tirsdag den 14. september 2010

BEGAVET UDEFRA

For snart en måned siden havde jeg fødselsdag - og jeg fik så mange dejlige ting at jeg gerne vil ha lov at vise dem frem - også selv om det nu er en smule tid siden...

Først og fremmest så fik jeg alle de dejlige traditioner der nu engang er i min nære familie omkirng fødselsdage. Det betyder vækning med morgensag af alle i ens soverum - det er på alle måder S T O R T... stiort at de alle som een pures tidligt tidligt og i stilhed lister sig ind i soveværelset og så sammen istemmer en morgnskøn føs'das'sang til vækning!At ligge der og sove rævesøvn, lytte til de listende fodtrin, høre de små og store morgensøvninge stemmer diskutere hvem der skal starte og hvorfor een absolut skal nå ud og tisse før de kan komme igeng, er en ganske særlig fornemmelse... og så at få så mange mennesker ind i til ens seng, hvor de synger med alle deres store stemmer... Dét er S T O R T og overvældende!
I år var også svigerdatteren med - det i sig selv er altså en særlig gave... at få indlemmet et nyt medlem i flokken - og gøre vores traditioner til noget de unge udefrakommende deltager i, er en ...særlig fornemmelse....
Desuden er der jo en masse traditioner omkring gaveudpakning, flaghejsning og al den gode mad dagen lang... hvad enten det er hverdage eller i en week end man fylder år.Så jeg fik hygge fra morgen til aften - ja, det vil nu sige, at det blev noget afbrudt i år.... for det var en onsdag og dér sejles der jo kapsejlads...!! Og dén slags er det næsten forbudt ikke at deltage i herhjemme hos os...
Så mens far og et par af de udvalgte gaster drog til Limfjordssejlads så drog jeg selv af sted til forældremøde på Krabbeshus skole i Lauritz klasse!
Jeg måtte i år bide al ærgelsen i mig og beslutte, at min sædvanlige fødselsdagsmiddag;Mørbrad stegt som vildt, med aspargskartofler og flødesauce samt gammeldags agurkesalat a la Hüttemeyer kunne flyttes til en aften vi havde bedre tid - og i stedet fik vi så hjemmegjorte Nuggets a la Annes fantastiske, gode opskrift og med gurcamole, salsa, salat og rodfrugter i ovn... (- og vi laver naturligvis Annes Nuggets i en særlig glutenfri udgave... den mel vi bruger til pigerne er ikke sådan helt så fortrinelig til at panere med, så derfor nøjes vi mest med masser af sesamfrø, æggehvider og masser en masse af den gooode Picobello-ost.... nummmm!)....... OG så havde jeg naturligvis fået det dejlige kagebord til eftermiddagskaffen ...

Og hvad mere var;
Da jeg kom til forældremødet om aftenen var der indkøbt lagkager til alle, i anledning af min fødselsdag - og med flag i! Så sødt af pædagoger og lærer i Lauritz klasse!

Da posten kom over middag, fik jeg en mængde dejlige hilsner, breve og kort - og den slags er simpelthen en F R YYYY D - og at der så samtidig faldt et par overraskelser i form af vidunderlige gaver til mig lige ned i min favn, bla. fra tre fabelagtige dejligheder som jeg egentlig ikke kender sååå forfærdelig nært alle sammen, er endnu mere frydefuldt!

Det er naturligvis strikke-madammerne fra sidste års Fanø Strikkefestival; Trine, Hanne og Lisbeth - hvor det kun er Lisbeth jeg har kendt længere og nærmere end fra Fanø af..

Fra Trine kom der en overraskelsespakke som gjorde mig glad og stolt - og forfærdelig udfordret!

