tirsdag den 7. december 2010

7. december...arbejdsfællesskab


På vores friskole er det de ældste klasser der står for at køre en lille hyggelig skolebod - og for det dertilhørende arbejde mht. at beslutte, udføre og fastholde muligheden for, at der i skoleboden tilnærmelsesvis både er reelle vare at sælge. Dette gir et mindre overskud til de ældste klasses store udlandsrejse, som de alle er på før de dimentterer fra Friskolen.
De skal selv være med i alle processer og bodens arbejde inddrages i alle de fag det er muligt - nogle mere oplagte end andre ;0) - og det fungerer efter min overbevisning virkelig godt! Men det ER arbejde.... og de unge er underlagt de skrappe kontroller far Levnedsmiddelstyrelsen osv. - og har gennem en del halve år haft supersmily'er på deres attest!
Rent ernæringsmæssigt er der i boen et lille men okay udbud der sælges. Der er nogle få, men fastholdte principper mht. HVAD der må sælges.
Desuden gentages det jævnligt for forældregruppen på skolen, at boden er
"ET SUPPLEMENT TIL, IKKE EN ERSTATNING FOR, DEN SUNDE MADPAKKE"

Vi har herhjemme, i de senere år, været en del ind over arbejdet og forberedelserne - af den simple grund, at vi har afsluttet de 5-6 ældste af vores børn gennem de sidste mange år.

For nogen tid siden var det så Svend der skulle lave pizzasnegle og grove boller... OG han tager gerne sin egen tørn - og er god i køkkenet - og det er en dejlig måde at være sammen på! Og skønt resultat....

3 kommentarer:

Elisabeth sagde ...

Sååå flink! Og DET såg godt ut!!! :)

Håper rundtstykkene og pizzasnurrene blir fort solgt!

Adventshilsen fra Lønnetunet

unikarina sagde ...

Det er da samarbejde på højt plan ;o)

hjemmemortil9 sagde ...

Elisabeth; Ihhh jeg ælsker simpelthen når I nordmænd bruger ordet FLINK - for det er så sigende på en helt særlig måde ;0)- og det er jo det han er, min store gut; flink!! Og jow, det solgte rigtig godt!
UNIKARINA; Nemlig - og meget mandigt! ;0)