mandag den 12. april 2010

To et halvt årti.....

Der BLEV holdt fest den 6. april 2010


Der var æresport - og små 80 mennesker til morgensange - med hornmusik af næsten "egen avl" ... og der var de velkendte sange/salmer - dem som man skal synge denne dag - OG så var der også een af vores absolut yndlingssange; Hilsen til forårssolen

- i regnvejr og smådryp - dér tidlig morgen i det midtjyske...

Og vores lillebitte gang - på bare ganske få m2 - blev fyldt helt ud til sidste tomme, med alle de morgenfriske mennesker der dukkede op for at lykønske os.....


Og kø-dannelsen var stor udenfor - næsten som til et bedre udsalg!! Der var naboer, arbejdskolleger, mødregruppen af 1990, venner og familie til kaffe og the, rundstykker med tandsmør og ost, marmelade - og slagterens bedste spege- og rullepølse! Gammel Dansk og "en enkelt" - og mere kaffe med kringle til.......

Der kom folk herfra og der kom andre langvejs fra.- og Gudrun sørgede for underholdning af vores køkkenhjælp, Maria...

Ved 11 tiden om formiddagen var der ved at være tømt for gæster...og vi kunne få os et tiltrængt middagshvil, sammen med de yngste af børnene.
Og vi fik gaver - helt vildt mange dejlige gaver... En del dupletter - ialt faktisk hele 22 Margrethe-skåle, i de dejligste farver og alle mulige forskellige størrelser. Vi tror ikke, at vi helt kan få brugt SÅ mange skåle - så nogle af dem er nu byttet til andet der var på vores ønskeseddel!Af vores dejlige flok børn fik vi - ud over alt dét de alle har gjort for at få denne dejlige dag i hus - også denne skønne kande - til kærlighed og kildevand (lavet af henriette duckert -). Det er en kande som vi længe har haft kig på! Uh ha - ved da slet ikke om vi tør ha den på spisebordet i det daglige - meeen sådan en brugsgenstand kommer jo vel mest til sin ret når den virkelig BRUGES!

(foto lånt fra HD's hjemmeside)

Og penge fik vi - i mange forskellige opfindsomme "forklædninger" - og vi synes det er dejligt! Nu kan vi få lavet det nye hønsehus og en større hønsegård, sådan som vi drømmer om. Andre af gavepengene er brugt til en ny 32 cm's teflonpande - så vi kan tænke på gavegiverne hver gang vi steger frikadeller!! Og der var penge til 6 nye redningsveste til sejlads i vores sejlbåd - dét bliver dejligt.


Og vi blev begavet med alt lige fra Kushmi-the, chokolader, blomster, portvin, ny kæmpe foodprocessor, smukke olielamper, keramik og stentøj, og to smukke pileflettede søjler - lige på vej til at springe ud - oj, de er smukke... og en ny trillebør og et hav af skønne, skønne lavendler til bedet, som vi tror på - engang - bliver helt fyldt ud.


Kan ikke nævne det hele men der er masser af dejlige, anvendelige gaver - og herlige, søde og kærlige hilsner - ja, og en telefonopringning fra Gdansk sandelig også!
Om aftenen holdt vi en lille fest - for de allernærmeste... små 44 mennesker blev vi og alle var i godt humør og i det fineste tøj....- småpigerne svindsede og svansede i deres kjoler og med fine nye sko...


Og jeg var i min drømmekjole - Lommekjolen fra marimekko - og nye flade Angulus'er - og jeg nød at ha det på....


Lauritz fik ikke en helt rigtig Emil-bondeskjorte - men derimod en lysende blå stribet alm. skjorte og et par hjemmegjorte hørbuxer. Og han var så fiiin... - og som det måske ses på det øverste foto, en anelse overgearet og i sit "spil-op humør"

Til morgenfestlighederne havde han for første gang et par "rigtige" cowboybukser med knap og gylp - og en lækker sweatshirt med snydeskjorte; flipper og manchetter samt en skjortekant forneden... noget han fik en del tid til at gå med at undres over...

Stuen var pyntet i rødt og hvidt - med masser af hvide duer = aka min udgave af Rie Elise Larsens smukke farverige fugle-uroer.