For i den tætte pakke var der ikke bare en skøn hilsen men også en gave i et "format" jeg ikke før har ejet; Isagers alpaca 1 i en fantastisk rød-rust-varm farve - og strikkeopskrift på et.... Kraka - der for mig går under en fordansket fællesbetegnelse; "hullet sjal" - ja, for mig er det sådan det er, med langt de fleste af de smukke sjaler jeg nyder bla. på ravelry - at det er huller og bladmønstre fremkommet vha utallige talkombinationer og ubegribelige kombinationer af slo, r, vr, pm, smid osv. osv. OG jeg har ikke nogensinde tænkt mig at bide skeer med mønstre der ændre sig hele tiden eller løber over flere pinde end jeg kan memorerer ....Men at netop Trine gav mig dette garn og denne opskrift, siger mig, at hun måske allerede kender mig mere end jeg var klar over?
For hun har vist gennemskuet, at den slags strik går over min forstand, at jeg meget modsat hende selv, ikke kan det der med at gennemskue sådanne talrækker og at jeg er bedst til det der er ...synligt for mig!
Det hvor jeg rent visuelt kan se hvad det er jeg er igang med.. som fx ved flerfarvet mønsterstrik og reliefmønstre!
Men at Trine nok også synes, at jeg sku gi denne form for strik en chance - ja, måske så tror hun endda på, at jeg rent faltisk godt kan lære det - hvis jeg fik chancen... og det gør jeg så, med denne dejlige gave - for naturligvis kunne jeg ikke lade sådan en udfordring ligge - den MÅTTE da tages op.
Det blev pirrende at ha dette liggende på gavebordet i et par dage - nervepirrende OG udfordrende.

Og når jeg samtidig - om ganske kort tid - skal nyde en forlænget weekend i lækkert sommerhus med netop de tre ma'damer så MÅTTE jeg da se OM ikke jeg ku knække koden!!
Det sku jo nødigt hedde sig.... (mere herom i et senere indlæg her på bloggen)

Fra Hanne og Lisbeth modtog jeg en lige så dejlig gaver - og med deres lige så søde hilsner i kort og brev.
Og også de kan åbenebart kan se sider i mig, som jeg ellers tror er skjult ganske godt, nemlig min facination af høns og får - og min lidenskab med at samle på nipsenåle.

Tænk, jeg vidste ikke, at de damer kendte til den??? Men ikke desto mindre lå der i pakken de aller-så-dejligste nåle med så dejlige "fimo/keramik" høns med guldkroner - og skønne får med uldkrøller og lige så fede og med ægte Gotlandske sorte hoveder - sådan som jeg synes bedst om dem!Jeg tabte da næsten pusten over sådanne gaver.... og sidenhen sendte Hanne mig også en fabelagtig strikkebog - een som jeg ALDRIG nogensinde ville få købt selv - men som jeg S Å gerne ville eje....
Tak igen til I tre dejlige damer - og hvor jeg dog ser frem til en laaang weekend med masser af snak, grin, hygge, god mad OG masser af fælles strikkeglæde....

PS: Jeg fik en masse andre dejlige gaver - af familie og dejlige veninder ... Jeg ææælsker gaver!

4 kommentarer:

hanne sagde ...

velbekom :) og jeg glæder mig bestemt også:)!!!!!!!!!!!!!!!!

Tris sagde ...

Dejligt at se at jeg kunne udfordre dig ;o)
Men du knækker snildt koden og lærer hurtigt mønsteret udenad... det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om.
Og da jeg så (og følte)sjalet/tørklædet strikket op (godt nok i gråt), og samtidig havde fået øje på den smukke "Susanne orange-røde farve", så tænkte jeg STRAX på dig.

Nøj hvor jeg glæder mig til næste weekend. Det bliver bare SÅ godt :o)

Lisbeth K sagde ...

Det lyder da som en fabelagtig dejlig fødselsdag. Og de dér nuggets skal jeg lige afprøve på familien derhjemme.

Hehe - jo, jeg kendte da til din nipsenåle-samling - du har jo skrevet om den her på bloggen tidligere.

Glæder mig til snarligt gensyn med masser af strikkehygge!

Knus LisbethK

hjemmemortil9 sagde ...

HANNE - ud ja, det kan kun blive GÅÅÅDT!
TRIS; - tænk at du har så stor tiltro til mig - glæd du dig ikek til at se mig sidde der med tungen lige i munden og uden et ord over mine læber - eller nå nej, dét skal du da ikke glæde dig til!! Hvorom al ting er så er jeg himmelhenrykt over dette smukke sjal! farven er ... lige i øjet!
LISBETH; Lav endnlig Anna Nuggets - de er noget af det dejligtse - tror vi har dem på programmet mindst een gang om måneden - men som hygge-fredag7lørdags mad for man kan spise M A N G E... og det er ikkek just det billigste med den dejlige ost og alt det man nu vælger som tilbehør... men du er jo en kyllinge-elsker, ikk'?
Og ih, tlænk at du/I ka huske hvad jeg før har skrvet om.... er det nu fordi det er lidt odd at jeg samler nipsenåle eller fordi du synes de er fine..dét MÅ jeg ha at vide når vi ses, Lisbeth! OG vi ses jo snart...;0)