene