fredag den 8. august 2008

At SE godt ud......

I min ungdom havde vi et par mekaniker-venner. Alt var sort på dem - sådan som jeg husker det, og de stank altid af diesel og olie. En dag synes een af dem - det var unge mænd alle sammen - at jeg som den eneste pige i flokken, skulle have noget for min tålmodighed, når "drengene rodede med bilerne" - og så fik jeg en fin lille reversnål med en gul påskrift;

"Ser du godt ud - det gør jeg"!

Ung og naiv som jeg var, troede jeg for en stund, at det var en lille kompliment til mig - lige til jeg så, at det var en reklame for....vinduesviskere!!!!!!

Men lige nu - i min lettere fremskredene alder - ville jeg ønske at der var vinduesviskere til mine øjne - for pokker hvor jeg bare ikke kan se noget som helst mere - uden briller!!
For jow, jeg har haft briller gennem flere år - af-og-på-briller.

For 3 år siden fik jeg et par rigtig lækre, smarte og dyre!! røde briller - der efter sigende klær' mig vanvittig godt!


(mine lækre briller)

Ja, hvad man ikke falder for, når ikke færre end tre mand høj himler op om HVOR flotte de er til netop MIG; "DU -med dine farver, dit mod og hele din personlighed, Susanne - det er samlet i lige netop dén brille - den er der ikke mange der ville kunne bære - men DU kan - ja, du nærmest SKAL!!!! Bla, bla, bla ...." Ha, ha, ha - faldt jeg for alle disse ord og al den opmærksomhed... ?
Jahhh, det gjorde jeg.
Følte mig som en dronning - højt hævet over alle disse kedelige, farveløse, medborgere der slet, slet ikke ville kunne ha' så flot en brille som jeg!

Nuvel, jeg falder ellers ALDRIG for reklamer, har som oftest kun hånlige blikke og højlydte suuuk tilovers for reklamer eller salgstaler -men når dette trick bliver brugt af nydelige, charmerende og velduftende mænd på min egen alder, med al opmærksomhed rettet udelukkende mod MIG - så var det som vand til en tørstende i ørkenen!
Jeg lappede det bare i mig, gjorde jeg!
Med en bette nyfødt i barnevognen og et par stykker mere evd siden af!!!

Det var som Ole Henriksen i højeste potens - de fandt udeklukkende alt det smukke, gode og dejlige ved mig - styrkede mit ego, tog mig med storm og fik mig til at se ting ved og om mig selv som jeg - dér nybarslende og ret så meget mor-agtig, træt og lettere brugt! - ellers ikke lige sådan så!
Havde ham, min-eneste-ene været med, så havde han brækket sig i lårfede stråler ... han HADER den slags - forstillelse kalder han det - uægte og meget, meget latterligt!
(- altså han finder alt det salgsgejl uægte og latterligt - ikke MIG - han synes jeg er ret så attraktiv, skam - altså!)

Men han var ikke med og jeg lod mig henføre og følte mig vældig godt tilpas.
Jeg blev jo set, for pokker - og fik brillerne med hjem - sammen med tre andre par, så jeg kunne overveje hvilken jeg skulle ende op med = hvor stort mit mod var!

Nå, men havde jeg nu dengang ikke ladet mig fylde op af al den charme, så havde jeg husket at sige til mig selv, at jeg jo IKKE kan nøjes med at have af-og-på briller!

At de måtte lave dem med glidende overgang, så jeg kunne have dem på altid - lære at gå med briller simpelthen. Men jeg var jo alt for feminint henført og højtravende til at tænke praktisk - dér i den gode bekræftende stemning! Så jeg kan kun bruge mine briller til tæt-på aktiviteter og ikke se en dyt med dem, når jeg ser ud i verden!!


Mange forslag er fremme for at afhjælpe min daglige irritation over at skulle huske, finde, rette til på en brille, som nu er nærmest uundværlig, når jeg skal alt muligt; lave håndarbejde, lappe buxer og sy en knap i, skirve postkort, læse brugsvejledninger og varedeklarationer, se avisen igennem mens jeg også koger kikærter, og når jeg skal finde et telefonnummer eller en adresse - for slet ikke at tale om når jeg skal læse højt for mine børn!!!


Og jeg er ikke Amys mor, Tyne Daly - selv om jeg ville elske at være sådan - og kan ikke gå med brillerne i en fin kæde hængende på brystet; lige til at finde og tage på, når jeg har brug for at "se" bedre ud.
Jeg har jo stadig små børn, der sidder på arm, jeg går jo stadig af og til med ringslynge og MeiTei og jeg har 1000 vis af gøremål hver dag, der på den ene og anden måde nærmest involverer min krop og andres kroppe, og dér kommer sådan et par kæde-briller altså alvorligt i fare.....!!

Veninden foreslog 20 par af de billige allround briller fra nærmeste indkøbscenter - og jeg forsøgte mig med sådan 4 par for "en hund" - men det dur ikke og det skyldes - sige en med forstand på de dele - at jeg jo har en bygningfejl på det ene øje og dermed kan sådan et par allround briller ikke korrigere for dén. Det kan mine "rigtige" briller, der er lavet lige præcis til mine øjne.... så jeg må vist bare snart bide i det sure æble og gå afsted mod optikeren og få et par med glidende overgang - for at komme til at SE godt ud! Så kan jeg vel lære det......

PS: Jeg tror nu, jeg tager og høre ham, om ikke man blot kan få nyt glas i de der supersmukke, dejlige og absolut vildt klædelige røde briller - for de er så flotte og jeg SER nu så brandgodt ud med dem på.. hmmmm...!

2 kommentarer:

Britta sagde ...

Det var dybt traumatisk for mig at gå ind og købe læsebriller - så var jeg for alvor GAMMEL! Og hænge i en kæde kan bare ikke være på tale, for det er SÅ bedstmorsagtigt at man skulle tro det var en dødsdom...
Men det er nu rart at kunne se hvad jeg laver når jeg brodere og hækler og at læse en bog uden at få hovedpine ;-)

Sifka sagde ...

Jeg tror bestemt, at du kan nøjes med nye glas i de røde.