søndag den 21. oktober 2012

EFTERÅRS-FERIE-OPLADNING.....

SÅDANNE... efterårsferietid afsluttes med manér i dag;
SOL SOL SOL og lysende blå himmel!
Skoven og engen sørgede for kontraster i form af alle de smukke efterårsfarver.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har slappet helt vildt af i de sidste 10 dage....                bare ladet den ene dag tage den næste og hygget os igennem! Spillet lidt spil, snakket, leget med computer, taget lange bade, leget, danset, sunget, spist, bagt, lavet popcorn og leget hjemmebio med gode film, masseret, nusset, redt hår og redt masser af senge, vasket ganske lidt tøj ( - tja, for nu at være helt ærlig så for lidt tøj! Jeg er nemlig løbet helt tør for underbuxer så i dag har jeg med sirlighed og stor nydelse vasket hele 7 maskinfulde tøj, hængt op og sorteret - i fred og ro og uden anden bekymring end om der nu var klemmer nok! ), strikket en masse, plukket hindbær, løbet på rulleskøjter, kælet med kattekillinger, fodret naboens katte, bagt masser af kager, stegt

flæskestege, hakkebøffer, lavet humus, skåret nybagte lynboller op og hældt lækker honning på dem, gået til fødselsdags selskab hos kær veninde, drukket zero, spist muffins med æbler og nødder, lavet grov havregrød med skøøøøn efterårs topping, begrædt vores vandpumpes "død" og glædet os over ny tilsvarende OG over at have vores helt egen handy-farmand der can.alt - men ærgret os over afsmag af olie fra den nye pumpe, hentet frisk vand hos naboerne, cyklet og hygget igennem alt hvad vi har kunnet holde til!

Og HOLD da helt op hvor vi trængte til den efterårsferie - eller JEG gjorde i alle tilfælde! Efter næsten 4 ugers sygdom - 16 ud af 24 dage startede jeg med feber!!! - først en led omgang kæbehulebetændelse, så en ru og knasende halsbetændelse og lidt hostende skrallende hæshed ind over med en gang influenza - og "knas med ørene" - SÅ var jeg ærligt talt nærmest MØR!
NU har de sidste mange dages totale afslappende og helt nede på jorden tid været en lise for - om ikke andet - så for sjælen!
Vi har været mange i huset - alle børn hjemme for at hygge og for at spise sammen og fejre at mellemste barn, Svend fyldte 18 år forleden. Svigerbørn og barnebarn var her naturligvis også! Det var så dejligt... og ...livligt!

Nu, på den 10. feriedag, slutter vi af med en gang syndige sprøde hjemmebagte pandekager til aftensmad - SÅDAN! En kæmpe stak skal vi bruge - og en lidt mindre lavet af glutenfri dej. Og vaniljeis, sukker, syltetøj, æblemos, nødder, sirup osv. - sødt og meget syndigt og helt sikkert mad-politisk ukorrekt! ( - men madplanen i denne uge har i øvrigt indeholdt masser af grønt, to fiskedage, en dag med kylling, endnu en dag uden kød og endnu mere grønt og to aftner med endnu mere grønt og en smule god oksekød ind over! Så det går an med al denne syndighed denne søndag aften!)


Så det har da virkelig været ferieugen over alle ferieuger! HERLIGT, energigivende og helt på sin plads!
Jeg kunne unde alle familier at tage sig sådan en uge - helt uden planer, uden kaos, uden transport til langt-bort-i-stan, uden tanke for andet end hygge og hjemmeliv i familiens skød!

3 kommentarer:

Sigrid S. Eriksen sagde ...

Hvor har du ret - jeg tror slet ikke at det er ungerne der ønsker sig på ferie langt væk, hvis de altså kan regne med at far og mor vil lege når de er hjemme.

Hanne sagde ...

Jeg bliver glad helt ned i den mindste tå af dit dejlige indlæg.
Håber feriesaligheden har jaget dine dårligdomme på porten;)

Pia sagde ...

Ja du har helt ret, sådanne efterårsferier har vi også haft, uden rejseplaner, men med masser af hjemmehygge.
I år var jeg på arbejde., og så kun barnebarnet en enkelt dag, desværre.