mandag den 20. februar 2012

FANGET....?

Jeg forstår det ikek helt...lige som jeg troede at jeg for evigt havde lagt patchwork for had, oplever jeg at mine tanker alligevel kredser om netop patchwork og mulighederne med denne form for kreativitet....UNDERLIGT!
Den lille bold til Ester blev faktisk færdig i weekenden - under kyndige tilråb og ros fra en sand mester udi at håndsy patchwork, nemlig min veninde fra gymnasietiden Tinne. HUN syr alverdens smukke ting i patchwork ... fra de mindste hjerter til juletræet, over engle, toilettasker, indkøbsnet, flagranker, høns og Påskepynt og til de største tæpper til dobbeltsengene! I gennem en laaaaang årrække har Tinne været synonym med patchwork. I alle de år vi begge har været forældre, har hun altid - og jeg mener virkelig A. L. T. I. D. -  haft et sytøj mellem hænderne når vi har snakket, hygget, drukket the, været på camping og ferieture osv. sammen.

Mens jeg syede på Esters bold klagede jeg min nød til Tinne, skældte ud over hvor dumt et arbejde det var med den pokkers bold og gav hende tidlige morgen sms'er med bloddryppende, tårevædede udsagn om at det bare ikke var hverken let eller rart at sy patchwork!!!
Hendes svar sms bestod af flg. - ja- nogen har brug for hjælpemidler som fx fingrebøl - jeg kunne ikke bruge det og måptte finde mig i at bløde til der blev hård hud på fingerspidserne!!
Og så hendes opsang; Du gør det for svært for dig selv ved at ville være "for dygtig" - det skal være fornøjelse og nydelse at sy - ikke anstrengende og slemt!


Nå nå nååååhhh, hun tog mig i skole i fredags og fik sagt pæne ting om mig som jeg ellers aldrig tidligere har hørt; at jeg var for omhyggelig med ri-trådene, at jeg syede de helt rette sting ved sammensyningerne og deslige - OG hun fik sat en fed streg under det der med at det skal være dejligt, fornøjeligt og afslappende at sy patchwork!!!!

Og i løbet af weekenden skete der noget underligt... jeg kunne mærke at jeg slet ikke kunne slippe ideen om at sidde der og sy ... lap på lap... tænkte i sammensætninger og i skabeloner og i teknikker, modeller og jeg ved da ikke hvad!
Og inden jeg fik søvnen ud af øjenen igår morges, havde jeg klikket mig rundt på diverse patchworksider og fundet gratis skabeloner og en masse teknik om at sy over papskabeloner... og på maskine - store og små ting mellem hianden. You tube videos med anvisninger mv. Jeg klippede og nød det, satte clips i, tengende mønstre op, fandt mulige emner jeg kunne lave patchwork til og så videre...

Meget, meget mystisk....6 kommentarer:

Britta sagde ...

Skønt!! Det skal nemlig være sjovt, for ellers er der jo ikke noget ved det.
Jeg er også helt væk i farver og mønstre og hvordan skal de næste 10 se ud ;-)
Det er et stykke tid siden jeg har lavet noget patchwork, men nu får jeg da helt lyst til at finde det frem igen.

hjemmemortil9 sagde ...

Hej Britta - tænkte nok efter din kommentar om mine allerede klippede pentagoner - at du er dreven udi at sy patchwork! Men nu sender jeg dem ikke til dig alligevel ;0) for nu vil jeg da lige se om jeg kan få fastholdt lysten til at sy mere... og herligt at du fik mod på at hente frem fra gemmerne... glæder mig til at se hvad du har haft/får gang i igen! Jeg vil huske på det med at det skal være sjovt!

Losarinas mor sagde ...

Så blev du også bidt :-)

Britta sagde ...

Jeg skifter i mellem at strikke, hækle og sy patchwork og lige for tiden strikker jeg. Børneveste (tjek min blog).
Men jeg har faktisk et babytæppe, som jeg aldrig har fået lavet færdigt og nu skal min grandniece snart døbes, så jeg tænkte at jeg ville lave det færdig, men jeg kan selvfølgelig ikke finde det!
Jeg syr også små kjoler for tiden og har planer om at lave nogle små blomster af sekskanter som pynt.

Forresten, hvis det irriterer dig at sy med fingerbøl, så kan man få nogle selvklæbende dutter, som er rigtig gode. http://www.mosters-stoffer.dk/kategori.php?itemId=942

Ulla V. sagde ...

Det er fedt når et håndarbejde går i dén retning. Den er også blevet smuk, din bold.
Jeg har alle dage hadet patchwork. For mig var det synonymt med skæve stykker der langt fra ville matches så perfekt som de skulle. Men som du, så blev jeg pludselig bidt af det igen efter mange år, da jeg bestemte mig for at sy et lille tæppe til vores baby niece Agnes.
Og nu hvor jeg læser om dine sting og ser lækkert stof på skabeloner, kribler det i fingrene igen... :)

hjemmemortil9 sagde ...

Britta - lyder dejligt at du er igang igen - og tak for tippet med de der lapper til fingerspidserne. jeg kan bedre li at sy med fingerbøl end UDEN fingerbøl - for jeg kan ikke udholde hullerne på mine fingerspidser ;o) - og jeg tror det bliver for omkostningsfuldt at købe sådanne eengangs lapper - men der findes fingerbøl i større størrelser end dem jeg har - og også i læder! det vil jeg ønske mig!
Losarinas mor; Jep - bidt og på vej.. ;0)
Ulla V - åh ja, at genfinde det man egentlig har ladet ligge en tid er ofte dejligt og som at gøre dte extra godt for både sig selv og den heldige modtager - og så til en Agnes ... sådan een har vi jo også! Smukt navn, synes jeg!