mandag den 6. december 2010

6. december ... LØSNINGEN

Åh, mit skriv med harme over julekalenderne på tv forleden, fik en god veninde til at kommentere, at vi jo ku' se genudsendelsen kl. 17.10 af Pyrus - og jubiii - ja tak, Maria - det havde jeg svedt helt ud midt i min harme...
TAK for det og sådan er det så blevet - der lå løsningen jo - lige foran os!
Klokken 17.10 ser de små Pyrus fra dagen før - og derefter ser de det lille kvarter af dvd julekalenderen Bdr. Mortensens jul.... SÅDAN!
Og hvad mere er; det levner tidsmæssigt plads til, at vi også kan hygge med at læse sammen i løbet af eftermiddagen ... og det kan vi endnu bedre lide!

Nå ja, og træerne vokser jo ikke ind i himlen!
FOR da vi så fulgte programoversigten og så at det er kl. 17.10 Pyrus kommer - og fik arrangeret os så vi ku tænde for tv på det tidspunkt, så fik vi extra hade-bonus oveni.... reklamer!!!!
Aaaarggghh, havde glemt at ta højde for det - og i denne tid er det fem intense minutter med den ene behovsstyrkende nødvendighed efter den anden - ting ethvert barn med almindeligt syn, hørelse og følelser simpelthen stopfodres med de pludselig ikke kan leve foruden!
Alt fra spilkonsoller, dukker der både kan tisse, tale og græde - og som "er din ven hele tiden" til uhyrlige spil og plastik legedimser der angiveligt ville opfylde ca 5 minutters behov!

Der er en V I R K E L I G god grund til at vi eliminerer tvkiggeri absolut mest muligt herhjemme - det er for sølle, at man på den måde både skaber og fastholder et rædselsfuldt forbrug hos de yngste her i landet!

Vi kan sagtens leve med at smile, lytte og leve med i de smås umiddelbare opståede behov de få minutter om dagen. Vi kan også sagtens leve med, at vi IKKE opfylder deres ønsker og vi synes de er pokkers heldige med deres bevidste, ansvarsfulde og tænksomme forældre!
Åh, det lød lidt for tilfreds - men det er faktisk sådan vi har det - VI ER FAKTISK TILFREDSE MED OS!
Vi synes rigtig godt om at turde være forældre og give kærlige nej'er, ikke at efterkomme vores børns reklameskabte ønsker og ikke lade dem få spillekonsoller og diverse vanvittige stykker ubrugeligt legetøj!
Og vi er fuldstændige sikre på, at vores poder er dejlige nok til at overleve ikke at være dem der har mest og nyest af den slags mellem deres venner.
Vi tror på, at vores børn har så meget mærkbar indre pondus, at de kan stå igennem at de ikke altid er med på dét legetøj, der nu er nogen der har fundet ud af at spinde guld på.

Vi ved, det er en proces for et menneske at opleve og tilegne sig viden om, at det er nogle andre værdier der er væsentlige end blot tingel-tangel og kortvarig materialistisk lykke - og vil gerne være guider for vores børn - også i denne sammenhæng!

OG - vores børn får gaver. TO gange om året - hver!
Til jul og til fødselsdage.
Sådan er dét!

Og så får de ellers året rundt en masser af ting de behøver; fornuftige sko, rent og varmt tøj, sund og lækker mad, ergonomiske skoletasker, varme og en dejlig seng at sove i.
Og så får de masser af kærlighed, masser af vores tid og al den opmærksomhed de overhovedet gider have fra os! De får vores engagement, vores omsorg i alle afskygninger og de får kram og kys af os.

3 kommentarer:

Maria sagde ...

Og det er trods alt andet lige MEGET mere værd end dukken der kan tisse!!! ;-)
Kram

Anonym sagde ...

Hmmm, ja, jeg må vel indrømme, at vi er lidt "feje" herhjemme...vi har slet ikke tv, droppede hele molevitten for snart 8 år siden og vi lever skønt uden!

julekalender har vi også levet uden, undtaget et år hvor vi vist så Jullerup Færgeby på dvd...indtil i år, hvor jeg fandt en dvd med Jul i Gammelby hjemme hos mormor og morfar - så den ser vi et afsnit af hver dag, når det lige passer...nogle gange om formiddagen, nogle gange efter aftensmaden...

ikke at jeg ikke ville turde/gide sige nej til forskellige reklameskabte "must-haves"....men helt ærligt, så´synes jeg det er FEDT slet ikke at skulle trækkes med alt det lir...vi får heller ikke postreklamer, men der er ski nok ude i byen, på husfacader, busser og butiksvinduer osv....;)

kh, mette

hjemmemortil9 sagde ...

MARIA - JAAA det er så!

METTE; Nix, det er da ikke Jer der er de feje - jeg vil også ønske at jeg selv kunne undvære tv - men jeg ælsker ats e film og gode dok. udsendelser - og så er jeg præcis lige så hard core mht. at stramme mit eget tv-kiggeri op! Jge ser kun ting jeg på forhånd har beslutte mig for at ville bruge tid på - men jeg ser lidt hver aften og nyder det! men er altså meget god til at slukke/gå når det er forbi! Husker enndu vores ferie i Sverige uden tv og diverse. Dét var hygge på højt plan for os to voksne når børnenen var puttet til natten. 14 skønne dage UDEN tv... nøj det var hyggeligt!