torsdag den 30. oktober 2008

Udfordret..!

Så blev jeg også ramt af en udfordring - jeg er blevet tagget og Gittes besked om at deltage i legen ser sådan ud:

Du er blevet tagget og opfordres til på din blog at berette om seks af dine særheder.
Her er reglerne:

Link til din tagger.
Nævn reglerne i din blog.
Fortæl om seks af dine særheder.
Tag seks andre bloggere.
Læg besked hos bloggerne om, at de er blevet tagget.


Jeg er da altid frisk på at lege – og udfordringer skal man ikke lade gå forbi, meeen kunne det nu ikke lige have været med 6 gode ting hos mig???
Dem kunne jeg da let åbenbare og det er langt mere grænseoverskridende at skulle blotte et par af mine (måske) særheder!!!

Nå, skidt pyt – det er jo ikke sådan, at jeg er helt ene om at være sær!
Der sørme andre der er mindst lige så sære som jeg selv er!!

Men her er de særheder jeg umiddelbart synes jeg vil afsløre….;

1. Jeg er på det grænsende til hysteri når nogen skal hjælpe med at vaske op hos os…. og det er bestemt IKKE fordi jeg ellers er rengøringsbesat! Men for pokker da også; glas SKAL være virkelig være fuldstændig, helt og aldeles rene, pletfrie og blanke - og ligeså med fx bagsiden af tallerkner! Uf, det er hårdt at være med i min familie…

2. Jeg er hardcore principfast!!! – med undtagelse af én ting her i livet; Jeg havde besluttet mig for, at jeg ikke skulle ha’ børn!! Men det er så det sted hvor jeg – sært nok – havde et standpunkt til jeg tog et nyt!!!

3. Jeg er vildt meget A-menneske – og mens jeg som ung sov livet væk – op mod 14-16 timer i døgnet til jeg var omkring de 18-20 år gammel, så er mit behov for søvn faldet drastisk inden for de seneste 10 år, så jeg nu kan gå i seng ved midnatstid og vågne af mig selv på nøjagtig samme meget morgenfriske tidspunkt HVER eneste dag! Jeg har altid været morgenfrisk – og lavede fx alle mine lektier i den tidligste morgenstund da jeg var studerende. Meget praktisk for der er man uden uro og folk til at forstyrre sig! Nu bruger jeg tiden på mig selv – på at læse i uforstyrrethed og på at slappe af, lave yoga og i det hele taget alle de der ting jeg bedst kan lide at gøre i fred og for mig selv! Det er en stor nydelse….
4. Omvendt så er jeg også sådan én der falder i søvn på en studs! Sådan BUM! og så sover jeg. Det er upraktisk – og farligt – når man fx kører bil og det er ligeud hele vejen – så går min hjerne på stand by og jeg kan falde i søvn uden varsel. Er kørt i grøften én gang…Så kører jeg alene – på andre tidspunkter end mellem kl. 04 og 11.00 så er dte med åbne vinduer, høj opera og masser af sidegøremål som at spise lakrids eller drikke vand så min hjerne vindinger konstant holdes i gang. Det er også en pinlig egenskab at have når man kan have gæster og så falde i søvn mens de snakker til én – eller når man sidder og skal arbejde ved pc’en og man falder hen mens man har fingrene på tastaturet – det gir’ så lange underlige rækker af fx aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa – oooops!
Og endelig havde jeg en årrække hvor jge kun måtte strikke på rundpind om aftenen fordi jeg fik lavet et grimt hul i panden en aften jeg strikkede vanter på 4 metalpinde – og faldt i søvn ned over mit strikketøj!!!


