fredag den 16. januar 2009

En løgners forfølgelse

Jeg har en tro følgesvend - en særlig livsdommer - med på sidelinjen.

Hun er der ofte - men af og til er der en lang pause fra hende.

Hun fortæller mig mange ting - og mange ubehagelige ting.

Jeg forsøger at lade det sive ind - og ud igen.

For hun har det tydeligvist ikke let - er nok nærmest syg i sit indre.

Selv om hun ofte går under opdigtede navne, ved jeg ved hvem hun er - ja, jeg har endda mødt hende...

For et par indlæg siden gav hun sin mening til kende i kommentarfeltet - og atter engang under falsk navn. Men jeg kender hendes pen og tone så godt, at jeg efter bare de 3-4 første ord vidste at det var hende - og det til trods for, at hun længe ikke har været i min sfære - hvad jeg har vidst af ?
HUn har heller ikke tidligere inficeret min blog her.

Men nu var hun her ...tydeligvis.

Det gav jeg den anden dag til kende, at jeg var klar over.

Bad hende ophøre med at skrive under falsk navn - bad hende om at fægte med åben pande, som alle vi andre - og skrev, at jeg ikke kan forstå, at hun ikke bruger sin energi på sit eget liv, egne børn og veluddannede lægejob!

Så skrev hun en e-mail til mig - lang og hadsk.

Jeg troede, det var en god ide at undlade at svare direkte på emnerne i hendes angreb - men det var som om, at min manglende respons opildnede hende til at skrive endnu flere e-mails til mig!

Resten af fredagen føg det med ubehagelige mails i min indbakke..... lange, gennesyrede af ubehageligheder, hån og nedladende kommentarer om mig, mit liv og min familie - med absurde antagelser af hvad jeg lever for et løgnagtigt og ringagtet liv - og hvordan jeg angiveligt søber mine børn ind i det!

Og beskyldninger om, at jeg er en løgner og at jeg ikke vil tage en åben debat om mine valg og fravalg - og ikke vil anerkende andre kvinders livsvalg og ihærdige forsøg på at leve et godt liv. Eller at jeg udelukkende vil lade de positive kommentarer til mit liv passerer...

Ja, hun har fulgt godt med gennem mit liv - for hun kender til artikler jeg har skrevet for flere år siden - om mit private ophav og deslige. Og hun har tydeligvis lagt et lille CV for mig og min færden de sidste 20 år!!!! (Ærgerligt at man ikke kan google alt, siger jeg bare!)

Ak, ak, ak... var jeg dog bare så hårdhudet som mit spæklag kunne indikere - men dét er jeg ikke! Slet ikke....

Jeg bliver både såret, sidenhen vred, forurettet, hidsig og meget, meget ked af det, når jeg sådan hjemsøges af denne kvinde.....

Den første mail i fredags kom jeg til at smile af... den var bla. fyldt med udsagn og meninger om mig og min overvægt!!

De efterfølgende chokerende mails gav mig ikke anledning til at smile... ikke engang anstrengt!

Jeg ved ikke hvor klogt det er, men jeg vil lade mit behov komme ud og sende et par sentencer fra alle de forskellige mails jeg blev beriget med...
(Jeg har overvejet og tænkt OM det er en god ide - men det ved jeg ikke - det er muligvis ikke helt gennemtænkt. Men så gør jeg det, bare fordi jeg har behov for at dele lidt af alt det jeg fik hældt ind forleden ....)

