mandag den 8. juni 2009

KLAR TIL OPTAGNING LANGS KANTERNE.....
UUUUUHHH HA - dét er jeg bare ikke så tilpas med...altså!!
Gennem alle mine strikkeår har jeg haft strikketøj der skulle tages masker op på - rundt i halskant og på forstykker...og dét er jeg bare ikke så tilpas med at skulle gøre.
Jeg er sikkert bare alt, alt for lemfældig til den slags arbejde!
Og min tålmodighed og mit strikkeværd lider da under at gøre ting, som jeg ikke ret godt kan lide.... ;0)
Men af og til så strikker jeg jo altså en model, som k r æ v e r at jeg samler masker op langs kanterne...og efter at have forsøgt i årevis at gøre en masse krumspring for at UNDGÅ at skulle det, så har jeg nu besluttet, at jeg VIL kunne lave disse fine optagningskanter - ja, jeg skal kunne det! Om det så bli'r med lidt "snyd"!!! Som fx at bruge en hæklenål og hækle en form for lænke op i den kantmaske på strikketøjet, hvor jeg egentlig bare skulle burge den som 1. maske=opsamlingsmasken. Men man må godt snyde - når bare det er sig selv man snyder - ikke?

Lige nu er det denne model jeg er ved at få færdig; Helena (Ravelrylink) ...

Modellen vil jeg med sikkerhed lave igen - især når jeg lige får styr på den dér opsamlingskant - men SÅ skal det godt nok være i een af de farver der ikke skære sig ind i mine øjne og får det hele til at minde om...pistacieiscreme.....!!!
Men Dagmar er bare så glad for netop denne farve - det er også den der er i foret på hendes anorak - så jeg var nødt til at lade hende få lov at få noget HUN kunne lide!! det er anerkendende og øger barnets selvbevidsthed...siger de "klåge"!! Jeg kunne nemlig med lethed have lokket Dagmar over i een af de farver jeg bedst kan lide!!!
Men jeg vil jo også gerne være en anerkendende og rummelig mor, og lader da derfor barnet selv bestemme... en sjælden gang!!!
NB!
Når prøven med opsamlingskanten er levet igennem og (helst) bestået, så kommer der en endnu længere og langt mere pinefuld prøvelse; at jeg skal udholde at se min søde datter i denne pistacifarvede Helena....uuuuaaarrrggghhh !!!!
Jeg overvejer seriøst at lave en magen til i en lækker ferskenfarvet og så påstå, at den pistaciefarvede har fået ny farve i vask... men dén går nok ikke - hun er nemlig en klog lille pige, hende den små Dagmar!!

6 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Snyd og snyd..Hvis det virker og bliver pænt :-)
Kan godt huske de der unger....Selvfølgelig skal de selv bestemme, det gik jeg også helt ind for ! Men... Nogle gange gik de altså ud i verden og lignede kaos !! Men så kunne jeg bare se på deres øjne- de følte sig fine og godt tilpas :-)
Må indrømme , jeg nogle gange havde lyst til at hænge et skilt på dem, hvor der stod ; " Hun/Han har selv valgt sit tøj ! " .. :-)

Mormorstrik sagde ...

Jeg synes ikke det er snyd. De masker skal da bare på pinden på den ene eller anden måde. Jeg er selv opmærksom på ikke at tage for mange masker op, så optagningen kommer til at flagre.
Held og lykke med projektet. Det er en rigtig sød trøje og farven er fin-fin.
/Annie

christunte sagde ...

Den dér Helena er altså også bare dejlig at strikke! Og hurtig. Mon ikke du bliver nødt til at lave en til? (P.S. Det er en fin farve)

Susan sagde ...

Hej.
Hvorfor er det snyd at bruge en hæklenål???
Alle kneb gælder for at det skal se pænt og "ikke hjemmelavet" ud.
Og som mor, med andre ynglings farver, ja da må man bare lære at vende det blinde øje til :-))
God dag til jer alle
Susan

Bebiane sagde ...

Glæder mig til, at se hvordan den ender emd at se ud. Skøn farve :-))

mortil9 sagde ...

GODT AT I ALLE BÅDE SYNES DET ER OK MED MIT LILLE "SNYDE"TRIK OG AT I IKKE SKRÆMMES AF FARVEN... TAK! Og den belv jo rigtig GOOOD - og Dagmar elsker den - og dét er faktisk ret så væsentligt kan jeg mærke! ;0)