mandag den 10. januar 2011

Komprimeret strikkeri

Har startet et projekt op fra min liste over ønskestrik...

Det er 2. gang jeg forsøger mig med at lave den model jeg er så forelsket i - og som jeg så godt kan se vil være et aktiv for min gardarobe. meeen finanserne er jo ikke sat i gear til at købe den ægte vare - for kittet koster mere end jeg vil bruge af vores økonomi på strikketøj. Ikke fordi jeg er nærig eller at jeg ikke synes en strikkedesigner skal ha lov at tjene bare en smule på sit arbejde! Det er ganske alene fordi vi har valgt at leve særlig sparsommeligt og uden de fordyrende mer- og luksus indkøb - og her henhører et så dyrt strikke-kit ganske enkelt.

Så ingen suk og klage fra min side - bare en tør konstatering af, at jeg så må arbejde lidt extra med at få lavet mig en plan og en udregning samt en skitse for at kunne strikke mig en "Lige-ud-ad-landevejen"-jakke.... og selv om jeg ikke på nogen mulig måde vil kunne kaldes for et matematisk talent, så er jeg heldigvis rigtig god til at regne den ud - også når det kommer til strik...!Og ohhhh, jeg elsker de farvesammensætninger Falkenberg har i sine modeller - og jeg er jo for evigt afhængig af og forelsket i Linus (som jeg engang for mange år siden, har sparet op til at købe som kit og sindenhen har råstrikket et utal af gange i vist alle de mulige størrelser - samt både større og mindre end opskriften er regnet ud til fra designerens side...!) .
La Strada er jo Falkenbergs voksenudgave at Linus - i opbygningen og ide - og i de flotte farvesammensætninger - og jeg tror, jeg er mindst lige så vild med den store, som med den lille model!

Og denne gang er der vist bedre hold i min opstart end da jeg sidst forsøgte mig med den.
Jeg skal bruge af mit lagergarn - og valget er faldet på de mange, mange nøgler garn; Artic - fra Grønhøj Garn, som jeg har liggende.
Jeg havde de fleste af de farver der skal til - minus den pink og så tror jeg ikke jeg har nok af den råhvide. Men med en pris på 15 kr./50 g så kan det godt puttes ind i mit lavbudget!

Og jeg tror da måske også at jeg kan nuppe lidt af min sparebeholdning til gran og strik, så jeg kan købe mig en længere 4 mm rundpind fra Addi... for det er godt nok møgtræls at strikke de 432 masker på en 40 cm pind!!!
Det er en tålmodighedstest af de svære - det er alt alt for mange masker på en alt alt for lille pind! Jeg troede egentlig at jeg havde alle de forskellige størrelser/længder i hver af de tre/fire mest gængse størrelser.Ved en fintælling af både pinde i brug og pinde uden strik på, viser det sig, at jeg til enhver tid vil kunne strikke med pind 3 / 3,5 / 4,5 / 5 / 5,5 / 6 og p 7mm i alle mulige og umulige længder - men lige præcis p 4 mm i længere udgave en 40 cm har jeg så bare ikke!!!!

1 kommentar:

Sarah sagde ...

Spændende! Jeg glæder mig til at følge din lige-ud-ad-landevejen-jakke, det kan vel ikke være så svært at regne ud, når du har strikket Linus så mange gange?;O)