  • ”(…) Jeg kan godt se, du hygger dig i dit lille liv med din nørklerier. Men der er kvinder, der ikke er tilfredse med bare at hygge sig.(…)”
  • ”(…) Hvis ikke der havde været kvinder som havde dedikeret sig - på trods af deres eget moderskab og måske også pænt store børneflokke - til at blive læger eller tage andre lange uddannelser - så havde du IKKE haft 9 børn i dag.(…)
  • ”(…)Du ville selv skulle leve som en paria i samfundet ildelugtende og handicappet og dine børn ville skulle leve et liv i sygdom og mistrivsel.(…)”
  • ”(…) Du maler som altid et kæmpe skønmaleri af dit liv.(...)"
  • "(...) Der er også det med vægten. Du er et umanerligt dårligt eksempel for dine børn, når du forherliger overvægt og fedme.””(…)
  • "(...)Det er en kæmpe livsløgn når du siger, at du stadig kan nå det hele i en alder af 45-Der er ting, du stadig kan nå - men der er mange ting, du skulle være startet på - senest - for 10 år siden, hvis det skulle være realistisk. På den måde er du ikke til hjælp for det store flertal af kvinder og børnefamilier - fordi du ikke fortæller sandheden. (…)”
  • ”(…) Det er det, vi skal arbejde på som gode, kærlige og ansvarlige mødre.At vi selv men især også vore egne døtre kan få lov at uddanne sig, dygtiggøre sig og have spændende udadvendte liv, hvor de sikrer sig og deres børn økonomisk samtidig med, at de er gode og nærværende mødre. For kun ganske få kvinder ville kunne leve dit liv.Jeg synes også man kan se, det har været hårdt for dig. Du har ikke haft tid til at give dig selv og din overvægtige krop særlig meget omsorg. Det er ikke et godt eksempel for dine børn eller andre kvinder.Og så bør du ikke stå frem som rollemodel.(…)”
  • ”(…)Det er en livsløgn når du postulerer, at det eneste, der kan være for sent er at føde børn.Ja det er en af de ting i livet, der har en deadline. Men det har rigtig mange andre ting også.Ellers vil jeg gerne lige se dig tage en krævende, hård universitetsuddannelse nu.Du burde anerkende, at der er kvinder, der træffer andre valg end dig, som får noget, du ikke kan nå at få. - ligesom de så heller ikke får 9 børn - hvilket kun de færreste trods alt ønsker.”

25 kommentarer:

Helle K. sagde ...

Jeg er målløs.... nu er det svært for mig, jeg kender jo ikke hende eller jeres indbyrdes forhold - men I må da have været tæt på hinanden på et eller andet tidspunkt, hvordan kan man ellers tillade sig at blande sig i andres liv og valg på den måde?

mortil9 sagde ...

Næh, vi kender ikke hinanden - har været sammen til et kursus for omkring 5 år siden - ellers kender vi ikke hinanden!!

Bambi72 sagde ...

Åhh Gud, den kvinde må da være noget SÅ gruelig misundelig på dit skønne liv.....
Du er så livsbekræftigende og er hel på rede med den måde du/I har valgt at leve jeres liv på....
Det er da også skræmmende for en der tydeligt nok ikke selv har valgt at leve det liv hun ønsker (Drømmer om).

Johanne sagde ...

Det er chokerende!! Og tænk, at hun gider... Jeg synes på ingen måde, du er fordømmende over for andres liv, tværtimod. Hun må have et meget lavt selvværd.
Johanne

Anette M sagde ...

Jeg er da totalt mundlam! Godt hun ikke er min læge! - så lidt menneskeforståelse og empati skal man da lede længe efter.
Jeg håber du kan børste det af dig Susanne.
Mange tanker fra
Anette M

Susan sagde ...

Min allerfoerste tanke er at hun da er helt vild misundelig paa dig og paa at du er og har vaeret staerk nok til at vaelge "utraditionelt".
Jeg synes det er meget meget inspirerende at laese om jeres valg og dit liv (er selv enebarn og har selv kun 1 barn ;-) )

Jeg tror det bedste for dig er at ignorere hende, for du faar ikke noget godt ud af at laese hendes kommentarer og mails.

Britta sagde ...

Hold da helt op! Har det kvindemenneske ikke et liv siden hun kan bruge så meget energi på at kritisere dit?

Det lugter langt væk af misundelse. Misundelse over at du har valgt det liv du har.

Og selvfølgelig er dit liv ikke lyserødt - alle ved da godt at det ikke er let at leve med handicaps, men det er jo heller ikke værre end man selv gør det til. Og selvfølgelig er der afsagn, men som jeg plejer at sige, så har jeg tag over hovedet, mad på bordet, en mand der elsker mig og en dejlig søn (og garn nok ;-)).