Her - i min form, og til vores formål - er de dog bare helt hvide og hver med et rødt hjerter i næbet. Alle de mange laminerede fugle havde børnene hængt op i loftet - der går helt op i en ½ kip og er stigende op til 4 m i højden... så der er brugt en del tråd for at få dem ned og hænge i mandshøjde over bordene!!


til morgenkaffen var der caféduge i rød/hvide tern og almindelige hvide papirs servietter - og om aftenen havde vi dækket med hvide servietter og en mindre blodrød serviet udenom, og i stedet for blomsterdekorationer havde vi plukket en stor stak udsprungne blodrøde roser for kronblade, og strøet dem med let hånd på de to lange borde. Vi ville gerne ha haft vores samling af sølvlysestager - som Per som vanligt havde sørget for er så fine og skinnende pudset op - ude på bordene - men de rakte ikke helt nok til de to lange borde - så der var utallige små glasfyrfadsstager i stedet.

Der var hvide, nystivede duge og hvidt porcelæn - og så vores store samling af umage vinglas. Det var - når jeg selv skal sige det, umanerligt fint og lige præcis som vi gerne vil ha det!
Menuen stod på velkomstdrik af en boblende fin Asti- og mens vi fik snakket os varme, hilst på hinanden alle sammen og pakket et par af de mange gaver ud, var der fingermads-buffet;


Fine mundrette indbagte cocktailpølser, småbidder af lakserulle med cremet dildfyld - lige nok til en mundfuld på en lille mørk rugbrødssnitte, bladselleri, agurke- og gulerødder i små stave til at dyppe i cremet dip af flødeost med masser af friske krydderurter, gurcamole og tyk, lækker hummus, store sorte kalamata oliven, små totillatrekanter med gedeostecreme og tomattapanade - og så en kæmpe stak af de hvide papirs servietter - og cider eller danskvand til de der ikke ville ha Asti.....

Da alle var bænket ved de fint dækkede borde, begyndte Per at udskære køddet på buffetten til hovedretten. Der var bla. røget lammekølle, oksetyndsteg, Pers superdelikate frikadeller, gode salater med bla. sprøde aspargers, minimajs og græskarkerner, hjemmerørt, rød salatdressing, mere hummus, feta, oliven, hjemmebagt brød og ..... øl, vin, sodavand og vand.


Til dessert/kaffe-buffet var der citronfromage, svampede lækre sirupslagkager med florlet dekoration og citruscreme og utallige fade med brownies samt chokolader og andet til den søde tand. Og kaffe og goood the, samt portvin, Baily og et par andre ting.
Og der blev sunget - svigersønnen spillede skønt til sange, både fæderlands og de mere muntre.

Der var undeholdning - også af den interaktive slags - det er jo ikke formålsløst sådan en aften, at vores børn synger fantastisk og at de kan noget med sang - og med en søster og svigersøn på konservatoriet så måtte der jo være noget for os alle.

Vi blev venligste bedt om, fremover at have Keenex nok med ved vores fester, for en del mennesker bliver vældig rørte, når der synges flerstemmigt akapella - og så af vores yndige flok!!! Suk, hvor vi nød det...


Og taler blev der holdt. Sjove, opfindsomme, tankevækkende og kærlige taler...... Og sådan fik vi en pragtfuld dag og aften - en oplevelse som vi kan mindes med stor stor taknemmelighed og glæde... godt at vi valgt at holde sølvbryllupsfest!

6 kommentarer:

Britt sagde ...

Stort, stort tillykke! Hvor er det en dejlig beretning. Med lommekjole, som ser helt rigtig ud til dig og masser af hygge og rummelighed.
Kanden er noget af det mest fantastiske, jeg længe har set. Den vil jeg godt nok også gerne eje.

Nya sagde ...

Hvor ser det bare dejligt ud. Godt at I blev fejret på så fantastisk vis. Tillykke!

Nanna sagde ...

Tusind mange gange tillykke med dagen. Det lyder til har I har haft en fantastisk dag, med alle dem I elsker omkring jer. Dejligt.

Fru Schwartz sagde ...

Åh, jeg sidder da her og bliver helt rørt! Tillykke med Jer og tillykke med jeres dejlige dag - den lyder intet mindre end helt igennem perfekt!
Tak fordi du ville dele den med os

Helle

unikarina sagde ...

Tillykke med dage. Det ser ud til at I har haft en fantastisk dag - man sidder og "ærger " sig over man ikke var med, så hyggeligt ser det ud. Men dejligt at du deler...

Elisabeth sagde ...

Åh..her var det visst lenge siden jeg har vært på besøk! Og for en fest dere har hatt!! Tror jeg skal feire sølvbrylløp (Om fem år... thi hi!) på ekte Dansk vis... Dette så nemmelig veldig hyggelig ut! (Og så fin du var i din nye Marimekko.kjole!)