tirsdag den 3. februar 2009

FÆRDIGE !!!Se lige her - de er blevet færdige, mine Hundertwasser KNÆstrømper - og jeg er fuldstændig helt og aldeles VILD med dem! Jeg æææælsker dem allerede....

De blev desværre ikke helt så forskellige som jeg gerne ville have haft - men det må jeg så bare gøre noget effektivt ved, når jeg næste gang laver knæstrømper i dette garn!

Der er ellers nogle af de vældige ordentlige og velorganiserede mennesker i min omgangskreds jeg sådan havde glædet mig til at tage sokkerne på for - og så sidde stille og afvente, at de een efter een forsigtigt ville driste sig til at sige noget i retning af; De er fine - men der må være en fejl i det der selvstribende garn, for de er jo ikke ens!!!!

Åh, dét ville jeg sådan ha' nydt... men nu er strømperne vist så ens, at det tager for lang tid for de der ordentlige, velfriserede kære, før de vil opdage den lille forskel....Men der bliver helt sikkert en næste gang ... 100% sikkert! De er for fede til ikke at gentage succesen .....

Og at strikke lange strømper har være rigtig sjovt - og hyggeligt! Jeg vil jo nemlig helst kun gå med knæstrømper i vinterdelen af året - hvilket for mig vil sige mellem den 30. september og 1. maj (= samme periode som mine børn bruger uldundertøj - i alle måneder med "r" i)- der imellem er det bare tæer og sandaler...
Men at strikke strømper har været sådan lidt af en opgave for mig - så at strikke KNÆSTRØMPER syntes næsten uovervindeligt....
Dét der virkelig fik mig igang var Strikkeforskers helt eventyrlige flotte, gode og velskrevne vejledning i at strikke sådanne tætsiddende knæstrømper.

Med dén vejledning printet ud, målebånd og sprittush så er alt godt og let og ligetil!

1000 tak for denne super vejledning, Strikkeforsker.....

Og så lidt faktaoplysninger fra mig.....

Opskrift: Tjaaa, hvad skal vi sige... sådan en god gammeldags strømpeopskrift tilført alle de bedste råd fra som sagt Strikkeforskers vejledning og så herfra og herfra - og så er det vel så nu næsten min personlige sammensurriums-grundopskrift! Til at bruge gang på gang - det er godt nok smart, altså!

Størrelse: MIG og mine lægge - og i foden er de en str. 41, naturform/bred

Garn: Opal Hundertwasser, farve 650 - og det er købt lige her.....Markno

Forbrug; Ialt er der brugt 122 g - og med 100 g.s nøgler så skulle der vel egentlig kunne blive til endnu een sok af resten....

Pind: 3 mm. strømpepinde (- ikke noget med de der magiske loops her, tak!)

Ændringer; Hm - ingen eller en masse, for de er jo strikket sådan direkte til MIN fod og MIN læg... og med anvisningerne herfra var det jo bare INGEN sag... det gik som "fod i hose" dvs. pærelet! Fantastiske anvisninger gør en stor del af arbejdet! Og så dog - for jeg har brug for at de virkelig bliver siddende oppe lige under mit knæ - ellers bliver jeg irritabel og dét går jo ikek - så jeg har bukket en kant i ribben og sat buxeelastik i - det fungerer helt fint og nu bliver de lige dér hvor de skal - simpelt og virksomt!

Strikket til: Mig selv....!

Hot or not; Yesssss - they are burning HOT

Som noget nyt har jeg tilføjet en ny kategori i faktastrømmen, nemlig;

Sidegevinst; ..... og det er i dette tilfælde, at stor og lille herjemme - ja, selv de strikke-skeptiske herre - nu står og vifter med aspargsbenene og vil ha' målt og tegnet små tushstreger på benene, så jeg kan komme igang med at strikke lange herrestrømper.... men de kan glemme det de herrer, for de vil kun ha' sorte eller grå strømper - og dét er ikke sjovt at strikke ... så det gider jeg ikke!!!Endnu....

11 kommentarer:

Britta sagde ...

Årh hvor er de fede!

Og det må være strikkependanten til skræddersyet :-)

De er flotte men jeg giver dig ret - selvstribende strømper skal IKKE være ens!

Ulla sagde ...

De er blevet superflottet. De skal slet ikke gemmes væk!

Tak for alle roserne til min opskrift.
Det med elastik eller strikkeelastik i ribben, tror jeg er en rigtig god ide. Supervask garn har det med at blive løsere i brug.

anne sagde ...

Jeg bøjer mig i støvet - hvor er de skønne og hvor er de flotte. Jeg vil også ha' lange hjemmestrikket strømper, men hvordan skal det dog lykkes mig - mig som ikke engang kan komme igennem sokker til en 2-årige.

Jeg er VIIIIIIIIIIILD med dine fine grønne stømper.

Ulla V. sagde ...

Smukke strømper du har strikket, og at de ikke er ens er lige noget for mig. Og så sværmer jeg for grønne nuancer...

Jeg holder meget af det uens og drømmer om twin sko fra Camper - de er nemlig dekoreret på hver sin fine måde.

Helle K. sagde ...

De strømper er totalt fede - og jeg elsker ideen om, at få liv i de retlinede :)

Anonym sagde ...

Åh... så flotte;) Tror jeg vil prøve meg på noen lignende. Det er så varmt og godt med knestrømper:)

Gode hilsener Elisabeth

Losarinas mor sagde ...

De er da for seje !

turvid sagde ...

Kjempefine sokker! :)

mortil9 sagde ...

TAAAAAK alle sammen!!! Dejligt at de også falder i så mange andre smag!!

ULla - tak og jeg mener HVERT et ord om din vejledning - SÅ GOOOOD... og ja tak for en slaphed de har udvist efetr vask... godt med elastik ... hmmm, gad vide om dét også kunne være en løsning til min maveskind...??? ;0)

Anne !!!!!! Jeg tror da næsten ikek mine egne øjne?? DIG - IKKE gøre noget færdigt?? DU af alle jeg lige kan komme i tanke om er da for sej og cool til ikke at "komme igennem" med som helst - og så HAR du jo beriget din yngste med fede sokker sidste vinter!! Dét kan jeg huske, for både dine strikkede strømper OG de fede Angulus støvler bare var så...åhhhh, smukke og delikate!

Ulla V - Jaaa - de der Camper twins er også noget for mig - ved du at de også fås i børnestørrelser...? Ja, ikek at JEG kan prale af Askepot-tendens i sko størrelse meeen jeg har jo små...børn!

Helle K. - Jaaa - og så især fordi dem jeg tænkte på der skulle drilles og ruskes lidt op i, jo er nogen jeg godt kan lide - men som altså er ret så strømlinede... ;0)

Susan sagde ...

De er superflotte, men ja de er ret ens, det duer jo ikke ;-)

PS.
Jeg har givet dig en pris:
http://susan.smartlog.dk/jeg-har-f-et-en-pris-----post158871

Lene LN fra Tyskland sagde ...

Nej hvor sjovt! Dem har jeg ogsaa lige strikket (det vil sige - jeg mangler en endnu :-) Jeg fand garnet i 6-traadet her nede i Tyskland (köbte det direkte hos Opal i Hechingen. Den er saa fed den strömpe! Den faar lige en makker. Det er altid dejligt at läse med hos dig. Jeg kigger ind med jävne mellemrum, men har ikke sagt noget - indtil i dag! God söndag!