onsdag den 29. oktober 2008

Klar til brug...og gentagelse!

Mere herfra der er færdigt! Dejligt!

Den første af de små veste af restegarn er klar og er nu taget i brug - af Gudrun.


Den er blevet sød og lige som jeg havde forestillet mig den - men der er nu alligevel et par ting der skal ændres, når jeg om lidt slår op til endnu een.

Dels skal jeg op på ½ nummer tykkere pind - mindst! For med rib-mønsteret (- hos mig var det på denne her 3 ret, 2 vrang - hos min inspirationskilde; mettetations var det 3 ret, 1 vrang -) så bliver det tæt og fast på p 2½, som jeg her har strikket den. Og for mig er det blevet lidt mere fast end tanken med rib-mønstret var! Jeg vil have en mere luftig og "blød" rib!

Desuden så er den blevet sådan "lige til øllet" i denne størrelse.Gudrun, der fylder 3 år (Hvad??? Åhhh, T-R-E ÅR!!!!) om små 2 uger, skal bruge den NU! Og den blommefarvede nederdel er endnu ikke kommet fra tøjfirmaet ..... men skidt med det, den kan sagtens bruges til meget andet af hendes tøj!!

Men vestens endelige udseende er blevet lige som jeg gerne ville have det - og dét er sørme ikke altid mit strik bliver det! ;0)


Jeg har brugt både Tvinnie, tweed, Spinni, højlandsgarn og lidt shetlandsuld samt et par andre uldrester jeg havde liggende. Det hele er fint og trods en lille forskel i de forskellige tykkelser så synes jeg det er helt perfekt i vestens endelige udseende!

Desværre blev det ikke til noget "glimmer-effekt" - sådan som på den oprindelige model, men det kan vi vel opdrive til de efterfølgende modeller?!

Mette skrev til mig at det nok var en idé at give den oprindelige model en smule masker flere end i hendes opskrift - det var jeg ret sikker på var nødvendigt - jeg havde jo tænkt at strikke dne i noget større størrelser end den 1½ årige Mette havde skrvet ned til fri afbenyttelse. Jeg har strikket den i str. 3 år - og skal ha dne lavet i str. 4 og i str. 6 år også!
Ja, for den sags skyld så har de ældste på 20 og 22 år også stået og sukket efter een magen til - og ingen tvivl om at de med glæde vil bruge den, HVIS altså jeg ville strikke dem een hver!!! Meeen ... egentlig ku' de vel også selv....ikke?

(Ja, der ER mange fotos af hende her - meeen moren gik lidt i selvsving - over vesten, men nok mest over den små Gudrun!)8 kommentarer:

turvid sagde ...

Kjempefin vest - og en nydelig modell!

Britt sagde ...

Den er bare sååååå skøn...og det er hun også. Med den sødme i blikket som de små piger har. Tillykke med den snarlige fødselsdag.
KH Britt

Fru Schwartz sagde ...

Beklager, men med en SÅ lækker Gudrun, så ser man altså ikke rigtigt vesten..:-)

Helle

Jane sagde ...

Sikken skøn vest, den lille Gudrun har fået sig. Jeg kan da godt forstå du gik i selvsving over både vest og datterbarnet :-)

Nanna sagde ...

Måske det der med et arrangeret ægteskab, slet ikke er så tosset ;-) Hun er da bare en uendelig lækker pige, hende din Gudrun. Og tre år lige om lidt. De bliver så store...

Og vesten - den er lige i øjet :-D

Kh Nanna

anne sagde ...

Jeg er VILD med dine unger, der er så skønne. Man glemmer helt at kigge på vesten, men ved endnu et blik så er den jo også ret fed.

Astrid sagde ...

Vesten er da bare så fin, men Gudrun tager altså opmærksomheden - hun er da bare for dejlig, den unge! Kombination af vest og Gudrun er lige i øjet! Endnu engang - gid man kunne strikke! :)

Lou sagde ...

Ååårh, hun er sød! :-) (Og vesten er altså også rigtig fin, hehe...)