torsdag den 24. november 2011

STRIKTRØJE



Har strikket trøje til lille Ester - en helt almindelig lille cardigan, for når hun bæres i slynge og vikle det meste af tiden, er det ikke ligfrem flyverdragter osv. hun har brug for mht. varmt overtøj. Mors og fars kropsvarme er med til at holde hende varm - og desuden også et slyngecover, som jeg har syet til dem.

Den lille sandfarvede cardigan blev strikket i retstrik på bærestykket og fordi jeg jo slet, slet ikke kan forloges med hele vrangpuinde men gerne ville have et glatstrikket livstykke, måtte jeg strikke det på rundpind og så sy-klippe-op for at få en cardigan.
Min løsning på mishaget ved selv få vrangpinde, betyder jo lidt mere monteringsarbejde - men det er helt klart det værd for ellers får jeg ikke strikket trøjen færdig!



Nu blev det til lidt stofpaneler langs de opklippede forsømme og et tilsvarende fint mærke i nakken..... og jeg blev faktisk helt godt tilfreds!







FAKTABOX
Model:
garter yoke baby cardi af Jennifer Hoel (ravelry link)
Materiale: Artic, Grønhøj garn, fv. sand
Garnforbrug; 155 g
Pinde: 4 mm
Størrelse: Ester! Ca. 3 – 6 mdr.
Modifikationer; Kun fordi jeg jo er ret ked af hele pinde med vrangmasker så strikkede jeg det glatte stykke på rundpind … zig-zakkede og klippede op - samlede masker op langs kanterne og strikkede kantrib på. Dækkede de zig-zak’ede kanter forstykkerne med et stofpanel på bagsiden - det blev faktisk ret fint!
Tilføjede et simpelt broderi af kædesting på venstre forstykke og videre rundt på halvdelen af ryggen med koksgråt garn…

3 kommentarer:

Nanna sagde ...

Det ser da super fint ud med de stofkanter.
Men vi må da se at få dig kurreret for den vrangforbi. Godt nok er ret lidt lettere, men ikke så meget.
Må også se at komme forbi en dag jeg er i Kjellerup. I øjeblikket overnatter jeg ikke, men tager turen frem og tilbage samme dag. Det gør det der med et besøg lidt mere besværligt...

Sarah sagde ...

Hvor er den blevet fin!!
-Nanna,du kan tror vi er flere der har forsøgt at lære Susanne at, måske ikke elske vrang, men i det midste forliges med det, uden held... Det kan selvfølgelig være du kan omvende hende, i så fald tager jeg hatten af for dig;0)

nynne sagde ...

Det er da en ægte "yndighed" - et meget smukt stykke arbejde. Super fin effekt med det lille broderi på den ene side.