lørdag den 17. oktober 2009


Til Århus - og tilbage igen!


De to ældste er jo flyttet hjemmefra - til Århus og hver for sig.


(Fotos fra 2 x flytningen)

Det har taget tid at få dem integeret - trods deres dejlige studier og begges gode venner og store
omgangskreds.

At finde sig selv...på ny!

Årsag; de savner os herhjemme - deres søskende og os deres forældre!
Underligt, men sandt...

Fra et tidligere besæg - er hun mon træt af at ha´gæster?

Og derfor har de jo været herhjemme tit og ofte i de forgangne 2 mdr.
Men så, i torsdags skulle der ske noget helt nyt.

De skulle hjem til Århus - efter at have holdt 4-5 dages efterårsferie her hjemme hos os - men de skulle ikke alene hjem - de skulle ha' 4 af deres yngre søskende med.

De skulle på rundtur og hygge - startede med frokost (god pølse, humus, postej, brød og det hele - medbragt hjemmefra!) hos ældste der bor på kollegiet, så ud på strøgtur, i biografen, ud at handle og på rundtur på Århus Universistetet, der er ældstes studiested, så tog de hjem til næstældste og hendes kæreste og tilberedte aftensmad til dem alle 7, spiste, hyggede, spillede og havde det uden tvivl skønt. Tre af dem drog så tilbage til ældstes kollegium for at sove der, mens de andre sov hos næstældste i den toværelses lejlighed næsten i midtbyen.

Fredagen skulle bruges til at samles igen og lave det helt store brunch-bord. Og på en rundtur på musikkonservatoriet - hvor næstældste studerer.

Og hjemme på landet var vi to gamle, med bare de tre små yngste pus, der jo ikke var store nok til sådan en søskendetur.
Men også her hyggede vi os.
For de der tror at det er de små i familien der skaber uro og larm tager så ganske fejl... der er stille og roligt, når man er ene hjemme med tre småbørn!
Far tog på arbejde allerede kl. 06.00 fredag morgen og jeg var så "alene" med de tre yngste hele dagen...

Ud over de mange nylånte biblioteksbøger der skulle gennempløjes, de fede tusser der skulle bruges på en ½ m2 "regnskov", så fik jeg også tid til at bage og brase, for vi havde en aftale om, at vi ville komme til Århus ved eftermiddagstid - og mødes med de 6-7 ældste og "lege" skovtur med the og gulerodskage i Botanisk have i Århus .

Og dernæst ville vi videre hjem til næsteældstes lejlighed og spise aftensmad sammen - aftensmad som vi ville tage med til Århus til os alle.... marinerede kyllingebryster i baconsvøb og en salat af sorte bønner, tomat, reven squash, kogte grønne bønner, hakkede løg, bredbladet persille,feta mv. - samt mine gode hjemmebagte brød. Uhmmm....

Og så tis-regnede det hele dagen...og blæste en halv pilikan!!!!

Øv, altså - når nu vejret både torsdag (hvor vi var på visit i Ørre OG på en aldeles herlig skovtur) og i dag lørdag er himmelsk... og skoven er ret så indbydende!!! Æv - vi der skulle på skovtur og ha eftermiddagskaffe i det fri....øøøøøv altså!

Nå, vi tog i stedet kaffen indendøre hos næstældste og kæresten, og hyggede os gevaldigt og intenst... sikke en fest fredag eftermiddag!!!

Meeen... med tre smålopper og en stak af mange STORE, voksne børn så var tiden i lejligheden, hvor hyggelig den end er, hurtig fyldt ud af lyd og aktivitet og vi besluttede at skilles inden aftensmaden!!

Og vende hjem til "ude på landet" - så vi delte maden og gav de tre der jo bor i "smilets by" et par skåle, fade og tallerkner med mad til deres aftensmåltid - og så vendte vi i stedet næsen hjemover og kunne efter 1 time og 10 minutter indtage aftensmaden herhjemme!!!

Og dét var også hyggeligt!
Senere tikkede der sms'er ind med tak for vildt gode kager og lækker aftensmad!
Åh, der er også dejligt med store børn der vil ha gode oplevelser med hinanden - og med os!

HELE HERLIGHEDEN

3 kommentarer:

Sarah sagde ...

Ihhh, du har godtnok nogle lækre unger Susanne!!
-Troede lige et øjeblik, til jeg havde læst de første 10 linier i indlæget, at de store piger var flyttet hjem igen, men sådan var det jo ikke...

Jette sagde ...

Der er dejlig læsning, og hvor har alle hygget sig :)

mortil9 sagde ...

Sarah; TAAAK, det syn's jeg jo helt objektivt osse....!
Jette; jahhh, de har...! ;0)