mandag den 22. april 2013

HELT UFATTELIG FATTET

Hm... så er der langt fra indlæg hver dag fra mig ...igen!
Men det er sørme ikke fordi de ikke er skrevet -
inde i mit hoved, faktisk!


 

 

 

Vi har masser af gode, hektiske og dejlige gøremål på tapetet her hos Herligheden!
Der er jo både biblioteksbesøg, venne-snak, et Landsmøde at tilrettelægge og afvikle! Såmænd!
Der er en årsberetning til i generalforsamlingen på friskolen - selv når der er "nogen" der har lock outet vores gode lærer!
Og der er veninde der havde brug for en laaang snak, en skulder og et par kram.
Der er to småpiger der er på 4.-5. uges ikke-ferie-men-lockout-tid, der er en strikkeveninde der har lyst til børn og strik, en stak strikkemadammer der kaldte til sommerhus-tur i weekenden, en pressemeddelelse at skrive, et blad at få samlet, en faktura at sende videre, en stak bøger at fordele og en stor bunke emner der kræver min omsorg! Nu - om snart!

MEN der er også ufattelig dejlig tid med de der småpiger der ikke har skole lige nu, og som jeg sjældent får for meget af at dele livet sammen med. De er til UNO og alskens andre spil, de er til lege i timevis ... selv. Fylde stuen og legeværelset med dem og al deres legetøj - der i øjeblikket også inkludere både nyt porcelæn fra legekøkkenet, min gamle salmebog, Højskolesangbogen, et par sider med noder, et par madkasser, de to mindste skamler vi har, alle mine lækre ( - og for en gangsskyld nyvaskede!!!) vattæpper, en stak hengemte ugeblade og så ellers en masse hjemmeskrevne breve, sedler og noter! Jeg aner ikke hvad legen præcis handler om, for jeg har andet at tage mig til og vil ikke forstyrre dem med min nysgerrighed! I løbet af dagen skrider legen fremad, de små skændes, går hver til sit - den ene ud og gynge og cykle, den anden leger med alle fe-figurer i håndvasken på badeværelset. Og jeg skræver hen over al deres opstillede leg mellem kontrorummet og køkkenet for at skære frugt og finde riskiks til formiddagsmaden. De to unge damer genforenes med maden imellem sig - og snart er de igang igen med at lege - sammen! Sidenhen kommer jeg forbi - og ser til min store forundring at de damer selv har fisket skolebøgerne op af taskerne og nu både leger og lave skole!?! Fordi vi kan li' det, mor - er svaret da jeg spørger dem hvorfor de laver skoleting!

Efter frokost vasker vi op - samme... alle tre! Imens snakker vi om alt og intet - som altid og som vi alle bedste kan lide det. Og vi griner af deres halvskøre vitser! I ved, dem om "hvorfor sidder der en prut i hjørnet og græder"?- og vi snakker om terningernes øjne, om den lille tabel, om hvad der er med ord i datid og nutid, og om dialekt! Der sker meget der vel er uddannelse til livet - hele tiden! Hen over middag udbeder jeg mig mere arbejdstid -ved computeren og  ved det betyder ca. 2-2½ time! Det er den tid de rent erfaringsmæssigt kan lege, uden krav om det ene eller andet fra en voksen deltager! Har jeg kun ét barn hjemme er tiden reduceret til ca. 1½ times eneleg ad gangen!
Så vi aftaler et klokkeslet og jeg har døren til kontoret halvt åben, så jeg er der ... uden helt at være  rigtig "på"!
Det er ikke alt jeg kan, mens de er hjemme, men jeg er god til at planlægge og finder som regel ud af at få det til at fungere - hugger en hæl og klipper en tå - hist og pist!
Det skal nok gå - og årsagen til deres hjemmeliv er jo reel, alvrlig og helt igennem så tankevridende grotesk at jeg harmes, begræder det og til tider fare totalt i flint over at der findes mennesker der kan sætte sig ud over vort lands demokrati og tro at det er ok bare tromle hen over borgere .... og nej, nu stopper jeg her! Mne jeg HÅBER godt nok, at alle de der har og skal have børn i det danske skolesystem følger med, tager stilling og forsøger at forstå hvilke vanvittige konsekvenser dette kan få fremover! Indser at der er politikere der må være syge af al den magt og begærlige ud over alle grænser.... 

2 kommentarer:

Gitte K sagde ...

Ja lockout livet har sine fordele til tider, mulighed for lidt hygge med ungerne, men som dig har jeg også en rigtig træls mavefornemmelse, for hvad er det for en skole vi ender med, ikke umiddelbart en jeg synes om, og jeg synes slet ikke om den måde man lige pludselig beslutter en helt masse uden at høre på dem som har en smule forstand.

Birgitte sagde ...

Det har sin egen logik at vi lærer vores børn at de skal snakke om tingene, at de ikke må lukke hinanden ude og at vi forsøger at lære dem at vi skal fungere sammen, alle sammen. Tage hensyn og tage hinanden med. Det har sin egen logik at vi lærer dem det... og at de voksne lige nu gør præcist det modsatte. Jeg ved bare ikke hvad logikken er!

Hvordan klarer Laurits det iøvrigt - hvis han da er ramt?