tirsdag den 13. juli 2010

Sommermad med minder

Uhmmm… om lidt kommer den mere feminine del af familien hjem – sammen med deres maskuline søulk af en far - efter et par dages sejlads i vores lille sejlbåd.

I uvejr og sen aftensejlads pga. torden- og stormvarsel i den sydlige del af Limfjorden – på Livø hvor de ellers havde lagt til kaj for natten – uha!

Om lidt er de hjemme igen – og til aftensmad har jeg bestemt, at de skal ha noget der i dén grad får mine barndomsminder i sving…
Minder om ferietid, hjemme hos min elskede farmor, oppe nordpå i den anden del af Limfjordslandet, oppe i Vodskov.


Uhmmm, jeg kan dufte det hele, bare ved at lukke øjnene… men det er jo ikke nok med luft-mad og gode minder – jeg skal i arbejde – køkkenarbejde!

Det skulle vel ha været en hel grydestegt kylling – fyldt med persille - men i 2010 og med vores mængde mad og antal munde at mætte, er det ok med de fine blandede kyllingestykker – stegt på panden, så de stadig er saftige om end gennemstegte. ¨

Hertil gammeldags agurkesalat, persille-kartofler og skilt sovs…
Uhmmmm – det´er sommermad!

Agurkesalaten er af almindelig klar lagereddike, lidt sukker og salt, nykværnet peber og så agurker i skiver.
Skal helst stå i lagen en rum tid – gerne et par timer…

Den skilte sovs er af smør, citronsaft, fløde og et par dråber kulør.
Smørret smeltes i en gryde med let varme og der tilsættes et par dråber citron – der er med til at sovsen skiller når fløden kommes i. kog sovsen igennem og smages til med salt og peber og der kommet et par små dråber kulør i – sådan!

Nye kartofler er … ja, nye og nykogte – drysset med lidt persille. De KAN jo vendes i en klat smør i en gryde, med persillen i – men det gir jo så endnu mere til sidebenene!!

Og sådan blev der aftensmad til søens hjemvendte folk!!!

3 kommentarer:

Gitte sagde ...

Uhhm, det er så tænderne løber i vand. Netop denne ret forbinder jeg med sommerminder med mine forældre og når jeg nu laver den, siger min 19-årige søn at denne mad minder ham om sommer med mormor og morfar.
Det er et lykkeligt og godt sommerminde, der holder i flere generationer.
Jeg er sikker på, at søulkene var glade for sommermaden.

hjemmemortil9 sagde ...

Gitte ; Dét kan du lige tro de var - helt vildt glade endda! Det havde været en drøj tur pga vejret så de trængte til ro, mad, søvn og behagelige omgivelser ;0)
Og også jeg nyder at der netop findes den slags langtidsholdbare minder - gennem generationer. Lad os være fælles om at sikre at også næste generation får lignende minder med sig, ikke?

Hanne sagde ...

Der gav du mig lige ide til morgendagens menu uhm...........
Jeg har lige "fundet" dig idag og i hver en ledig stund har jeg læst dine ældre skriverier, du er lige en kone efter mit hovede :)
Glæder mig til fortsat at følge dig og dine.