fredag den 25. december 2009

COP15 - set fra "gulvet"

Så hersker her god ro og orden - igen!

Vi er atter samlet - eller i hvert tilfælde de af os der har adresse her på matriklen!
Min gode mand og børnenes far er hjemme igen!
Ro på, træthed og glæde ved at være samlet igen! Dejligt...

14 dage med vagt hver eneste dag - udendørs - fra 06.00 til 21.30 - dét kræver et umanerligt godt og lyst sindelag, tror jeg! Og sådan et har min gode mand. Til overflod .... dejligt for ham og supergodt for hans omgivelser.

Så ikke een gang har han sukket og beklaget sig undervejs - bare fortalt kort om den alt, alt for dårlige mad, om den aften de stod en hel busfuld - efter 10 timers øvelse og en rejse fra den ene side af landet til den anden, i en skrumlende bus - og der så ikke var bestilt værelser til dem alle...!
Om den aldeles urimelige og nærmest uspiselig mad - hver eneste dag - til trods for den store sum penge cateringfimaet har modtaget af hver politiers udekommando, - om den manglende velfærd i form af frisk frugt, kildevand på flasker og lidt chokolade mv. at nyde under de laaaange vagter. Om manglende hvile, når flere hundrede politier skulle dele de alt, alt for få stole og manglende hvilefaciliteter i pauserne. Om kolde knæ og ankler i politiets ringe fodligt udstyr!

Men han er en supermand, ham min ægtemand...for han har også fortalt om hygge og sjov mellem kolleger fra hele landet. Om at fylde lommerne på sin uniform med Besserwisser-kort, som man så kunne læse op for hianden i de meget stille perioder på de timelange vagter, om omsorg og venskab med ligestillede, om udveksling af røverhistorier, om gensyn med gamle klassekammerater fra politiskolen i 80'erne, om deltagelse i hinandens bekrymringer for børn og ægtefæller derhjemme, om kendiser der skulle sikres og kontrolleres, og om vagter fulde af humor og humør!

Ham, min hjertenskær er sej, vanvittig tålmodig og kan tåle en hel del uden at knække....
Han kan altid holde fanen højt og er god for en sprød og sjov kommentar, selv når det ser værst ud.
Han berettede om den tydelige mentale forskel fra deling til deling og om dét at være en ægte jyde - med alt hvad det indebærer..... mens man er ude og med i denne opgave.
(- og her er det så at han helt glemmer at konen hans er kjøwenhavner!! Men jeg undlod at minde ham om det...)

Og efter hjemkomsten lige op til jul, har han ikke bare nydt at være hjemme, men i høj grad også at få omsorg med massage, varme fodbade, fået mulighed for at slappe af og af og til også sove lidt længe - men mest af alt at kunne sove i sin egen seng - med familien omkring sig - og at kunne stå op og ha fri!

Vi havde sendt hans elskede hovedpude over til ham, da han var halvejs - fordi han fik ondt i nakke og skuldre af hotellets syntetiske hovedpuder! Normalt ville sådan en gestus f¨ham til at nævne prisen på den slags forsendelser og harmes over at jeg bruger penge på den slags ... men vi antog at det var mere end velkomment for ikke ét ord faldt om prisen på forsendelsen!!!

1 kommentar:

Anne sagde ...

ja, hatten af for vores politi(fynboer,sjællænder, jyder og sågar Kjøwenhavnere)..det var noget af en opgave de var på (ofte kun med skæld ud fra pressens side..hrmpf)
Prisen for en god hovedpude er ubetalelig... :-)