søndag den 24. oktober 2010

I GOOOD TID... og et bette drys sne

Jo, den er go nok; I løbet af efterårsferieugen, fik vi en ganske, ganske lille bitte smule sne her hos os. Kun så ganske lidt, at vi lige netop opdagede det!

Andre - der bor i samme 1/3 af hovedlandet som os - nåede at dokumentere det på så smuk vis, at man næsten får lyst til at røre ved skærmen, når man ser Annes S-N-E foto...

Her hos os var vi udenfor, netop denne tidlige formiddag.

Alle sammen - og derfor nåede et par af os at række tungen ud og smage på de få fnug der landede lige hos os.
Men kameraet var nu indstillet til helt andre motiver.

Den dominerende, logistiske stærke og lettere sergant-agtige frue i huset, havde nemlig bestemt, at det netop denne dage skulle være årets julefoto der skulle i kassen!

Jeps... man kan være i god tid, hvis man vil!!!
Ha - og blev jeg drillet, mødt med frustration og ligefrem hånet for mig trang til at ha orden på denne del af livet også? Ja, ja da... - dét gjorde jeg!
Med masser af bemrækninger om, at ingen - I N G E N - i HELE Danmark tog deres julefoto SÅ tidligt, at det egentlig er lidt småskørt at sende julehilsner med os selv på, at det er for åndssvagt, at det skal være ét foto af alle sammen osv. osv. osv.

Preller den slags af på mig....? Tjoooo, dét gør det egentlig nok, men omvendt så skal man jo også lytte og tage ved lære.... så hvem ved, måske ER det vitterlig sidste gang vi laver julefots af os alle....?

Men der var ÈN der ikke kom med kommentarer; vores sødeste svigersøn!

Dennis lod sig villigt hive ud af den varme dyne, ud i kulden, ud med alle sin kærestes vilde søskende og forældre, ud midt på vejen og med kamera for øjet... og han ER altså noget ganske særligt, og hans tålmodighhed kender da ingen grænser.

Nok var han adspurgt høfligt dagen før, OM han ville tage en stak fotos næste formiddag, og nok var han advaret om, at det ville blive tidligt, men han kunne med lethed ha fulgt trop med andre der ikke lod sig besnakke eller holdt sig tilbage til trods for at også de var både advaret og informeret og det hele....

MEN - den der ikke sagde mig imod, ikke drillede eller kom med dumsmarte eller nedrige kommentarer var.... fotografen!! Han var med på min ide, han gjorde præcis som hans svingermor gerne ville ha det og han var tålmodig og evigt venlig og som altid "så smækfuld af kærlighed" at det bare forløb så fint - med ham!!!

Og selv om det i høj grad lykkedes ham at forevige os, lige præcis sådan som jeg havde tænkt det - så var det ikke lutter lagkage at få det foto i kassen. Der er bare for mange der skal være og gode i lige netop dét øjeblik... og vi er en livlig flok og der er mange der har en mening om alt og...og...og
Han tog vist 32 - på 5 af dem er vi alle med, går side om side og ser bare sådan tilnærmelsesvis okay ud - i hvert tilfælde faktisk helt som vi er i virkeligheden!!!

HER ER VI SÅ; HELE HERLIGHEDEN!

12 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Hvor er det bare dejlige billeder og sikke en rigdom, Susanne. Smukke og dejlige børn på stribe... :-)

Jeg ville ønske, at jeg havde ti skønne unger, men sådan skulle det ikke være for mig. Nu har jeg én tilbage, men hun er eddermugme også skøn ;-)

Nanna sagde ...

I er da allerede bagud :-D. Min svigerfar tager sit julebillede af alle børn, svigerbørn og børnebørn hvert år den 10. oktober, hvor hele familien er samlet for at fejre fætter T's fødselsdag.

I øvrigt nogle skønne billeder I har taget jer, og nogle skønne unger I har. Jeg synes du havde små børn, men det er da vist ved at være lidt siden. Selv de små er jo store nu ;-)

Kh Nanna

hanne sagde ...

jeg ville hellere ha set et af de uordentlige billeder, Susanne :)
Men godt gået at få dem alle med. Er der gemt en lille BS i dig ??

Sarah sagde ...

Sikke da et fantastisk julebillede!!!!

Malene sagde ...

Sikke dejlige billeder -hvis jeg skulle bestemme, skulle min familie også se nogenlunde sådan ud :-)
Mon ikke billedet vil skabe glæde hos modtagerne?!

Anonym sagde ...

Dejlige billeder :)

VH Ólrun

hanne sagde ...

Du gav mig lige en ide til vores julekort :) godtnok har vi bare 4 børn men tager vi hver en hund i snor fylder vi også vejen ud :)

unikarina sagde ...

Skønne billeder - dejligt livsbekræftende. Ikke sådan ét hvor man er sat på rad og række og skal forsøge at se umådelig pæn ud. Næ det er et billede som I er. DEJLIGT...

Rikke sagde ...

Fantastiske billeder. De er da lige som de skal være, fuld af liv.

Pia sagde ...

Jeg så din blog via blogkvinder40+. Jeg har altid selv ønsket mig en stor børneflok, men nu er det ikke alt man selv bestemmer. Jeg havde nok også stoppet før de 9 ☺ Imponerende må jeg sige, og det er vel også en af årssagerne til at der skal være orden og struktur, hvis ikke alt skal ende i kaos. Lidt af disse gener har du nok også fået med fra fødslen.

hjemmemortil9 sagde ...

TAK for alle pæne kommentarer - og gisninger fra her og der! ;0)

hjemmemortil9 sagde ...

LISELOTTE - JAAAA hun er nemlig så.... eddermuggemig!
NANNA; - tjaaa, det er vel den vej det går...at de vokser til, ikke?
HANNE; BS??? Hva' får dig mon til at tro dét søde Hanne - jeg er jo datter af en major, så det fornægter sig nok ikke sådan helt, vel?
HANNE; jep, hunde må der til... og een til hver gir også en hel del!
UNIKARINA; Tak - og jow, det er sådan cirka som vi er....