tirsdag den 22. marts 2011

PERSIENNERNE OP!Åh, stille hus, ro på, masser af "enlighed"... i den næste 1½ time i hvert tilfælde!

Mit morgenrush er godt gennemtænkt, planløs er IKKE mit mellemnavn og det gør dels, at jeg virkelig altid når alle de ting der er kategoriseret som "absolut nødvendige" OG at jeg samtidig NYDER det!

I dag er onsdag og morgene så sådan ud;

Vågnede af mig selv som altid. Lige mellem kl. 04.30 og 5.00 vågner jeg på behagelig vis, vikler mig ud af de mange arme og ben der ligger tæt omkring mig, lister op og sørger for mig selv med morgendush, god morgenmad, hygge og nydelse i ro og mag - helt for mig selv! Og med god tid!! Jeg når altid at strikke lidt og se i min kalender for at planlægge min dags rutiner og gøremål.

Ved 6 tiden fik jeg ordnet alle madpakker - et par stykker af børnenen skal ha mad til en hel dag med i dag for der er teaterøvning sidst på eftermiddagen og jeg kan godt lide at vide de vitterlig HAR mad med til at stå dagen igennem! Kl. 06.20 vækkede jeg Lauritz - taxi kommer kl. 06.45. Jeg fik ham i tøjet (- denne del af "mit liv" er super effektiviseret gennem det sidste halve år, så det nu blot tager omkring 5-6 minutter fra han rejser sig fra sengen til han er etagevasket og fuldt påklædt - hvem sagde professorat i Lean-metoden til hjemmebrug?), jeg øste øko-grynene op og mens han spiste med sin sædvanlige glubende appetit, hyggesnakkede vi. Jeg strikkede og drak dagens 2. kop af den lækre grønne the med mandle og kokos. Fulgte Lauritz ud i taxaen og gik i kælderen og satte dagens først vask over.


Stod stille nede ved engen og brugte to minutter på at lytte til alle de fantastiske fuglestemmer der lyder rundt om mig sådan en forårsmorgen!
Wauuu - dét er da utrolig, hårrejsende dejligt!


Ca. 10 minutter senere slog jeg døren op til soveværelset og trak gardinet fra, åbnede vinduet, fjernede vandglas og nattøj der var afmonteret i nattens mørke, fik vækket de tre sovetryner derinde, og bad dem vågne og rejse sig, inden for de nærmeste 5 minutter. Den ene af dem er voksen, så jeg tiltror ham at ha' styringen trods hans udprægede B-tendenser - så jeg beskæftiger mig ikke mere med dette!!! Vækker i stedet de fire ældre børn oppe på første salen - ogsåp her kaldes der blot een gang - og de har en indopereret rytme for hvem der går i bad hvornår og i hvilken rækkefølge de spiser og tørre hår mv.
Ét badeværelse gør jo at vi alle skal indordne os - og det går totalt gnidninsgløst!
Jeg har ikke blandet mig i deres morgenrutine - men blot lært dem, efterhånden som de er vokset til, at vi tager hensyn og at man må finde sin egen plads i rutinen og rytmen og være effektive...
Så jeg oplever hverken skærmydsler eller våde håndklæder på gulvet o.lign.
Det foregår uden snak og uden brok... og sådan har det altid været!
Med de to ældste fik vi nok lagt godt fra land og sådan noget smitter simpelthen ned gennem rækkerne....

Gad vide hvordan det kommer til at gå, når der engang kun er to yngste piger tilbage?
Mon det kan gå lige så gnidningsfrit? Tja, de er jo som de andre vokset op med at det er sådan det foregår, så mon ikke?


Så var der fremstilling af morgenmad - i dag en let opgave, for der var hjemmebagte boller til alle, både glutenfrie og almindelige. Godt med hirse- og risflager og sesamfrø. Vi havde menlig fødselsdag i huset igår - Mette fyldte 21 år - og derfor var der ud over gode boller, sørme også chokolade tilbage fra gårsdagens eftermiddagsmad - en hel kande stod der i køleskabet og en box med tiloversbleven flødeskum - wow - kræs for store og små, der fik tøjet på og satte sig til bords.


Klokken er nu 7.50 og de er alle kørt af sted. I dag med far, der går med ind til morgensang på friskolen. Selv Gudrun, der jo er hjemmebarn endnu, er med til afleveringen i skolen. Og sammen med far følger hun storesøster, der er noget så skole-ked, ind i klassen og gir' dobbelt op på knus og kram .....

Så jeg har arbejdstid nu.

Alene hjemme i den næste times tid - og med frisk the i koppen, en bolle med lækker ost og sprød rød peberskive - så er jeg klar! Effektiviteten i højsædet - så jeg har naturligvis organiseret opgavetyperne!

HELE dagen har jeg til min rådighed i dag!
Far og yngste datter skal sammen lave ude aktiviteter hele formiddagen og når de andre skal hentes hjem fra skole over middag, så er det stadig far der står for hele bedriften...
Så jeg kan fordybe mig!!
Og det er nødvendigt, for der er et par større opgaver der bare S K A L fra hånden i dag - og der er også et par ting, som jeg rigtig gerne vil lave forud ....


Men en hel dag ved skrivebordet fordre, for mit vedkommende, nogle oversprings - og udspringshandlinger hvis ikke både min hjerne og min nakke skal stå helt af!

