onsdag den 6. august 2008

Fede koner.....

Ja ja, jeg ved det godt! - jeg er nok nærmest den eneste der synes at denne overskrift er bedre end det der normalt står, når der er tale om kvinder i større format end det acceptable/almindelige...

Men jeg er bare SÅ TRÆT af at gå under betegnelsen "store piger" - aaaarrrrggghhhh JEG er IKKE en stor pige - jeg er en fed kone - eller HVIS nu det skal være lidt mere poetisk; en yppig kvinde - eller bare sådan mere sandt; tyk kvinde!
HVAD pokker er der galt i at skrive TYKKE KVINDER???? Det er da mere det jeg er end en "stor pige".... (foto lånt fra Hendes Verden)

Store piger er fx mine ældste døtre - DE er store - og dermed de ældste i flokken - og endnu bare piger. Men jeg - jeg er hverken stor eller pige! Jeg er en kvinde og så er jeg tyk, overvægtig, fed, har former (og lidt til), vælg selv - men jeg er ikke en stor pige!


Jeg kan liiige høre det; "Ihhh, du er vel nok en stoooor pige"! Det er vist noget man kan sige når den to årige selv vasker hænder, ikke? Men ikke til hende den tykke der prøver tøj i butikken, vel?
Man er ikek en pige når man er fyldt 40 år - slet, slet ikke - ja, for min del er man det end ikke engang når man fx er fyldt 30 år!Kan man sige at pige er man vel så længe man ikke har fået børn endnu - eller? Hos landmanden er en kvie da først en ko når den har været drægtig! Men nej, der er jo også kvinder der aldrig får børn - men som også hos mig går under "kvinde-kategorien" fremf or at være en pige...?
Nå, det må være lige så difust så som det er hvornår man kan gå under betegnelsen "gammel"?

Og så får alle disse ord-tanker mig til helt at glemme at det var en rose jeg ville placerer; til ugebladet "Hendes Verden" for de dejlige sy- og strikkeopskirfter til KVINDER i STORE størrelser - der er flere søde, gode, klædelige og dejlige opskrifter og mønstre... og en række små gode fif til "fede koner".... GODT! Kunne måske bare godt liiige have tænkt mig at de gik lidt højere op end str. 48-50 .... der findes jo kvinder der bruger langt større størrelser, og jeg kan sandt for dyden ikke forstå, at det kan være SÅ svært at sætte en opskrift eller lave et mønster nogle cm større????

(Jamen altså, også her kalder de det til "store piger" og strax så jeg for mig en stak opskrifter og mønstre til de store skolepiger - store piger!!)

8 kommentarer:

Britta sagde ...

Lige mine ord! Man føler sig jo heller ikke ligefrem som en PIGE når man er 42 år og bruger str. 56/58 i tøj...

I gamle dage hed det forøvrigt FRUE størrelser - gad vide hvorfor det er gået fra den ene yderlighed til den anden.

mortil9 sagde ...

Britta - Tak - og JA det er jo lige dét; som katten om den varme grød. Hvad med bare at sige det som det er? Ingen der er tykke mener jo selv at de er slanke, vel? Og det er lidt at stikke os alle blår i øjnene, at det ikke kan kaldes ved rette navn... Godt, jeg ikke er helt alene med min indstilling! kh susanne

Bodil sagde ...

Skønt indlæg, Susanne, du fik mig virkelig til at grine ..

Irene Aagaard sagde ...

Skønt, skønt indlæg! Og du har så ret! Jeg hader at blive kaldt pige(hvis ikke det er for sjov altså) - jeg er kvinde, mor, hustru, kone, og "store piger" er netop som du skriver "store skolepiger".

Shabby - Marianne sagde ...

GULD GULD - og atter GULD Du har reddet min dag. Gu er vi nogle fede koner og ikke unge store piger. Jeg har også købt Hendes Verden store piger str. 48 og i opskriften er brystvidden 110 cm - helt ærlig..... det er sgu da mere en str. 44.... Tak fordi du har gjort min dag meget sjovere....

Bambi72 sagde ...

Så sandt som det er sagt :-D Og i den pulje ryger også "pluspiger"...
Tak for et super godt indlæg :-D

Gitte sagde ...

Helt enig. Godt indlæg. Jeg hader også at blive kaldt en stor pige... det er sådan noget min mor stadig kan finde på at sige til mig - når hun skal drille mig. Ja, jeg er stor - men du har helt ret - jeg er 43 år og KVINDE - der er bare mere af mig.. :-)
Rigtig godt brølt.
Jeg har for øvrigt også købt hendes verden - for strikblusen på forsiden kalder på at komme på mine strikkepinde til vinter.

Julia Zahle sagde ...

Jeg er helt med her!

Een af mine kæpheste er også at bare fordi man er tyk, så skal man iklædes et telt, der snildt kan indeholde hele min familie og lidt til. Bare fordi man er tyk, er det ikke nødvendigt at tage et telt på.

Jeg er en god størrelse 46-48 og nyder at shoppe og finde lækkert tøj. Men det er en anelse deprimerende når ekspidienten kommer med det ene telt efter det andet til mig.

Jeg elsker at vise mine former. Jeg har lækre former - store bryster og trods min størrelse, har jeg en talje, der også skal vises frem. Jeg har også mavedeller og daller-daller på armene, men jeg har gjort det til min mission at finde tøj der er klædeligt og ikke teltet. Min erfaring er at det godt kan lade sig gøre at finde tøj, der sidder godt og er figur-syet uden at dellerne skal vælte ud over det hele.

Vi er nemlig kvinder! og kan sagtens være sexede! NÃ!