5. Jeg har, trods uddannelse og gode jobs, alligevel valgt at være hjemme hos vores børn.
Fra vi fik vores 1. barn arbejdede vi - ubevidst i begyndelsen -hen imod at én af os ville kunne være hjemme …..og dengang vidste vi IKKE, at det blev til mere end det ene barn!
Da vi fik nummer to var vi godt og vel "tilpassede" og på vej til at spare op til drømmehuset, til at se for lidt til hinanden og få for lidt ud af at være familie – og en dag fik vi nok! Droppede opsparingen, den nye bil, det dyre liv og alt det "almindelige" - og fra den ene dag til den anden kvittede jeg i 1990 jobbet, meldte mig helt ud af A-kassen, hjem fra arbejdsmarkedet og var ”bare” gammeldags forsørget hustru!
Mine veninder og venner var skræmte fra vid og sans – de fleste syntes at jeg undergravede kvindefrigørelsen og de sukkede inderligt over den afhængighed DE nu mente jeg havde kastet mig ud i!
De var samtidig misundelige over den tid jeg fik med min familie, med vores børn og med min mand. Det var et stort dilemma for mange af dem, men når jeg så listede op for dem, hvad det var vi gav køb på – rent økonomisk og rent forbrugsmæssigt - så var de ikke klar til at indgå samme alliance med deres liv.
Og det er fint med mig – jeg synes bestemt ikke at alle skal gå hjemme ….
Bare de der egentlig gerne ville, vil gøre sig selv og deres drøm den tjeneste og se at få prioriteringerne i orden, før de sådan sukker af mit liv!
For det har kostet – ikke lidt og ikke noget jeg ikke ville give ud igen.
Men der har ikke været for meget at rutte med i en hverdag med en stadig voksende børneflok, et møggammelt hus langt ude på landet, og vi har måttet tage til takke med mange gange bid i det sure æble, når vi fx vi har måttet takke nej til invitationer til feriebesøg spændende steder eller til familiefester der inkluderede fx kørsel til den anden side af Danmark.
Vi har med glæde taget imod alt muligt –og umuligt – af aflagt tøj, børnemøbler og deslige – og vi har måttet undvære ting som lige i nuet ser strålende og fabelagtige ud – men som vi måtte vælge fra til fordel for at ha' frihed til at være sammen.
Og vi har nydt hvert minut. Vi vil ikke gøre det anderledes, om vi fik muligheden!
Dét er en ret god indikator for om vi er tilpasse, synes jeg.

6. Jeg drikker ikke vin eller spiritus – øh, med undtagelse af når jeg bliver budt på…snaps! Dét elsker jeg – helt vildt! Og så portvin –( ja, ja jeg er jo hjemmegående husmor så der skal jo næsten et par flasker gemt i køkkenskabene og i gulvspandene, ikke?)
Og jeg undre mig såre over folks manglende respekt overfor, at jeg bare kan holde mig til min lyst frem for at drikke ”det samme som de andre” ved middagsselskaber og på restaurationer….. Jeg kan med lethed sidde og NYDE coca cola en hel aften – virkelig nyde den – og så tror de enten jeg er på antabus eller er hellig – for så at bryde ud i højlydt undren og med vantro i ansigtet og stemmen, hvis der er en god dessertvin eller en gang portvin til desserten/kaffen!! Ligeså er jeg en fest-abe til forskellige fester – jeg kan danse en hel nat, jeg kan finde på at lave komik og lege tossede lege ved de runde fødselsdage, og jeg kan underholde et helt selskab i timevis – og alle der ikke kender mig godt, tænker at NU har Susanne da endelig forstået at ”slippe tøjlerne” og drikke sig plakatfuld!

Men jeg har ikke rørt andet end snapsen til silden – jeg morer mig aldeles fortræffeligt uden alkohol…. og jeg er MIG uanset om jeg er til fest eller bare snakker med posten herhjemme! Jge kan ikke andet - og ikke engang alkohol vil ændre på den måde jeg nu engang er på!
Jeg har venner der i høj grad ser frem til at skulle "drikke igennem" ved festlige lejligheder – for SÅ kan de slappe af!!! Jeg undres når voksne, selvstændige og aktive mennesker ser det som det dejligste i hele verden; at ku’ drikke sig en skid på!!!
Og jeg undres, når man er nødt til at lave retningslinjer for hvor meget almindelige mænd og kvinder bør drikke - og disse retningslinjer er for hvor mange genstande om UGEN sundhedsmyndighederne anbefaler!!! Dét er mere end jeg får at drikke på….et helt år!!!!