Og angående overvægt, så kan sgu da godt være en rollemodel selvom man er overvægtig. Der er jo ingen af dine børn der er tykke, så det kan ikke være helt galt det du gør ;-)

Næ du, blive du endelig ved med at være dig selv og så glem det ækle kvindemenneske!

Tineke sagde ...

Hvor ualmindeligt sygt, man skulle ikke tro at vedkommende har en uddannelse, en stakkel vil jeg kende hende...

garnnyderen sagde ...

Da jeg læste dit indlæg blev jeg vred helt ned i storetåen. Jeg er helt enig med Johanne. "Hun" må have det dårligt med sig selv når hun har behov for at skrive sådan til andre.
Jeg ville nok også selv blive yderst berørt af det, men tro på dig selv, og at det du gør er helt ok. Vi kan jo ikke alle være ens. Heldigvis for det.

Hilsen Gitte

Susanne sagde ...

Misundelse er en grim ting. Hun kan åbenbart ikke selv få det til at fungere med job og børn, og så er det jo nemt at være grim overfor andre. Fortsæt du med skrive på din blog som du plejer - til stor underholdning for mig - og så op i rygsækken med hende og hendes kommentarer. Lad være med at læse hendes mails. Slet dem ulæste og slet hendes kommentarer i din blog. Det er bare mit råd

Tina sagde ...

Er du GAL der tabte jeg lige underkæben!! hvad bilder hun sig ind, at gøre sig til dommer over dine handlinger, dit liv og dine valg?
Hvad gør hendes eget liv mere korrekt end dit??
I mine ører, lyder hun som en bitter gammel kone, der i virkeigheden er dybt misundelig over at du har taget nogen valg HUN måske ikke turde tage...fordi det i hendes verden ville være "ukorrekt"!!! :) HATTEN af for dig og din famlie og den måde I har valgt at leve!!! DEt skal ingen sige er forkert!

Anonym sagde ...

Kjære Susanne

Huff!!! Jeg ble sjokkert da jeg las kommentaren til "Anne Normansen" under innlegget ditt der vi fikk se det skjønne tv programmet om deg og resten av hele herligheten. Et nydelig program... Mange av leserne av bloggen din beundrer deg, Susanne for akkurat det samme som "Anne" mener er negativt... Prøv så godt du kan å fokuser på de som gir deg positiv respons! For min egen del må jeg si at jeg beundere både deg og din mann for de valg dere har gjort... det er egentlig valg som mange ønsker å ta men kanskje ikke torer å ta... Jeg vil takke deg for at jeg får ta del gjennom bloggen din i deres liv! Mye av det "Anne" skriver blir også for dumt! Om hun ikke har annet å komme med enn at du har valgt å vere hjemme med barna deres og din vekt... ja da vet ikke jeg... Og hvilke forrutsetninger har hun til å snakke om dine barn og i hvilke grad du har vært en god rollemodell? Barna dine får en fin ballast i det å dele... og hjelpe til... Og de ser både sunne og friske ut... Og er det så usunt å ha et OK forhold til en litt stor kropp? Nei, Susanne stå du med hodet høyt! Du er TOPP og vi er mange som ser opp til dine valg og ditt litt anneledes måte å organisere livet ditt på! Stå på!!! :)

Gode hilsener fra Elisabeth( som herved melder seg inni Fanclubben til Hele Herligheten:)

Til ANNE NORMANNSEN!!!
Dersom du leser dette: Slutt å plag denne skjønne familie!!! Vi har alle valgt våre liv mer eller mindre selv. Du står fritt til å gjøre det på din måte, men AKSEPTER at andre velger en annen måte enn deg selv!!!! Jeg ønsker at du får fred med deg selv, slik at du slipper å bruke tid på å kritisere andre på denne måten. Bruk energien din på noe annet!!!

Astrid sagde ...

