tirsdag den 13. juli 2010

Home alone... MED drenge!

Ihhh, jeg har lige været ”Mor alene hjemme - med tre drengerøve”.
Det er den årlige tilbagevendende tid hvor far tager på sejltur, først med den ene flok af vores børn og siden med den anden flok - delt i de to køn!
Imens er jeg så hjemme med de andre - og der råhygges med masser af mad og snold OG FILM.....
Og der BLEV guffet! I så stor stil at selv ældste-sønnen måtte kapitulere…
Masser af slik, masser af chips og dip, ubegribelige mængder hjemmelavede narchos – 4 store læs Mc Donalds menuer (det er jo med at udnytte at der ingen af de glutenfrie var hjemme - så denne ene gang om året spises der McD-mad!!)– flere liter sodavander og også lidt godt og fornuftigt brød, et par kartofler eller ti, og mange liter postevand.
Det hele blev indtaget med en stor mængde film undervejs.
Først var det i børnekategorien; Disneys G-force og så var der de hyggelige og lidt tossede Walther og Trofast. De kom til at passe alt, alt for godt og det blev en anelse uhyggeligt til det mega tordenvejr der var her hos os mandag aften mellem kl. 18 og 20.30 – nøj, Lauritz fik vist al den uhygge han kunne kapere!

Efter at lillemanden var puttet blev det til drengerøvs-film – noget jeg de andre år ved disse særlige dage, har måtte bruge en del overtalelse af mit indre for at udholde.
Jeg har levet mig gennem alt lige fra splatterfilm til gysere – og har haft en del time outs ind imellem, når det blev for hård kost for mig.
Men det er som om drengene enten er blevet ældre – eller også tog de en smule hensyn til deres gamle mors følsomme nerver? – i hvert tilfælde var det sådan, at to af de tre film de havde valgt, kunne jeg faktisk underholdes ganske godt af!

Den ene var Yes-man med Jim Carrey…..


Den var sjov og sød og jeg fik lidt mere hjerte for Jim Carrey, for i den her film er han ikke heeelt så skør, som han er i de øvrige film jeg har set med ham gennem tiden!

Og historien der er omdrejningen i Yes-man er jo vist evig aktuel; pas på hvilke ideologier man lader sig selv og sit liv styre af - intet er sort/hvidt!


Den anden gamle film var såmænd Iron Man, som jeg faktisk blev ganske ok underholdt af!

Den ku jeg sagtens se underholdningsværdien i – også selv om min absolut yndlings skuespiller, Jeff Bridges var den onde deri…oj, det tror jeg faktisk aldrig før jeg har oplevet, at han har været….Med godt strikketøj i hænderne – og megameget snolder på bordet - var det en rigtig dejlig og hyggelig aften og begyndende nat.


Drengene var dejlige at være sammen med – og havde slæbt deres fælles playstation med stor fladskærm ned i stuen, så vi ku se filmene i blu-ray!!
Åhh, de er sørme søde drenge, er de…

Jeg ville overhovedet ikke ha' gøet det mindste, hvis det havde været på vores halvgamle, helt almindelige, småbuede fjernsyn – og i almindelig farve-og-streg-udgave - men de nød at se dem i blu-ray - og så nød jeg da bare med!

Jeg kan heller ikke begejstres over biler – og dem var der en del af i Iron man, men jeg kunne nøjes med at smile ved drengenes fællesskab om at sukke og pege og smile bredt over de der firehjulede.


Jeg, der ikke engang kan kende venner og bekendtes biler fra andres, jeg kan jo så slet, slet ikke svinge mig op til andet end at nyde, at DE synes det var sejt….Og dagen derpå fik vi is!Ikke bare hvilken som helst is – men en for mig helt ny is; Ben & Jerrys …..WOW for en ice creme.

Hold da helt op – jeg købte den i går, da vi var i Blockbuster for at leje de gode fi... ups, nå nej – drengefilm! – og jeg sagde ok da sønnen spurgte efter is - og nej, da han tilbød at betale selv – for dette var jo vores årlige mor og drengene dage og så sku' han da ha lov at vælge isen…

Men jeg var nær gået bagover da jeg så prisen!!! Vildt at betale mere end 50 kr. for 500 ml. is.... Da jeg studerede emballagen nærmere og snakkede med Niels om denne is, blev jeg glad for at ha' sagt ja – og efter at ha spist den lækre, smagfulde og dejlige is, så er jeg mere end godt tilpas med at ha sagt JA!!!

Dem vil der vist blive spist ganske mange flere af i denne sommer….


OBS!
Desværre er kun ganske få af Ben & Jerry's varianter glutenfri - men det er der vist ikke så meget at gøre ved! Jeg har skrevet til dem og spurgt - meeen de synes jo, at netop det de er blevet kendt på - at tilsætte kager og andet guf - gør at det er svært for dem at være glutenfri - de henleder opmærksomheden på at deres varedeklarationer er supergode og letlæselige - og dertil må jeg bare give dem HELT RET!!! Hvad værre er, er at en del af deres is variationer også indeholder en smule alkohol - altså ikke børneis!!!! OG dét er ret så væsentligt, synes jeg!

2 kommentarer:

Tina sagde ...

Gode film, lækker guf og VERDENS bedste is :):) dog var jeg faktisk ikke klar over der var alkohol i nogen af dem!
Og hvor er det dog en god idé med sådan en årlig stor-hygge dag! :)

Smilerynker.dk sagde ...

Hold op hvor lyder det bare skønt! Det er simpelthen for sjældent jeg kigger ind til dig! Jeg bliver helt grebet af stemningen;o) Tak for din søde dejlige kommentar hos mig. Jeg bliver altid så glad når jeg får en kommentar fra dig... De er helt særlige og du er noget helt særligt!