lørdag den 25. juli 2009

Projekt 7 af 12

- eller det må vel egentlig siges at være 6 af de 12, for jeg har ikke indsat et for sidste måned... så det er altså nummer 6 af de 12.....

Den små Dagmar på 6 år i Helena - fakta følger i morgen!
- og så blev det i morgen og tid for fakta oplysninger;
Model; Mønstret til ”Helena” er fra Ravelry – og er for medlemmer af RAVELRY helt gratis at hente ned.
Garn; Jeg har brugt BOM-MIX fra Hjertegarn
Pinde; p. 3,5 – og p.3 til forkanterne
Farve; Lime eller pistacie, farve nr. 7100
Forbrug; Måtte ha gang i det 5. nøgle garn – og trøjen vejer færdigmonteret 205 g
Str; modellen er i str. 0-4 år – jeg har tilføjet lidt her og der og strikket i en lille str. 6 år
Ændringer; Den er ikke i så stor en størrelse som jeg havde brug for til Dagmar – jeg skulle bruge en str. 6 år og den går i mønstret kun til str. 4 år – men dels er Dagmar en smule mindre end en gennemsnitlig 6 årig og dels er den jo strikket oppe fra og ned så den er superlet at prøve undervejs og derfor let at rette til i maskeantal, længde og så videre. Så jeg gav mig ufortrødent til at strikke med en lidt større maskeantal end opskriften foreskrev – lod Dagmar prøve den igen og igen til jeg var sikker på der var taget nok ud i raglan til at det kunne passe hende. Jeg gav også et par cm mere i omkredsen – meeeen dét ku hun nu vist godt ha været foruden!! Dagmar er en smal sag og derfor var min øgning af vidden nok helt overflødig…Så når jeg strikker den næste – for det gør jeg bestemt – så skal der ikke øges i omkreds.
Jeg valgte at lave korte ærmer i denne model – for den skulle primært bruges som en slags bolero over en bestemt festkjole… men Dagmar er så vild med den, at hun gerne tager den på over alt muligt andet! Så skal hun ha en vintermodel også OG det betyder lange ærmer! Og så er der lukketøjet; i opskriften er det to søde rullende bånd lavet undervejs mens forkanten strikkes – og den ide er sød og ser nuttet ud til de små… meeen til en snart-skolepige vil det være bedre med en lynlås – har det søde barn meddelt mig – så lynlås skal det blive, når jeg får tid til at lave endnu en Helena
Hot/Not? Helt klart HOT – at strikke og superhot for Dagmar… Når jeg strikker den næste vil en anden farve gøre at det færdige resultat også bliver hot for moderen!

- og ved nærmere eftertanke så er jeg faktisk endnu et projekt bagud i 12 af 12, for jeg fik ikke lagt et færdiggjort et projekt ind i april måned... så dette er måske egetlig nummer 5 OG 6 af de 12?!
Sommertop fra Hjertegarn - fakta følger i morgen!
Model; Opskriften er fra Hjertegarn, og har nummer 87486, Igen igen igen er jeg blevet inspireret af Annes model - det er ren copycat jeg lever af her - for fru Hverken fugl eller fisk er altid god for en ide eller 10 - TAK for det Anne! - og denne her er ingen undtagelse for se lige her hvad hun sidste år fandt på at gøre videre med det oprindelige mønster - forlænge og lege videre! Herligt og meget inspirerende!
Garn; BOM-MIX fra Hjertegarn
Pinde; Jeg har strikket på pind 3
Farve; lyseblå/babyblå, farve nr. 6030
Forbrug; Fik brug for lige en smule mere end 2 nøgler - den vejer 106 g
Størrelse; Jeg har strikket str. 4 år
Ændringer; Tjaaa, har jo bare igen ladet Annes gode ændringer være modellen; undladt de mønsterstrikkede vingeærmer
Hot/Not; Hot - men den skal godt nok også bruges NU for den er ret kort....
OG så skal jeg vel ha lavet hele 2 projekter i den kommende måned også - men SÅ vil jeg også være på højde...hvad angår antal af projekter i alle tilfælde!! ;0)
Slutter lige med et lidt vildt foto af Gudrun i den lyseblå top - lettere eksalteret over atter engang at skulle stå model!

5 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

skønne toppe til de smukke piger :-)

mortil9 sagde ...

Tak - Losarinas mor, mange tak!

Lisbeth K sagde ...

Åh, hvor de dog er skønne - ikke mindst dine smukke charmerende piger!

Kh. Lisbeth

Anonym sagde ...

Fine sager og søde piger...

MusMei sagde ...

Hei! takk for kommantar på bloggen min ang bytte. Jeg bytter gjerne boken med deg. Kunne godt tenke meg et innkjøpsnettene eller noe annet hjemmesydd.
Si fra dersom du har lyst til å bytte!
Hilde