Hold da helt op - jeg kan kun tilslutte mig kommentarerne ovenfor - hun må jo simpelthen mangle noget til at udfylde sit liv med. Jeg har stor respekt for, at forskellige mennesker træffer forskellige valg, men at bruge sin tid på at nedgøre andres valg, det er dog godt nok den mest besynderlige fornøjelse... Nu er jeg sådan en ret kontant person - vi tager tingene, som de kommer. Jeg forstår rigtig godt, at du bliver såret, men jeg tror, at du gør dig selv en tjeneste, hvis du ignorerer hende. Lad være med at bruge tid på hende - hun er det ikke værd, og det er hende, der har et problem, ikke dig!

Losarinas mor sagde ...

Det er godt nok for galt !
Kan slet ikke forstå den kvinde.
Hvad bilder hun sig ind!
Det gør mig ondt, at du skal trækkes med hende.
Måske du bare skal slette ALT der kommer fra hende..

Helle - Hjemmeliv sagde ...

Jamen, hvad sker der? Jeg er fuldstændig målløs!! Sikke dog en frygtelig oplevelse for dig OG din familie! Og så er det endda ikke bare en én-gangs forteelse! Hvad bilder sådan en dame sig ind?? Kære Susanne ta' dig ikke af den smålighed som der udvises over for dig og din dejlige familie (lettere sagt end gjort, det ved jeg godt)! I har ret til JERES liv på JERES måde! Det er da bare dejligt forfriskende, når nogen tør gå mod strømmen! I min verden er du og din mand nogle dejlige rollemodeller! Før jeg blev hjemmegående, hørte/læste min mand og jeg om dig og din familie via FogF, og vi syntes, I var rigtig seje. Der skulle dog gå nogle år, inden vi selv tog springet til at være en hjemmegående familie. Nu finder jeg altid inden om din blog for at hente inspiration, tanke lidt styrke, når mit valg af hjemmeliv er blevet anfægtet ude i samfundet, eller jeg bare trænger til at vide, at jeg ikke er "alene", for din styrke er i den grad smittende - den kommer helt ind i min stue gennem computeren! TAK, fordi du vil dele!
Kh Helle

Lisbeth K sagde ...

Kæmpe kram til dig, skønne Susanne - håber, at du kan børste denne ubehagelige oplevelse af dig. Det giver mig helt kuldegysninger, at et andet mennesker mener sig berettiget til at kommentere andres valg så nedladende.

Knus og mange gode tanker

Lisbeth

Fru Knudsen sagde ...

nå, siger jeg bare. Den person må da have et indholdsløst liv, når hun har tid og lyst til ay beskæftige sig med noget så indholdsløs, som det hun har skrevet til dig. Lad det gå ind ad det ene øre og ud ad det andet

Majbrith sagde ...

Kære Susanne.
Jeg er forholdsvis ny læser af din blog. Jeg er selv mor til fem skønne unger som jeg har sammen med min dejlige mand. de er i alderen 8-19 år. Jeg har altid passet dem hjemme selv, og har nydt det i fulde drag. Vel, ja vi måtte sælge vores dyre hus og flytte i en mindre bolig, men de ofre er det hele værd.
At et menneske skriver som "Anne" gør, ser jeg helt klart som et tegn på, at kvinden måske ikke selv har valgt ret i sit liv. Hun fokuserer meget på at du mener der stadig er mange ting du kan nå, hvilket jeg er enig i. Måske har hun selv børn hun ikke var der for som hun dybest set have villet, og ja, så er det for sent for hende. Synes hendes ord er ubehagelige, men jeg mærker også en sorg i brevene....En sorg over noget som ikke lykedes...
Knus fra Majbrith - mor til kun fem!

mortil9 sagde ...

TUSINDE TAK allesammen - det har gjort godt at fornemme at det ikek er helæt skævt, det jeg følte! Og ja, jeg har undladt helt at besvare hendes mails - som bare bliver ved i en lidn strøm og med værre og værre indhold! I går var det så groteskt at jeg overvejede hvad der ville kunen stoppe hende... for hendes uhyrligheder greb om sig og blev efterhånden til at beskylde mig for vanrøgt af vores børn.... men men men ... jeg holder min bætte, snakker med dem der står mig nær og undlader at gå videre med hende min følgesvend...
TAK for alle jers søde, positive, gode, ærlige og opmuntrende kommentarer - dét har gjort mig godt! Tak...

