tirsdag den 3. august 2010

FERIEN PÅ HÆLD...

Jamen, sikke en dejlig sommer det har været - og fortsat ER ... nu bare under et andet koncept end uendelig ferietid!

Vi er nemlig så småt på vej hen mod normale tilstande - rent tids- og rytmemæssigt.
For feriedagene er ved at rinde ud - og det er vist egentlig også okay.


Okay på den måde, at det jo er fint fordi det har været skønt, fordi der stadig er en masse sommertid tilbage endnu, fordi vi kan li vores almindelige hverdag og derfor ikke har så meget imod at komme tilbage til den, fordi der også er skønne ting der venter forude - og fordi vi jo i bund og grund er nogle pokkers heldige mennesker ....Vores liv er et samspil med andre vi kan li'..Tænk at ha dejligt liv at leve.
Hold nu op hvor ER vi bare heldige og det ville være dumt og utaknemmeligt ikke at skønne på det! Vi kan da ikke være gnavne over, den hverdag derventer lige om hjørnet.Det ville da være for dumt - for vi har jo netop den hverdag som vi gerne vil ha... lige sådan her, er det, vi gerne vil vores liv - hver dag!Og det er ikke fordi det er lutter idyl, ikke fordi det ikke er fyldt med opgaver og også af den af og til udmarvende slags - ogaf opgaver vi slet ikke har bedt om at få!

Men det er da fordi vi GERNE VIL LEVE DET - og fordi vi konstant er MED i det liv vi har.
Vælger selv til og fra, vælger hvordan vi vil håndterer det, ikke passivt ser til og finder os i det, men aktivt beslutter os for hvordan og hvorfor ting skal gøres på den ene eller den anden måde.

Folk giver ofte vilkårene skylden for at de er som de er.
Men jeg tror ikke på vikår.
Folk der klarer sig i verden, som får det gode liv, er de folk der rejser sig og ser sig om efter de vikår de vil have, og hvis ikke de finder dem - så laver de dem selv.

For nogen tid siden blev jeg spurgt af en journalist hvad min drøm er...

Nu er det er jo ikke fordi jeg ikke har masser af små drømme og ønsker - sådan a la jeg vil gerne ha en symaskine der rent faktisk kan sy, jeg vil gerne ha god chokolade af den fuldfede slags, jeg vil gerne være fri for sygdom, ønsker mig et langt liv og en sund familie osv. osv. osv.
Alle de der ting vi ikke kan være uenige om er gode, egoistiske men også fromme og menneskelige ønsker og håb for livet.
.....men jeg ved godt, at der her i dette spørgsmål jo var tale om, hvad jeg ville realisrere hvis nu det var muligt - eller rettere når det bliver muligt - for det handlede om al den tid vi har valgt at binde op på at ha en stor familie.
Jeg fornemmede, at jeg rent faktisk blev journalisten svar skyldig...for jeg lever jo min drøm.
Jeg har "ramt min egen lykkeakse" - og det er ikke fordi jeg er uambitiøs, men jeg ER midt i den drøm om livet som jeg har...
Og selv om det er ren nydelse langt det meste af tiden, så er der da også et par seje bøffer ind imellem, et par fodfejl og et par knap så gode valg... ingen tvivl om det!
Men det er for mig sådan, at jeg er så tilfreds som jeg netop drømte om at blive i mit liv, da jeg var helt ung.
Jeg er tilpas og tilfreds... så ja, jeg lever min drøm! - og man er vel i virkeligheden kun så stor som den drøm man tør leve....!

3 kommentarer:

Tris sagde ...

Kære søde dejlige skønne Susanne,
Du er et af de mest livsbekræftende mennesker jeg kender.

Du er sød fordi du altid tænker på andre.

Du er skøn fordi du stråler af livsglæde og optimisme og er så smuk, frodig og moderlig.

Du er skøn fordi du rummer alt på din egen måde, og altid formår at se det positive i alt hvad der sker.

Gid jeg var ligesom dig!

Stort knus fra Trine

hanne sagde ...

jeg tilslutter mig Trine :)
knus
hanne

Elisabeth sagde ...

Det er Såååååå deilig å lese at noen kan være fornøyd med det livet en lever!:) Vi lever land der en klager og er stadig mindre fornøyd med det meste! Jeg blir inspirert og setter STOOOOR pris på deg! Og selvsagt er jeg HELT enig med Trine og Hanne;)

Gode hilsener fra Lønnetunet