fredag den 18. november 2011

DER FORBEREDES

Så er den stolte morfar lige cyklet i skoven for at se om der måske kunne findes bare en enkelt dusk lyng, der endnu ikke er afblomstret´?
Mormoderen syr det bedste hun har lært; inderkjolen til den gamle og nu antikke dåbskjole. Knap 110 år siden den blev brugt første gang! Og egentlig ikke brugt så forfærdelig mange gange siden - i forhold til hvad den kunne have nået!Nu er det nye tider, nye farver og derfor skal der en inderkjole i farven café latte.... og matchende bånd...


Det bliver smukt, giver en helt anden og god baggrund for de fine mønstre i den gamle kjole end den almindelige griselyserød eller mat lys blå underdele som kjolen ellers er "født" med. Det er sørme da liiige før man får lyst til selv at skulle ha' en lille båret til dåben iført denne smukke kombination!!!Ham, min eneste ene, og jeg er dem der har leveret flest dåbsbørn til den gamle kjole. Vi har også brugt andre farver under - vi var fx ret så vovede, da vi for små 15 år siden havde et barn der skulle døbes i adventstiden - og jeg derfor dengang syede en lilla underkjole - dét var ikke almindeligt! Det var absolut FØR retrostilen satte igang!
Tidligere var det vores først fødte søn der fik mig til at sy en mørk blå underkjole - også en farve der fik den særlige yderkjole til at ses mere...


Og nu, med en datter med en særdeles veludviklet "farvesans" - som i "NATURLIGE TONER" - så kunne der kun blive tale om to muligheder; råhvid eller sådan en brunlig, lys café latte farve. Oj, som jeg synes hendes valg er godt!


Kjolen bliver skøn - og med sikkehed endnu skønnere med smuksakken Ester indeni!


Og de unge har også valgt, at vi skal dække op med hvide duge og naturpynt!
Og som eneste farve så lidt lyng...Da vi i efterårsferien holdt Løvfaldsfrokost for alle vores børn og svigerbørn og vores lille barnebarn, samlede vi en kurvfuld af smukke blade, kogler, agern- med og uden "hatte" og kastanjer da vi var på skovtur om eftermiddagen. *
Og i forgårs gik jeg tur med en kær veninde en formiddag i een af de midtjyske skove, og her var der masser af lærkegrene med kogler - og grankogler der var afgnavet af smådyr og derfor med sådan en slags "aflang" karekteristisk særlig nænsomhed over sig - og også disse skal med på bordet til dåbsfesten på søndag.
Det bliver smukt - og fantastisk skønt at se alle samlet om den lille Ester og hendes dåb.


Tre måneder er hun nu, vores første barnebarn - og hvilke tre måneder!!!!Det bliver dejligt at fylde huset med hendes gæster og særligt at se hendes forældre være værter og nyde at kunne hjælpe dem med at få dagen til at blive særlig og god.Alle er igang; de yngste med at lave telegrammet til gaven deres lille niece skal have fra dem, de ældre med at rydde og skrubbe og skure for at vi kan holde en afslappet fest. Der er indkøbt ny seng til husstanden her, der er kommet flere kærester til og det kræver flere sovepladser! Der er mad i fryseren, på køl og på vej til at tage form. Lørdag er store madlavningsdag og derfor skal jeg til at få afsluttet syningen af den der underkjole til dåbskjolen..... nå ja, og buxerne til Lauritz... og der er en kant og tre knapper på en trøje der skal ordnes, og et par laksko der skal blankes, en stak sølvlysestager der skal poleres og duge at rulle... og en veninde der har lovet at hjælpe i køkkenet skal adviseres om dagens gang... oj, der er nok at tage sig af - selv om man bare er mormor!


3 kommentarer:

Hyldemor sagde ...

Wauw! Elsker cafe latte! ;-)
Hav en dejlig dag..... :-)

Anne sagde ...

Hvor er det en smuk kjole, Susanne, og det klæder den fantastisk med det brune inden under.

Jeg ønsker og håber, at i får en helt vidunderligt dåbsdag, og ved jo, at du har helt styr på planlægningen og kommandoen over tropperne.

Kan du og jeg mon nå en kop gløgg på Morville inden jul??
Det ville være så hyggeligt...

hjemmemortil9 sagde ...

Hyldemor - TAK for din hilsen - og godt nogen ka li latte - jeg drikker jo aldrig en kop mocca ... men ANNE - JAAAA til glögg med dig - det vil bare være sådan en dejlig gave om vi finder tid til det, du... herligt du har tillid til at jeg har styr på det meste i forhold til at feste - og tak for dine vurdering af farverne - du ved jeg sætter stor pris på DIN farvesans....