Stine sagde ...

Er det ikke efterhånden grænsende til chikane? Sådan noget kan vel meldes til politiet? Jeg er helt målløs over, at et voksent menneske kan finde på den slags... Faktisk er jeg pinligt berørt på mit eget køns vegne!

Linda sagde ...

Kære ven
jeg er grædefærdig på dine vegne...sådan en mokke. Jeg, med den ekstremt lange universitetsuddannelse, har kun fået 3 børn. Jeg er ikke tynd, jeg er ikke tyk, men hold kæft hvor er jeg træt! Og nogle gange tænker jeg også: hvis nu jeg (VI!) ikke havde valgt sådan en egouddannelse, så havde vi måske haft 5-6 børn. Måske. Det ved jeg jo så ikke noget om.
Valg er individuelt, valget er gjort for længe siden. jeg valgte 2 + 1. Jeg har ikke lagt mærke til at du synes jeg/vi er mindre kvindelige fordi vi ikke har >3 børn.
Rollemodeller, my ass. Jeg har valgt stik modsat mine forældre, og jeg håber at jeg har kunnet give mine børn en tilsvarende selvstændighed, til at vælge selv (og ikke lade sig pådutte af at familien har været exempelvis læger i generationer). Så på sin vis har min mor fungeret udmærket som (anti)rollemodel...
jeg ville gerne have haft flere børn. Jeg ville gerne have haft mange penge og en garderobe som Jaqueline Kennedy. Jeg ville gerne have gjort mere karriere end jeg har nu. Jeg ville gerne have været kærester med Jesper i gymnasiet. Men jeg fortryder ingenting. Havde jeg valgt anderledes, havde jeg ikke været hvor jeg er i dag. Træt, men lykkelig, med mine nørklerier her og der.
Overvægtig krop. Hvad fanden bilder hun sig egentlig ind?? Nåå... du er selvfølgelig ikke en rigtig mor for dine 9 børn, når du ikke er syletynd og altså ikke har givet alt hvad du havde i dig... og det kan man så kun så det ses udadtil?
Jeg beundrer dig (jer!) næsegrust! Glem hende, for hver af hendes mokkebemærkninger får du >10 kærlige støttekommentarer...

Det gule hus sagde ...

Nej altså nu bliver jeg virkelig vred, på dine vegne. Det var da en frygtelig kvinde! Jeg beundre dig meget og læser med her inde nogen gange mere end andre. Jeg er ikke så god til at kommentere, men jeg er her. Kan vi ikke gøre noget ?

mortil9 sagde ...

Det gule hus - Åh du har da allerede gjort dit ved at give din mening tilkende - den gør noget godt for mig - så tak fordi du gav din mening til kende nu!! ;0)

Linda - TAK - åh, det gør mig godt at vide at andre ikke opfatter mig som fordomsfuld over for andre der vælger anderledes end jeg - DEJLIGT!! Og ja, at vide at jeg ikek er den eneste der har vlagt anderledes end det var forventet af mig... jeg er ud af en familie med høje forventninger til min uddannelsesmæssige niveau - og nu er jeg så familiens ynkelige taber - i deres øjne ! men lad det bare bliev ved det! JEG er jo så tilpas med både til- og fravalg... så kan vi jo ikek ønske os mere... åh, jow at min følgesvnd stopper med at fylde min indbakke - for hun bliver knagme ved gør hun... suuuk!

britt sagde ...

Christ!! Helt ærligt - hun er da et åndeligt fattigt menneske med et fattigt liv, når hun bruger krudt på den slags. Glem hende, Susanne!! Det er DIG, der er på rette spor!
Knus,
Britt

Anonym sagde ...

hejsa... har fornylig fundet vej til din blog....
Jeg må sige jeg forarges over denne kvindes skriverier.... min mor ville ha' sagt: fej for egen dør først. Jeg siger: døm ikke andre før du har gået i deres sko.... tsk, tsk... stakkels kvinde - misundelse ER en grim ting. Men jeg fornemmer at du har rygrad nok til, at stå imod hendes cikanerier.
Masser af knus fra en medlæser, Helle