torsdag den 28. august 2008

Hurtig strik med farver
En hurtig ting trængte jeg til at lave – og så står jeg netop og mangler en hjemmegjort barselsgave til en bekendt …
Så jeg greb mit Noro Silk Garden og satte i med et aflangt tørklæde efter dette mønster .

Det er fra Turvid og gik rigtig hurtigt. Strikket på p. 7 og selv om jeg lavede det noget længere end foreslået i opskriften - mit er 2.25 m langt og 22 cm bredt så var det færdigt allerede efter to dage, og kunne skylles op og spændes lidt ud til tørring.


Det er langt flottere med disse farveskift på korte pinde end da jeg havde strikket garnet op på en viklevest til mig selv – dér var lidt lange omgange og dermed ikke samme effekt af farveskiftene…..
Det var dejligt, hurtigt og hyggeligt arbejde – lige præcis som jeg trængte til – og når nu min Linus-opskrift har forputtet sig, så jeg er i stilstand med en ny Linus - denne gang vist i de røde nuancer til Gudrun - så måtte jeg jo ha’ noget andet på pindene!!!


Ja, jeg har faktisk nydt det så meget – den korte stund det tog at lave det – at jeg bestilte garn hos Nanna til endnu ét til mig selv – i Jo Sharp silkroad DK tweed i dyb lilla og i lyngfarvet – delt midt på, så der er en lyngfarvet halvdel og en lilla halvdel. Tror det vil passe godt til mig.

Min gamle arvede vinterfrakke trænger til lidt farveopmuntring, der bliver heller ikke i år råd til en ny vinterfrakke til mig selv så der skal et par lækre tørklæder til, tror jeg! Og før vi får set os om er det reelt efterårstid og så skal jeg jo i gang med filteriet af hjemmefutter til hele familien – og halvdelen af dem skal ha’ 2 par sko for der bruges hjemmesko på friskolen – og ældste barnet har også brug for at varme fødderne – hvorimod den 2. ældste nu har fundet en to meter høj viking med røde krøller, stort hjerte og masser af humor, at få varmet tæerne hos!!!
Han ER dejlig og vi hilser ham hjertelig velkommen (og takker ham af vores nervøse forældrehjerter; for endelig er der én af vore døtre der er afsat -og så til sådan et mandfolk!! Det ku’ åbenbart alligevel godt betale sig at være så bly og afventende og så hugge til når han endelig viste sig at dukke op! Dét havde vi gamle ikke troet helt på.....)


Tilbage til tørklædet;

Nu skal jeg så vurderer OM det kan bruges til barselsgave… for nok sagde den nybagte mor til tre, at hun er farveglad, men er det mon farveglad på denne vis??? Vi kender ikke hinanden så godt endnu, at jeg bare sådan véd hvad der vil gøre hende glad….
Men hun kan ikke selv strikke, såhhhh…


Ellers er der sjovt nok et par stykker eller tre herhjemme der står på spring til at lægge beslag på dette tørklæde, så måske skulle jeg få endnu mere fut i pindende…..

8 kommentarer:

Jette sagde ...

Det tørklæder er SÅ flot, det kan man da kun blive glad for :)

Inge - bernercairn sagde ...

Vil du løfte sløret for det flotte mønster du har lavet i tørklædet

mortil9 sagde ...

Jette; tak skal du have - det er altid så godt at ting bliver set med andres øjne - i hvert tilfælde når man selv er lidt i tvivl... tak!

Inge; Der er link lige til opskriften i texetn - bare klik der og du er videre! Det er nok den simpleste form for mønster man overhovedet kan lave, tror jeg! det går over EEN pind og er udelkukkende lavet ved at slå om og strikke to sammen i fast rækkefølge... så bare grib pindende og følg opskriften så er det lavet!! God fornøjelse! Kh Susanne
PS. kan du læse en engelsk opskrift? ellers så er den så hurtig at oversætte så det påtager jeg mig gerne! Bare gi' lyd....

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg kan ikke forestille mig at man ikke ville blive glad for det tørklæde - det er flot (har bogmærket opskriften) - og tillykke med ny svigersøn - da fladt vist en sten fra hjerte :-)

Helle - Hjemmeliv sagde ...

Det tørklæde er bare super flot. Det egner sig lige bestemt til en julegave til en ung dame jeg kender, så ...Lyyyyyyd...jeg kan ikke læse en engelsk opskrift - vil du stadig oversætte? Hvor meget garn har du brugt?
Kh Helle

mortil9 sagde ...

shabby-Marianne; Ja, den opskrift er lige i øjet for sådan en doven strikker som mig!! Og jow, jeg ved ikke omd er ligefrem var sten i hjertet men det har da undret os forældre at de unge damer har været så ....hm, skal vi sige afventende og jomfrunalske. De er kønne, sjove, lækre på en naturlig måde og ja, helt objektivt så kunne jeg ikke begribe de kunne gå fri af forelsklser og deslige - og ja ja jeg ved godt at mødre ikke ved alt - og de behøver jo naturligvis ikke at være helt så vilde som deres ophav var!!Vel? ;0)

mortil9 sagde ...

Helle-hjemmeliv; jeg oversætter gerne dette mønster, for det er så kort at dét kan jeg overskue at få gjort - vender lige tilbage...
kh susanne

Helle - Hjemmeliv sagde ...

Super, tak - venter gerne :-)
Kh Helle