tirsdag den 4. marts 2008

Mors lille "strik"


Jamen, der blev sørme tid til at strikke - mere!
Et stk. kjole til lillepigen er færdig... og kan hun så li' den?
Næhhh.... ikke udpræget!
Hun er ellers en lille, mild pige der stort set aldrig græder - men i morges, da den var lagt frem i hendes tøjbunke, var der gråd og tænders gnislen, mens far gav pigebarnet tøjet på...
Uh ha - så meget hjerteskærende gråd fik mor til at rejse sig fra sit arbejde på kontoret, og småløbe ind for at se hvordan det nu kunne være, at lillepigen græd så hjerteskærende som aldrig hørt før.....
Klong, sagde det så, da mors underkæbe faldt ned i bordpladen, ved opdagelsen af, at barnet græd på grund af den smukke, fine, bløde strikmodel der just var blevet færdig!!
Ha - så var jeg ikke helt så blød om hjertet mere... tisk, tisk ... at hyle over at få en ny strikoverdel... sikke da noget!
Og nu her godt 6 timer senere, så har hun åbenbart fundet ud af at den kjole ER god....
Modellen er "Tankestreg" fra Geilsk - men ikke strikket i originalgarnet, da jeg fik mixet farverne til en cocktail jeg ikke helt kunne lide alligevel, da først striberne begyndte at tone frem på pindene... og med min utålmodighed så kunne jeg ikke - en fredag aften - vente på at få bestilt og modtage en ny farve til at plotte ind, så mor her ind i garnkassen (erne) og fiske et par andre nøgler frem.
Det blev i stedet til brune og lyse lyngfarvede striber og med lyngfarvet bærestykke - to af farverene i ren uld og den sidste i halvt bomuld, halvt uld.
Det har gjort kjolen lidt tung i det - men den er god - lige som jeg kan lide den!!
Jeg har lavet den knap så lang som opskriften foreskriver, da jeg vidste, jeg ikke ville bruge den som egentlig kjole til lillepigen, men kun som ud-over-buxer-kjole.
Farverne er også okay - ikke dem jeg ville have valgt hvis jeg skulle købe fra nyt af, men nu var det dem der lå i kassen - og jeg var stærkt presset!!!!!
Opskriften var også ok - virkede lidt umoderne at strikke nede-fra-og-op - men så fik jeg jo hurtigt overstået de kedelige striber for at nå op til det mere spændende bærestykke - det kan jeg li´!
Her fik den en enkelt lille ændring, med 5 pinde rib i ærmernes kant i stedet for bare glatstrik, fordi jeg var ræd for, at de ellers ville rulle og det ville jeg ikke have at de skulle.... det ser fint ud med de få pinde rib, synes jeg!
Den er strikket i str. 2 år og ideen med kjolemønstret er, at det skal kunne bruges flere år før man strikker endnu en kjole, fordi man netop med tiden ville kunne bruge den oprindelige halvlange kjole som en form for tunika/over-buxer-kjole.
Det tiltalte mig meget - men så skulle jeg nu nok ikke have valgt at strikke den mindste størrelse, for den vokser hende den lille vist alt for hurtigt ud af - især med sine arme og overkrop.
Nu har jeg jo det oprindelige garn tilbage og med dét tilsat en ny farve, tror jeg, at jeg vil strikke den op i en størrelse 5-6 år og så se, om ikke lillepigens nærmeste storesøster kan få glæde af den gennem et par år! Bare hun ikke hyler, når den blir' færdig.....!

7 kommentarer:

Sanne B. sagde ...

Jeg synes den er kær i de farver. Og at du har kortet den af til tunika synes jeg kun klæder den.
kh
Sanne B

Nanna sagde ...

Så fin hun er, men hvor er det sjovt, at de ikke vil nyt tøj. Aske skal som regel også overtales til noget nyt. Og når han så har fået det på, vil han ikke af med det igen - om han så storsveder i det ;-)

Kh Nanna

enaj sagde ...

Den er enormt flot og klæder hende utrolig godt.

mortil9 sagde ...

Tak Sanne B, Enaj og Nanna - dejligt med jeres komplimenter til min korte "Tankestreg" og min egen lille "strik" - og ja, Nanna det kan godt være noget af en opgave at matche det med børn og tøj - så det er nok bare fordi hende her simpelthen altid bare har sagt god for alting til alle tider, at det virkede så voldsomt i morges... eller måske er det simpelthen fordi hun får for lidt nyt strikket tøj...hm...hm... dét må jeg gøre noget ved!! ;0)

Vivian sagde ...

Fnis-fnis, de små piger de kan bare dét dér med drama!

Kjolen er skøn, jeg kan godt lide brun og lyng sammen - Tankestreg må lige på min (slet ikke særlig lange) to-do-liste!

KH VIvian

Maiken sagde ...

Den ser fin ud. Jeg er selv i fuld sving med en Tankestreg til min datter, hun har dog selv valgt farverne, så er der en chance for at hun går med den engang i mellem.

Rick sagde ...

Lovely child

http://organizeddoodles.blogspot.com/