mandag den 12. april 2010

Dagligdags "forbrydelse"...

Det er nu IKKE Agnes' daglige protion øko-havregryn med mælk på, der er en dagligdags forbrydelse - det er såmænd det, at hun er iført "forbryder-trøjen" der er en dagligdags ting...(Agnes er hverken sur over morgenmaden eller trøjen - men såmænd over at moderen "skyder helt vildt irriterende med det der kamera"!!)

Trøjen - som jeg ikke liiige var så vild med at strikke - har været færdig længe efterhånden...

Så længe, at det såmænd er ved at være på tide at tænke over hvilken trøje, min søde datter skal ha' til efteråret... for med den "fart" jeg har på, når projektet ikke er mit eget valg, så skal den kommende trøje da vist startes op ganske snart, for at kunne komme til sin ret i august/september....
Jeg kan med sikkerhed sige, at Agnes IKKE kan passe denne her model efter sommeren!
Hun er nemlig skudt helt utroligt i både den ene og den anden retning.... og jeg er SÅ taknemmelig for, at min dovenskab og erfaring (orv, det sidste lyder godt, ikk'?) fik mig til at undlade at sy konfirmationskjolen ind og lægge den op, da den blev valgt som den kjole Agnes gerne ville ha på til sin konfirmation - helt tilbage i januar... dengang hang den i folder og løsagtigt omkring hende...
Dét ville nemlig ha' betydet, at det var spildt arbejde, for den unge dame fylder kjolen ud nu, præcis som var den syet TIL HENDE - og Agnes er skudt så voldsomt i højden, at hun ikke bare er groet sin mor langt over hovedet, men også sådan at kjolen bare er den helt rette længde! Og med bare små 14 dage til konfirmationen, så tror jeg, at det hele fortsat bare er perfekt....

FAKTA;

Design: Hjertegarn, ops. 76639 (hæfte no. 66)
Garn: Peru Wool /Grønhøj, fv. no. 100/ fv. no. 208
Forbrug: ca. 75 g af den lyde / ca. 350 g af den brune - trøjen vejer ialt ca. 425 g
Pinde: Addi Turbo 4 mm og 4,5 mm

Mål/Størrelse:
Agnes er 13 år og passede en str. small i opskriftens liv- bryst- og ærmevidde.

Mine ændringer:
Jeg har dels forlænget trøjen med godt 5 cm - bare ved at lave ca. 2½ cm længere af det ensfarvede stykke mellem hver af stjerneborterne - og dels måtte jeg ribbe op igen, da jeg havde samlet begge ærmer og bullen og lod datteren prøve trøjen - for det søde barn har en temmelig markant forskel i sine armes længde - godt 3 cm.s forskel gør en del for helhedsindtrykket - så op med skidtet og på'en igen. Ikke min stærke side at skulle ribbe op og ødelægge allerede gjort arbejde - men jeg vurderede, at min ærgelse over at skulle se på det for korte ærme når Agnes har trøjen på, trods alt ville være større end min irritation her og nu mens jeg ribbede det strikkede op ( - ih, jeg er da vist på vej til at blive rigtig voksen med så moden en overvejelse! Ha...)!
Som sagt strikkede jeg så det venstre ærme godt 3 cm længere, og så samlede jeg det hele igen og fik lavet bærestykket.
I modellen er der ingen forskel på for og bag - men det bryder jeg mig ikke så meget om. Jeg kan godt lide når en trøje faktisk passer til halsens runding - eller i hvert tilfælde sidder til i halsen, så jeg tog en vældig dyb indånding og tænkte på alle de ihærdige quinder jeg kender, der er varme fortalere for at bruge venderækker her der og alle vegne...... og så gjorde jeg det sgu'.... og det er intet mindre end lige-i-øjet! Ikke et eneste vendehul/løsmaske, skæv vinkel eller noget - og det virker - halsen sidder som jeg gerne vil ha' den til...!!
Jeg er nærmest i ekstase af glæde og selvfed fornemmelse over dét! Som da jeg for nogle år siden lærte at sy knaphuller på min tudse-gamle symaskine - eller for 1½ års tid siden, med Helles gode anvisninger på hendes blog, fik lavet en strømpehæl uden de løse opsamlingsmasker...
SÅ; wow, jeg har selv kreeret en venderække-nakke ! Hvor cool er dét så lige.... sådan at være - næsten - som de andre?!

2 kommentarer:

Tris sagde ...

Den er da blevet superflot den Forbryder-Agnes...
Jeg kan ikke forstå at du hadede så meget at strikke den? Det er da en smuk model i en smuk brun (!!!) farve og med fine stjerner. Jeg ville have nydt at strikke den :o))))

Lisbeth K sagde ...

Den er blevet rigtig flot, Susanne! Den klæder hende virkelig godt. Og super, at du overvandt din modstand mod venderækker - det er jo fedt, når ens kreation sidder præcis, som man havde tænkt sig.