Jeg HAR taget mine ture som helt ung, og det tog et par år og et par vældig dumme omgange før jeg for altid fik nok af ”dagen derpå”!! Jeg er ikke hellig omkring at nyde vin og andet – jeg nyder det bare ikke i samme grad, og derfor er der ingen grund til at hælde det på mig!
Og jeg har ingen problemer med at andre til fester drikker deres vin og lign. bare de ikke kører hjem og i øvrigt er venlige, opstemte og med glæde holder fest. De der bliver dumme og ubehagelige at være sammen med når de drikker, har jeg ikke lyst til at spilde min tid med!
OBS!!! Og så vil jeg da lige benytte anledningen her til at slå et slag for ORDENTLIGE SODAVAND ved fester og lign. Folk kan få uger til at gå med at VÆLGE vinen og bruge en stor del af hele festbudgettet på at købe vin ind – meeen sodavanderne er så de absolut billigste sukkervander man kan opdrive. Landkjær eller Harbo og Hancock !! AAAAARRRRGGGHHHH altså! Det er ikke ligegyldigt – overhovedet! Der er som med så meget andet, MEGET stor forskel i smagen og i indholdet af de billige sukkervand og så en god smagfuld mærkevand…. Tro det eller lad være, men vi der nyder sodavand véd det bare – så køb de kendte mærker og betal glad og gerne for dem – det gør jeg da når jeg skal købe vin – til de andre!! (hermed ikke sagt at sodavand er sunde – overhovedet!)

Puha - det var hårdt. Og nu skal jeg så finde 6 andre bloggere, der ikke allerede er ramt - det bliver godt nok svært – så jeg tror, jeg springer over hvor gærdet er lavest;
ta’ denne opfordring, de der endnu ikke er tagget!

: HOV - nu fandt jeg da alligevel et par steder på min "blogrute" der endnu ikke havde leget med - her er de;

strikkekurven

nettieknits

maldindag

chancestrikkeren

duddelutte

striktilmarsvin

- og skulle een af Jer alligevel være blevet tagget andet sted fra, så beder jeg om undskyld og håber andre vil lege med!!!


6 kommentarer:

Sifka sagde ...

Du kan roligt lade mig vaske op i dit hjem. Jeg er ligeså hysterisk:)

grendesign sagde ...

Det er så befriende, når folk har mod til bare at være sig selv, ædru eller ej. Det kan du og det synes jeg er stort! Bilder mig ind at det kan jeg også.
KH Britt

Anette sagde ...

Hej.
Jeg tilslutter mig opråbet omkring sodavand. Dog vil jeg fortælle dig at Hancock faktisk er dyrere end Cocacola og lign.
Hilsen Anette

mortil9 sagde ...

Sifka - herligt - du skal nok få lov når du en dag kommer her forbi! Jeg skrve jo også at jeg ikke er nær så sær som så mange andre!!!

Grendesign - tak for din tiltro - og jeg er ret sikker på at mange andre kan det også - bla. dig!!

Anette - uh ha - ja, og så tror Hancock at de kan blære sig med at de laver verdens bedste cola - Aaaadddd, den smager af JORD!!! Men vi der bor tæt på Skive hvor Hancock residerer, og bæres frem som noget ganske særligt, kan aldrig komme uden om den pokkers møg-cola til fester og deslige!!
Der er ingen ægte Skibonit der vil være ved at den cola er ganske jordslået!!

Anonym sagde ...

hjælper gerne dig og Sifka med opvasken, for imens kan vi jo ordne verdenssituationen...alkohol, børn, strik, og så videre !

Anette sagde ...

Hej igen.
Jeg kan heller ikke lide Hancocks cola. Værre end den er den økologiske fra Landkær? Den er styg. Og ja med 20 km til Skive ser man den ofte. Så hellere vand fra hanen.
Hilsen Anette