Så dette var første overspringshandling. Om lidt en udspringshandling; næste vask sættes over. Det er godt at arbejde hjemmefra fordi jeg dels er god til at være efektiv og dels kan bruge gode gøremål som pauseting. Vasketøjet er bare ene af disse opgaver. Og en anden er klart at fjerne persiennerne fra kontorets store vinduer for at få alt det sol ind der overhovedet kan fås i dag!!! Herligt!

12 kommentarer:

Anita sagde ...

Din ro og dit overskud afspejler sig tydeligt i dine skrevne linjer, synes jeg. Det smitter mig som læser og det er dælme ikke det værste at blive smittet af, når nu alternativet kunne være snot, influenza og hvad der ellers kan støde til :-D

Hjertelig tillykke med Mette i går og rigtig god dag til dig/Jer i dag :-)

Anne sagde ...

Vidunderlige Susanne -
jeg elsker dine beskrivelser af jeres gode liv her nord for mig.

Jeg var med dig rundt på vækketur og i din egen morgennydningsstund.

Tak for det, dit kære væsen.
Ha en herlig hverdagsonsdag...

Og tillykke med Mette...

Liselotte sagde ...

Du er en god model, Susanne. Tak for at vise mig, hvordan livet også kan leves. Jeg øver mig i at få puttet det ned i maven, så det kan forvandles til et bedre liv - snart, håber jeg :-)

Nanna sagde ...

Og min overspringshandling, var så at læse din blog ;-)
Ungerne vågnede da solen begyndte at få fat lidt før seks. De er lige lidt hurtigere vågen end deres mor, så de får hurtigt viklet sig fri af dynerne og begynder at lege - mit i sengen, helst oven på deres ikke helt vågne mor. Men det virker, hun bliver vågen, og vi kan gå nedenunder og lave morgenmad...

Losarinas mor sagde ...

Sikke en dejlig begyndelse du fik skabt på noget der forhåbentlig blev en ligeså dejlig dag :-)

Pia sagde ...

En ting er at læse om dit liv her, men du udstråler en ro uden lige på TV også. Jeg er meget enig i dine meninger og udtalelserne på tv om jeres liv.
Planlægning er en god ting, det sparer en masse tid. Jeg KAN godt holde mig til en arbejdsplan,uden svinkeærinder på hjemmefronten, når det er absolut nødvendigt, og så får jeg virkelig udredet noget.

Sarah sagde ...

Dejlig onsdag til dig, søde Susanne!
Synes dog det er lidt fejt at du skal vise sådan nogle flotte oprydtede billede fra Herligheden... Det kan være jeg ligefrem skal til at praktisere det samme, og kun smidder billeder på bloggen når nullermændene er jaget ud...

Hyldemor sagde ...

Mmmm... søde dig... Sådan et dejligt indblik i livet hos jer... Og altså... gnidningsløst... det lyder sgu godt.... Mon det er en by i jylland? ;-)
Kram M.

hjemmemortil9 sagde ...

Anita; Tak - og gid jeg dog var mere klar over at jeg udsender sådan en mængde rolighed - det kan jeg ikek sige at jeg er bevidst om - men nu har jeg fået det at vide så tit i de sidste måneder så jeg er lige ved at tro på det ;0)

ANNE; TAK - og i lige måde skal jeg vist sige nu - med din egen fødselar ( ja, jeg er ikek så hurtig altid!) - og hyggeligt med dig ved min side på vækkerunden! Tak for alle dine søde ord til mig - dem lapper jeg uhæmmet i mig, altså!

Liselotte; TAK - og åh, mon ikke du egentlig klarer det ganske så godt på din helt egen vis? jeg tror jo på at handling skaber forvandling så hos dig går det ganske givet lige som det skal komme til det!

Nanna; læser du med her?! Åh ja der der dage hvor livet sker af sig selv mens man bare behøver at deltage - være til stede - det e r dejligt!

Losarinas mor; Tak - det gjorde det bestemt - blev en god dag! ;0)

Pia; TAK TAK TAK for dine søde kommentarer Pia - dejligt at vi er flere der har oplevet at det betaler sig at planlægge ;0)

Sarah; - men sådan her SER vores badeværelse faktisk ud i 99 ud af 100 dage - for ellers kan vi ikek være her. Ligeså er vores badeværelse - og køkken - de to eneste steder i vores hus hvor vi virkelig holder det rent. Ellers gør vi nemlig mest i oprydning og ikke så meget i rengøring, her hos os! Så jeg må desværre bedrøve dig med at dette ER sådan der ser ud laaangt den overvejende del af tiden!

HYLDEMOR; ha ha haaaa - næh, jeg ville da trod et var hos din flyvende lady eller nåh nej, hun tager sig jo IKKE spor af relationer - men går mere op i at få bundet snørrebånd inden man spiser morgenmad og gøre køkkenvasken helt ren ;0) - det ku du så droppe og melde dig til hos mig, så kan du få vejledning i babysteps til gode relationer mellem mennesker/børn i stedet!

Hyldemor sagde ...

Ja det vil jeg gøre.. Hvornår starter vi?

hjemmemortil9 sagde ...

Du kan bare ringe sødeste Maria - eller også kan jeg da adoptere den vane med at sende millioner af mails med påbud om dagens babystep til din mailbox ... hva siger du til det?

Hyldemor sagde ...

Ja gør lige, gider du? :-)
Mit daglige tip fra min virkelig store familie! ;-)
Kram (og glæder mig til at se dig snart!!!)